Коричневі виділення на ранніх термінах вагітності

Коли жінка чекає малюка, її організм може повести себе абсолютно непередбачувано. Нерідко у майбутньої мами змінюється характер виділеної піхвою секреції, і на ранніх термінах проявляється коричнева слиз, яка не завжди є нормою.

Які бувають виділення при вагітності на ранніх термінах

Виділення при вагітності коричневого кольору можуть бути нормою, адже після запліднення (7-12 днів) відбувається імплантація яйцеклітини, що супроводжує мазаниною кремоподібної консистенції, не має запаху. Світло-коричневі виділення при вагітності на ранніх термінах – це норма, але якщо вони тривають не більше двох днів. Якщо піхвовий секрет виділяється довше, то потрібна консультація лікаря.

Коли з піхви виділяється густа рідина з явним запахом крові, потрібно терміново звертатися до гінеколога. Слизові темно-коричневі виділення при вагітності на ранніх термінах є дуже тривожним сигналом, оскільки можуть вказувати на патологічні процеси, що розвиваються в матці. Своєчасна діагностика, лікування і пастельний режим дозволять уникнути викидня (мимовільного аборту).

Які виділення вважаються нормою

Іноді проявляються коричневі виділення на ранніх термінах вагітності у дні місячних (передбачуваних). Це вважається нормою, якщо відбувається в перші тижні після запліднення. Жовто-коричневі виділення при вагітності можуть відбуватися і у випадку, коли дівчина не підозрює про зачаття, сприймаючи їх як звичайний достроковий процес перед місячними. Нормою вважається виділяється темно-бежева або блідо-коричнева рідина на останньому триместрі, адже це явна ознака відшарування плаценти перед пологами.

Багато жінок відзначають, що після зачаття кількість виділюваної рідини з матки збільшилася. При нормальних показниках вагінальна секреція повинна бути такою:

  • прозорою або злегка жовтого без запаху;
  • помірної білого або з жовтуватим відтінком;
  • мізерною слизової з рожевим відтінком.

Чому йдуть коричневі виділення

Якщо з'явилися світлі коричневі виділення на ранніх термінах вагітності, то це сигналізує про гормональної перебудови. Цервікальний канал, який висланий клітинами епітелію, з'єднує піхву і порожнину матки. В нормі він заповнюється слизовою оболонкою, яка має секреторною активністю. У першій фазі місячного циклу вона під впливом естрогенів створює прозору субстанцію для кращого проникнення сперматозоїдів.

Після запліднення в період прикріплення яйцеклітини маткова прозора субстанція може незначно забарвлюватися в світлі тони. Якщо виділяється слиз набуває більш темний відтінок, особливо коли процес супроводжується болями в черевній порожнині, то це є тривожним повідомленням для жінки, що вимагає негайної консультації у гінеколога.

В яких випадках необхідно звернутися до лікаря

Коли у жінки бурі коричневі виділення на ранньому терміні вагітності супроводжуються появою болю у попереку, сильними запамороченнями і блювотою, то це означає загрозу викидня. Дане відхилення розвивається через підвищення чоловічих або брак жіночих гормонів. Спровокувати патологію можуть серйозні генетичні порушення, після яких відбувається загибель плода на будь-якому місяці. Причиною темної маткової слизу і мимовільного аборту можуть стати:

  1. Інфекція. Всі інфекційні захворювання підвищують ризик втрати дитини.
  2. Гормональні препарати. Неадекватне лікування іноді призводить до неправильного розвитку плоду.
  3. Шкідливі звички. Куріння, регулярні стреси, вживання спиртних напоїв або перевтоми є загрозою для здоров'я малюка.

Слиз коричневого відтінку часто буває ознакою внематочного запліднення. Коли плодове яйце не потрапляє в матку, а інший орган через спайок, звивистих фаллопієвих труб або інших свідчень, то відторгнення плоду неминуче. Після прикріплення зародок росте і розтягує фалопієву трубу або яєчник, які не пристосовані для таких змін, тому органи можуть порватися.

Жінка може зовсім не здогадуватися про патології, оскільки, як і при нормальному заплідненні, у неї підвищується рівень ХГЛ і відбувається затримка менструального циклу. При внематочном заплідненні темно-коричнева слиз спостерігається в 80% випадках через відторгнення ендометрію, тому звернення до фахівця повинно відбуватися в терміновому порядку.

Відео: коричневі виділення під час вагітності – що робити

Коричневі виділення

виділення на 2 тижні вагітності

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!