Як правильно зібрати валіза в поїздку щоб все помістилося

Кожна подорож потрібно ретельно планувати. Один з найважливіших етапів підготовки – збір речей. Взяти з собою тільки найнеобхідніше і компактно упакувати валізу – це ціле мистецтво мандрівника. Навчитися йому дуже легко, знаючи деякі тонкощі і хитрощі.

Загальні правила при зборі валізи

Набір речей, які ви візьмете з собою, залежить від того місця, куди ви вирушаєте. Загальні правила того, як правильно збирати валізу в дорогу:

  1. Список необхідного потрібно скласти мінімум за тиждень. Перед написанням обов'язково подивіться прогноз погоди для того місця, куди ви збираєтеся відправитися. Періодично переглядайте список свіжим поглядом. Ви поступово будете викреслювати з нього непотрібні пункти, але додавати необхідні. Візьміть цей список з собою. Він допоможе вам правильно зібрати речі для зворотної дороги і нічого не забути в готелі.
  2. Складаючи список речей, приймайте до уваги мету поїздки і те, як ви збираєтеся проводити в ньому час. Для відрядження, активного, пасивного відпочинку знадобляться абсолютно різні комплекти речей. Валізу на морі буде заповнений пляжними речами, а сумка для бізнес-подорожі – діловими костюмами.
  3. Продумайте комплект одягу на кожен день поїздки. Підбирайте такі речі, які можна комбінувати один з одним. Якщо щось зіпсується, ви без праці знайдете заміну.
  4. Намагайтеся вибирати речі з легких тканин, які швидко сохнуть. Не керуйтеся принципом «раптом знадобиться», збираючи одяг, упаковуйте лише те, що точно будете одягати. Єдине, що можна взяти з запасом – білизна.
  5. Якщо ви подорожуєте на літаку, їдете на поїзді або автобусі, то візьміть оригінали документів в ручну поклажу. У валізу, який доведеться здавати в багаж, можете покласти ксерокопії.
  6. Важкі речі і те, що не знадобиться в перші дні, кладіть вниз. Найнеобхідніше краще розмістити зверху.
  7. Косметику, засоби особистої гігієни складіть в герметичний пакет або спеціальний органайзер. Якщо при транспортуванні багажу вміст флаконів проллється, то речі не забрудняться.
  8. На самий верх покладіть що-небудь м'яке для амортизації, наприклад, рушник або светр.

Компактно укладаємо речі в чемодан

Все, що опиниться в вашому списку для поїздки, бажано упакувати в одну сумку. Як правильно зібрати валіза в поїздку:
  1. Базові засоби особистої гігієни та предмети туалету (зубна паста, дезодорант, крем для засмаги) можна придбати уже на місці, щоб не займати ними зайве місце. Якщо ви віддаєте перевагу брати з собою уходовые засоби (шампунь, креми, лосьйони, тоніки і т. д.), то вилийте їх в невеликі флакончики для подорожей (спеціальні набори порожньої тари зараз дуже легко купити). Можете вчинити інакше: упакувати розпочаті кошти і використовувати їх. Перед зворотною дорогою викинете порожні флакони.
  2. Обов'язково зберіть дорожню аптечку. Ліки, які можуть і не знадобитися (знеболююче, противодиарейное, від застуди, кашлю, алергії), не беріть цілими упаковками, по одному блістеру кожного препарату вистачить. Якщо ж якісь медикаменти вам необхідно приймати постійно (наприклад, при хронічних захворюваннях), то візьміть їх з запасом. Багато препаратів ви не зможете купити в чужій місцевості без рецепта.
  3. Намагайтеся в нижній шар складати те, що не зможе пом'ятися або легко прасується, а наверх – мнущиеся речі.
  4. Кожну пару взуття запаковуйте в поліетиленовий пакет, одноразову шапочку для душу або спеціальний тканинний чохол. Складайте їх п'ятою до носка. Розкладіть пари по краях. Всередину взуття можна розкласти шкарпетки (в кожен туфель поміститься 4-6 шт.) або інші дрібні речі. Це допоможе не тільки заощадити місце, але і зберегти правильну форму туфель, кросівок.
  5. Якщо у вас є бокова кишеня на сумці, спробуйте пристосувати місце під нижню білизну.
  6. Сукні та штани складайте так, щоб краї були зовні валізи. Заповнивши простір іншими речами, ви загорнете подоли і штанини наверх.
  7. Футболки звертайте валиками. Складайте рулони пірамідою – довгі на дно, короткі зверху.
  8. Прикраси беріть по мінімуму. Для їх зберігання і транспортування зручно використовувати пластикову таблеточницу. Ці контейнери легкі і дуже щільно закриваються.
  9. Дитячий одяг складайте комплектами. Кожен набір запаковуйте в окремий пакет. Це допоможе заощадити час, уникнути безладу і стресу.

Відео

10 КРУТИХ ЛАЙФХАКОВ з ОДЯГОМ, які спростять ваше життя │Лайфхаки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!