Кроп-топ гачком

У літній період хочеться носити щось відкрите, легке і зручне. Вихід є – зв'язати для себе короткий топ гачком або спицями. На нього навіть у початківців піде небагато часу. Виріб має велику кількість дірочок, які дають тілу дихати і при цьому утворюють красиві ажурні візерунки. Кілька майстер-класів з в'язання топів ви знайдете нижче.

Схеми в'язання кроп-топа гачком

Кроп-топ є різновидом коротких майок, футболок або бра. Поряд з ним існує ще кілька видів фасонів відкритих топіків, такі як:

  • кроп-топ з бюстьє;
  • браллет;
  • ліф;
  • купальник.

Короткий в'язаний гачком топ

У першому майстер-класі для початківців представлений кроп-топ з каймою в філейної техніці, яка надає виробу нотку ніжності. В'яжеться він дуже швидко для 44-46 жіночого розміру. Для роботи буде потрібно 150 г білої пряжі «Ірис» щільністю 87 м на 10 р. Гачок потрібно взяти під номером 1. В'язання починається з цільних переду і спинки. Для цього виконайте наступне:

  1. Наберіть 421 повітряну петлю (ВП), замкніть їх в кільце.
  2. На першому колі зробіть підйом на 3 ВП, після чого провяжите 420 стовпчиків з накидом (ССН).
  3. Виконайте 3 ВП, з яких 3 – для підйому. Далі 139 разів повторіть такий цикл – 2 ВП, 1 ССН під 3 стовпець попереднього кола. Всього вийде 140 филейных осередків.
  4. Зв'яжіть за принципом 3 пункту ще 19 рядів, після чого розділіть полотно навпіл по 70 филейных осередків. Позначте тут лінії боків кроп-топа.

Далі для окремого виконання спинки продовжуйте вив'язувати філейний візерунок, але при цьому використовувати таку інструкцію:

  1. Щоб оформити пройми, на 22 колі від початку з обох сторін не провязывайте по 8 филейных осередків. У роботі ж залишиться 54.
  2. На 45-й лінії в'язки також залиште 28 осередків, тільки вже по центру. Залишиться 13.
  3. В 48-му ряду завершіть роботу, відріжте нитку.

Для оформлення переду горловиною з 32 кола більше не провязывайте 28 середніх комірок. На тому ж 48-му колі закінчите в'язання. Далі з'єднайте перед зі спинкою по плечовим швах і приступите до вив'язування нижній частині кроп-топа. Для цього:

  1. Приєднайте до бічної лінії нитка.
  2. Перші 4 ряди в'яжіть арочками згідно зі схемою, в кінці кожного роблячи з'єднувальний стовпчик. Загалом має вийти 14 раппортов.
  3. Далі 5-20 кола виконуйте малюнком у вигляді ялинок теж за схемою.

Пляжний топік гачком

Цей вид коротких кофтинок надягають прямо на купальник. Форма може бути різна – блуза, майка або футболка частіше з відкритими плечима і декольте. Для одного з таких кроп-топів вам потрібно:

  • тонка бавовняна пряжа щільністю близько 270 м на 50 м;
  • гачок №1,5.

Інструкція з в'язання тут розрахована на бюст розміром Ст. Початківцям і досвідченим рукодільниця варто орієнтуватися на свою нижню білизну. Для в'язки однієї чашки виконайте наступні кроки:

  1. Наберіть ланцюжок з 21 ВП і ще 3 зробіть для підйому.
  2. До кінця ряду вывязывайте стовпчики з накидом, а в останню петлю на повороті зробіть їх відразу 5 штук.
  3. Потім до кінця знову виконуйте ССН, після чого зробіть 3 ВП і знову виконайте цикл з пункту 2.
  4. Продовжуйте так в'язати до 10 ряду. Під стовпчик на повороті весь час робіть по 5 ССН.
  5. На 10-й лінії в'язки вывязывайте по 3 ССН під кожен 3 стовпчик попереднього ряду. На повороті ж зробіть їх у 3 центральні петельки.
  6. Останній ряд виконайте так – 4 ССН під першу петельку, потім вже 7, але під арку між стовпцями останньої пов'язаної лінії. При повороті вывязывайте по 3 ССН та 2 ВП між ними.

