Мобілі на ліжечко для новонароджених

Двомісячна дитина вже добре фокусує погляд. Його приваблює контрастність, цікаві форми. Перші іграшки, виявляються в полі сприйняття немовляти, допомагають пізнавати світ. Дитячий мобіль на ліжечко – чудовий спосіб заспокоїти, заколисати малюка, відвернути його увагу, поки мама зайнята домашніми справами.

Потрібен мобіль на ліжечко

Перші іграшки, привертають увагу малюків грудного віку – мобілі на ліжечко для новонароджених. Пристрій має кронштейн з універсальним кріпленням. Пристосування можна фіксувати на нерухомому борту дитячого ліжка. Як підвісок використовуються предмети, цікаві за формою і кольором. Зручно, коли можна знімати частини мобіля, стирати їх і вішати назад.

Спочатку новонароджений лежачи вслухається в заколисуючу музику, спостерігає за рибками, зірочками і іншими предметами, удосконалюючи зорове сприйняття. Через деякий час малюк спробує дотягнутися ручками до цікавих брязкалець, розвиваючи навички хапання. Деякі новонароджені з легкістю засипають, слухаючи приємні мелодії. У будь-якому випадку музична карусель на ліжечко – це те, що відверне малюка, допоможе батькам займатися господарськими справами.

Який вибрати мобіль

При пошуку підходящої іграшки для малюка важливо враховувати, що мобілі на ліжечко для новонароджених будуть знаходитися поряд з ним, впливати на настрій і здоровий розвиток. Каруселька на дитячу ліжечко сподобається дитині, якщо вона:

  • надійно кріпиться до спального місця дитини;
  • має не надто яскраві, гармонійні кольори, приємні для очей новонародженого;
  • спокійно і ніжно звучить, радує слух;
  • не має подразнюючої запаху.

Механічний мобіль

Каруселі з механічним дією – найпростіші пристрої, подібні музичної скриньки. Потрібно завести пружинку, і мобіль для новонароджених приходить в рух. Пристебнуті різнобарвні фігурки рухаються під спокійну музику. Тривалість роботи заведеного мобіля налічує три хвилини. Переваги такої моделі – доступна вартість, відсутність потреби в батарейках.

Електронний

Мобіль на ліжечко для новонародженого може мати електричне підключення. Такі пристрої мають тривалість звучання 10-20 хвилин, не вимагають постійного закладу пружини. Електронні мобілі забезпечені певною кількістю мелодій і різними режимами кружляння. Ви можете вибрати оптимальну гучність звучання і відповідну швидкість повертання карусельки. Якісні іграшки на ліжечко для новонароджених можуть мати додаткові функції у вигляді каганця, дистанційного управління та проектора.

Мобіль з нічником і пультом

Каруселька для ліжечка, має підсвічування, служить нічником. Маючи такий сучасний аксесуар в кімнатці новонародженого, можна в будь-який час доби перевірити, чи все в порядку з малюком. При цьому не потрібно включати світло. Нічник м'яко розсіює темряву в кімнаті малюка. Пульт управління робить можливим включення або виключення мобіля, зміну музичних мелодій на відстані, без появи перед очима дитини.

З проектором

Музичний мобіль на ліжечко, з проектором, можна використовувати для створення мерехтливих картинок, що рухаються на стелі і стінах. Якщо над каруселькой є купол, що світяться зображення відображаються на його поверхні. Така особливість корисна в нічний час, якщо немовля не бажає спати. Мама може трохи відпочити, поки малюк спостерігає за такими зображеннями. М'яке світло, мерехтіння картинки і приємна музика заколисують малюка. Можливо, він навіть засне самостійно з такою іграшкою.

Рейтинг мобілів для новонароджених

До добре зарекомендували себе мобилям відносяться:

  1. Tiny Love «Острів солодких мрій» – каруселька з музикою, пультом і нічником. Середня вартість – 5000 рублів.
  2. Fisher Price 2 в 1 «Прекрасна Планета» — іграшка з проектором, пультом і приблизною ціною 4300 рублів.
  3. Taf Toys Mp3 11275 – каруселька з підсвічуванням і плеєром. Вартість – близько 6500 рублів.
  4. Chicco «Чарівні зірки» – мобіль з нічником, проектором і пультом. Ціна – в районі 5000 рублів.
  5. Tomy «Вінні Пух» – недорогий, надійний пристрій з іграшками і нічником. Вартість – приблизно 2500 рублів.

