Спідниця-олівець із завищеною талією

Одна з самих жіночних речей, які зустрічаються в дамському гардеробі – спідниця-олівець. Вона спокусливо підкреслює вигини фігури, здатна зробити будь-яку дівчину елегантною. Кожній модниці слід знати, як правильно підібрати цю річ і як вдало поєднувати її.

Кому підходить спідниця з високою талією

Багато хто помилково вважають, що дозволити собі носити її можуть тільки стрункі дівчата. Насправді ж спідницю із завищеною талією може вибрати і повна дама, якщо тільки у неї не фігура типу «яблуко». Це допоможе зробити форми більш витягнутими, пропорційними. Не варто лише брати моделі з кишенями, великими принтами, краще зупинитись на однотонної. Колір бажано підбирати темний, щоб він візуально зменшив стегна.

Струнка дівчина може носити спідницю-олівець будь-якої довжини і відтінку. Якщо ви не дуже високого зросту, то віддавайте перевагу подовженим моделям з завищеною талією і блискавкою. Спідниця-олівець – ідеальний вибір для власниць фігур типу «груша», «прямокутник», «пісочний годинник». Вона облягає, що підкреслює лінію талії і привертає увагу до спокусливим округлих стегон.

Худорлявим дівчатам і низькорослим не завжди підходять спідниці-олівець. Їм потрібно дуже ретельно ставитися до вибору фасону, довжини, кольору. Якщо один з цих параметрів буде визначений неправильно, то річ візуально зробить жінку ще нижче і худішим, ніж вона є. Якщо вам дуже вже хочеться обзавестися спідницею із завищеною талією, то придивіться до моделей з баскою, воланами. Власницям фігури «перевернутий трикутник» теж краще брати цей тип.

Яку вибрати довжину

Мода не стоїть на місці. Якщо раніше довжина класичної спідниці-олівець доходила до середини коліна або низу чашечки, то зараз популярні і затребувані різні моделі: міні, міді, максі. Щоб підібрати для себе підходящу, треба врахувати свій ріст, тип фігури та інші її особливості. Ще значення мають речі, з якими ви плануєте комбінувати олівець.

Класична спідниця до середини коліна

Такий варіант візуально подовжує фігуру, але прийнятний не для кожної панянки. Ви можете вибрати його, тільки при наявності гарних колін. Тоді спідниця-олівець сексуально обтягує гумкою стегна, підкреслює витонченість ніжок, стрункість талії.

Довжини міні

Відкриває погляду ноги від початку або середини стегна. Коротка спідниця-олівець підійде тільки тим дівчатам, у яких ідеальні пропорції. Гарніше вона буде виглядати при невисокому та середньому зростанні. Плюсом таких спідниць є те, що їх дозволяється носити з будь взуттям, крім чобіт вище коліна.

Міді

Довжина від низу коліна до середини гомілки. Вузька спідниця-олівець не підходить тим, у кого повні ікри або навпаки занадто худі ноги, бо як буде створювати акцент на проблемній області. Не рекомендується носити міді дівчатам маленького росту.

Максі

У довгій спідниці видно залишаться тільки ступні. Вона не вкорочує ноги. Як правило, ззаду, по боковому шву або спереду збоку є розріз. Варіант максі приховує всі недоліки ніг, стрункий. Не підійде низькорослим жінкам, тільки з ростом вище середнього.

Якої тканини віддати перевагу

Раніше для пошиття використовувалися щільні спідничні матеріали: твід, вовна з різними добавками. Зараз цей перелік значно розширився. Робити вибір треба з урахуванням особливостей своєї статури і стилю, в якому створюється образ. Гіпюрова спідниця-олівець з мереживом – прекрасний варіант для побачення, прогулянки, вечірки. Щільна твідовий або шкіряна темного відтінку в поєднанні зі світлою заправленої сорочкою – вибір для офісу.

Джинсова спідниця-олівець із завищеною талією в комплекті з кросівками, кедами і простим топом підійде для спортивного стилю. Якщо ж до неї підібрати більш взуття елегантну і ошатний верх, то вийде абсолютно інший образ. Трикотажна спідниця-олівець із завищеною талією стане вашим порятунком у літню пору, тому що вона дуже легка. Вибирайте різні відтінки для кожного образу.

Модні кольори спідниці-олівець із завищеною талією

Різноманіття відтінків, пропонованих модельєрами, просто вражає. Є спідниці однотонні або з малюнком, принтами, квітковими орнаментами. Кожен колір має свої переваги і недоліки. Якщо ви плануєте купити спідницю-олівець, то обов'язково повинні ознайомитися з особливостями кількох наймодніших тонів. Завдяки цьому ви зробите покупку, в якій не будете розчаровані.