В кінці вив'язування 2 чашки передостанній і останній рапорт приєднайте до однойменних на першій чашці. Після цього етапу приступайте до виконання низу виробу за таким описом:

  1. Наберіть 16 ВП, після чого по низу чашечок провяжите 89 стовпчиків без накиду (СБН), потім зробіть ще 16 ВП. Всього вийде 121 петля.
  2. Для другого ряду підніміться на 1 ВП, потім пройдіть його СБН.
  3. Далі 3 ряд провязывайте так – 1 ВП, *4 ССН під кожен стовпець 5, 1 ВП, ССН 4*. Після 1 СБН і знову цикл між *.
  4. На 4 лінії в'язки почніть з 2 ССН в одну петлю, далі чергуйте 2 ВП, 1 СБН, 2 ВП і 1 ВП між 2 ССН. Продовжуйте виконувати цю схему до 9 ряду, починаючи непарні з 3 ВП підйому і 4 ССН під 1 стовпець.

Після 9 провязанных ліній переходите до шлейкам. Верхні виконуйте чергуванням рядів з накидами і без. Одна з бічних ж них виконується так:

  1. Виконайте збоку від однієї чашки 3 петлі для підйому, 2 ССН із загальною вершиною і 12 ССН.
  2. Наступний ряд почніть 1 ВП і провяжите стовпцями без накидання нитки.
  3. Чергуйте 2 попередніх пункту, виконуючи в непарних рядах 2 останніх стовпця із загальною вершиною.
  4. Після 20 ряду припиніть збавляння, продовжуйте роботу до 91.

Як в'язати ажурний топ гачком з мотивів

Оригінально виглядають вироби з різних мотивів, наприклад, павутинки, круглих або квадратних. Зробити їх дуже легко, адже потрібно тільки виготовити певну кількість елементів. Для роботи буде потрібно 200-250 г білої пряжі Hakelbaumwolle uni. Для розмірів 36-28 і 40-42 на схемі представлено кількість і розташування деталей. Сам мотив виконує так:

  1. Наберіть 48 в. п., зімкніть кільцем і обв'яжіть с. б.н.
  2. Підніміться на 4 в. п., почніть з 2 колонок з 2 накидами, пов'язаних 1 вершину, а потім весь коло обв'яжіть, з'єднуючи вже за 3 стовпчика в один.
  3. Наступний коло виконайте арочками з 6 в. п.
  4. Потім в'яжіть за схемою цикли з 6 с. б.н + 3 в. п. між ними. На цьому ж етапі відразу обвязывайте за схемою кутові арки.
  5. До готового мотиву приєднуйте наступний 1 ц. б.н. у зазначених стрілками місцях.

Літній топ гачком для дівчинки

За цієї інструкції можна пов'язати кроп-топ гачком для дівчинки 6-7 років. Візьміть для цього нитки «Ірис», краще рожевого кольору. На річ для дитини потрібно всього 50 р. Перед початком роботи намалюйте викрійку цілого виробу згідно зі схемою половини переду і спинки. Опис процесу в'язання дитячого кроп-топа виглядає так:

  1. Наберіть 84 ВП і ще 3 для підйому.
  2. Пройдіть 17 рядів за схемою 1, залиште для пройми 3 раппорта з боків і в'яжіть перед і спинку окремо. З лицьового боку закрийте 7 центральних раппортов через ще 6 провязанных ліній, а ззаду – через 10. Провяжите ще 4 ряди переду і спинки вже окремо.
  3. З'єднайте кроп-топ по плечовим швах, за схемами 3-6 зробіть аплікацію.

Відео: як пов'язати топ гачком для початківців покроково

Класичний кроп-топ в'яжуть гачком з використанням пряжі з бавовни. Всі вироби відкривають нижню частину живота. Тут варто оцінити свій прес, адже краще блищати у вільній туніці, ніж виглядати безглуздо в такій моделі. У безкоштовних відеороликах нижче ви можете наочно розглянути в'язані топи гачком зі схемами та описом, що полегшить вашу роботу.

Майстер-клас з в'язання кроп-топа гачком ★ Crochet crop top ★ eng sub

How to crochet a halter top / Crochet Crop Top Tutorial

В'язаний топ гачком для початківців. top (bodice) crochet

З чим носити кроп-топи, в'язані гачком

Однаково красиво буде виглядати кроп-топ на дівчинці і жінці. Такий фасон одягу використовують для створення як повсякденного, так і більш елегантного вечірнього образу. Поєднувати їх можна практично з будь-яким низом, але краще дотримуватися принципу високої талії. Класичним варіантом тут виступає спідниця-міді або олівець. Підійдуть і шорти або легкі брюки із завищеною талією.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!