Як зробити карусель своїми руками

Якщо у вас є схильність до рукоділля, вам цілком під силу самим пошити гарний мобіль на ліжечко для новонародженого. Для цього знадобиться трохи натхнення, фантазії, а також деякі підручні матеріали. Така саморобка не буде самостійно крутитися і видавати заколисуючі звуки. Легкий мобіль для ліжечка може тільки захитався від потоку повітря. Тим не менш, саморобні іграшки дуже подобаються малюкам, особливо, якщо вони зроблені з любов'ю і турботою.

Викрійки для мобіля

Щоб змайструвати самим карусельку для ліжечка, потрібно зшити красиві іграшки, які будуть висіти в полі зору новонародженого. Вироби виготовляються за шаблонами, що представляють собою різні фігурки. Це можуть бути тварини чи предмети. Викрійки можна знайти і скачати в інтернеті. Дівчатам підійдуть квіточки, бантики, ляльки. Для хлопчика можна зшити ракети, машинки, літачки або кораблі.

Покроковий майстер-клас

Для виготовлення мобіля з фетру з держателем вам знадобиться наступне:

  • дерев'яний кубик зі стороною 8 см;
  • однакові по довжині рейки з дерева з округлим перетином – 4 шт.;
  • шнурок;
  • дюбель;
  • клей для дерева;
  • фарба без різкого запаху;
  • гак з металу;
  • фетр красивих відтінків;
  • синтепон (або інший набивний матеріал);
  • нитки відповідних кольорів;
  • голка для шиття.

Насамперед потрібно зробити тримач для мобіля. Порядок дій:

  1. Візьміть кубик, посверлите отвори в місці, де перетинаються діагоналі на чотирьох гранях.
  2. Зробіть поглиблення в верхній грані. Закріплюйте на цьому місці гак.
  3. Просвердлите маленькі отвори на кожній рейці, відступивши від кінця 2-3 див.
  4. Протягніть шнур, зав'яжіть на кінцях вузлики.
  5. Змастіть рейки клеєм з протилежних кінців. Вставте палички в отвори, зроблені на кубику.
  6. Пофарбуйте заготівлю фарбою, безпечною для малюка. Підвісьте тримач за гак, дайте виробу висохнути.

Далі приступаємо до шиття іграшок. У цьому випадку мобіль буде прикрашений хмарками і кулями з кошиками. Технологія виготовлення зводиться до наступного:

  1. Намалюйте на фетре по дві деталі кожної іграшки. Виріжте заготовки. Складіть фігурки шляхом накладання одного елемента на інший.
  2. Зшийте іграшки, залишивши отвори, щоб помістити наповнювач.
  3. Помістіть в заготівлі синтепон.
  4. Міцно прикріпіть шнур до іграшок, пришивши на кінець шнура пластмасову деталь. Закрийте отвори.
  5. Протягніть шнур в дірки на рейках, зав'яжіть вузлики. Прикріпіть до гака центральну іграшку.

Відео: мобіль своїми руками руками з фетру

Дитячі мобілі на ліжечко своїми руками / Ранковий ефір

Відгуки

Наталя, 27 роківВирішили купити мобіль Фішер Прайс з-за хорошої якості іграшок цієї марки. Сподобалося, що є каганець. Коли мобіль з'явився, дитині був один місяць. Зручно користуватися пультом для включення і виключення музики, регулювання звуку. Зараз нашому малюкові 5 місяців, йому цікаво грати з нижньою частиною, звідки лунає музика.
Катерина, 33 рокиВ мобілі є свої мелодії і можливість слухати музику з флешки. Ще є підсвічування і обертання іграшок. Перше, що захопило дитини – це класична музика. Поки грала мелодія, він спав. Потім малюк став реагувати на рухи іграшок, дивитися вночі світлові вистави. Пізніше ми стали користуватися плеєром.
Ангеліна, 35 роківОбрали першу іграшку для сина – яскравий мобіль з приємною музикою. Батарейки не потрібні, пристрій потрібно заводити. Іграшки легко зняти і випрати. За рік використання кольору не полиняли. Ніякого запаху не помітили. Дитина спочатку спостерігав за звірятами, потім намагався їх дістати. Якщо виходило схопити іграшку, гриз.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!