  1. Чорна. Класика, яка не втрачає популярності. Спідниця-олівець буде вигідно виглядати з чорним, білим, молочним, сріблястим, бордовим верхом. Як правило, такі сполучення характерні для офісного стилю. Можете підібрати топ або сорочку з геометричним візерунком або кліткою.
  2. Біла. Виглядає дуже ефектно, тому її можна одягати як вдень, так і ввечері. Верх підійде білий, сірий, кремовий. Можете розглядати пастельні відтінки і варіанти з орнаментом. Красиво буде виглядати і чорна блузка. Якщо збираєтеся на вечірку, то можете вибрати яскравий верх: синій, червоний, зелений, жовтий.
  3. Синя. Для ділового образу вибирайте верх, взуття та аксесуари у бежевій, пісочної, коричневій гамі. Ще синя спідниця-олівець буде красиво виглядати з білим, блідо-рожевим, лимонним, бірюзовим, смарагдовим. Чорного верху бажано уникати, це ускладнює образ.
  4. Червона. Під спідницю цього кольору речі треба підбирати дуже ретельно. Підійде коричневий верх, бежевий, білий, чорний. У будь-якому випадку образ вийде яскравим і зухвалим, тому краще залишити його для вечірніх виходів у світ. Виняток становитиме бордова спідниця, яку доречно буде одягнути в офіс.
  5. Бежева. Зі світлим верхом образ вийде дуже ніжним. Підійде, наприклад, блакитна сорочка в тонку подовжню смужку. Сміливо можете вибирати речі всій шоколадній гами, вершкові тони. Класичний образ вийде з білим топом або блузою, іноді підходить і червоний колір.
  6. Блакитна. Якщо у вас спідниця-олівець такого кольору, то краще підбирати під неї білі або світлі речі. Підійдуть пастельні рожевий та жовтий, бежеві та персикові відтінки, бузкові. Непоганий образ вийде при поєднанні блакитній спідниці з смугастим чорно-білим верхом.
  7. Сіра. Спідниця-олівець відтінків цього кольору універсальна. Підійде для будь-якого образу і вигідно поєднується практично з усіма відтінками як темними, так і світлими. Якщо ви надягнете її з нейтральним верхи, то отримаєте ділової образ. Вибравши ж яскраву блузку або просто додавши кілька помітних аксесуарів, ви складете вечірній наряд.

З чим носити спідницю-олівець з високою талією

Оптимальним варіантом для офісу стане класична сорочка або блузка. Краще заправити її, але якщо приталені модель, то дозволяється й залишити навипуск. Якщо у вас масивні стегна, вибирайте об'ємний верх. Для вечірки або прогулянки можете підібрати відвертий корсет, футболку або топ. Останній може закінчуватися відразу під грудьми або трохи вище пупка. Такий наряд буде виглядати дуже сексуально. Поверх спідниці-олівець і блузи взимку ви можете надіти приталений піджак, об'ємний светр або вільний подовжений кардиган з вовни, шкіряну або джинсову куртку.

Як підібрати взуття та аксесуари

Безпрограшний варіант – туфлі або босоніжки на тонкій шпильці або просто високому каблуці. В прохолодне час підійдуть ботильйони. Якщо тканину, з якої пошита спідниця-олівець з сильно завищеною талією матова, то взуття може бути лакової. Якщо ж вона блискуча, наприклад, атласна, то краще виберіть туфлі зі шкіри або замші. Спідницю-олівець або міні класичної довжини влітку можете носити з балетками або босоніжки на плоскій підошві.

Аксесуари слід підбирати з урахуванням побудови стилю костюма. Майже завжди буде доречний тоненький ремінець такого ж кольору або контрастного. Для ділового образу виберіть витончені нейтральні прикраси, а для повсякденного або вечірнього більш яскраві. З спідницею-олівець дозволяється носити будь-які сумки, якщо вони вписуються в стиль. Якщо вирушаєте на побачення, то можете підібрати елегантний легкий шийний шарфик.

Відео: викрійка спідниці-олівець із завищеною талією

Спідниця-олівець із завищеною талією. Конструювання та розкрій. Вчимося шити. Урок 1. Частина 1.

Спідниця-олівець із завищеною талією. Пошиття. Вчимося шити. Урок 1. Частина 2.

Стильні образи зі спідницею-олівець 2019 – фото

Якщо ви все ще сумніваєтеся в тому, чи варто купувати або шити таку річ для свого гардеробу, подивіться добірку знімків. На них спідниця-олівець з сильно завищеною талією зображена з безліччю речей, у поєднанні з якими вдасться створити ідеальні модні образи. В таких нарядах будь-яка дівчина буде відчувати себе красивою і упевненою в собі. Подивившись на фото, ви зрозумієте, що спідниця-олівець повинна займати гідне місце у вашій шафі.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!