Як прибрати почервоніння після засмаги

Отримати гарну засмагу хочеться завжди, тому чоловіки і жінки різного віку проводять багато часу на пляжі і в соляріях. Нерідко сонячні ванни обертається катастрофою, коли на тілі з'являється сильне почервоніння, а шкіра починає хворіти. Без застосування спеціальних засобів шкірні покриви можуть регенерувати від тижня до місяця і більше.

Чому червоніє шкіра після засмаги

Опік, викликаний ультрафіолетом, може викликати серйозні запальні процеси на шкірних покривах. У всіх без винятку після засмаги з'являється почервоніння на тілі – це нормальна реакція, що виникає під впливом високої температури. Особливо схильні до швидкого почервоніння люди зі світлою шкірою. Якщо епідерміс не отримав опік, то почервоніння проходить протягом доби.

Якщо не були дотримані правила безпечної засмаги, то без неприємностей не обійтися, адже ультрафіолетові промені типу UVB або UVA належать в спектрі сонячного випромінювання з різними довжинами хвиль. Вони особливо шкідливі для людини, так як викликають передчасне старіння епідермісу і розвиток важких захворювань з-за того, що пригнічують імунну систему.

Методи усунення червоності

В залежності від ступеня ураження шкіри можна здійснити процедури щодо позбавлення від червоності в салоні або в домашніх умовах.

Наприклад, якщо відразу після сильного загару скористатися Пантенолом, то можна уникнути ускладнень
. Потрапляючи на шкіру, препарат швидко відновлює пошкодження, купірує запалення і підвищує здатність клітин до поділу.

Схожим дією володіє мазь Рятувальник. Засіб допомагає швидко усунути запальний процес з почервонілих ділянок. Мазь має заспокійливий, антибактеріальний, регенеруючий ефект. Якщо немає запалення шкіри після засмаги, але він виявився не рівним, то можна скористатися салонними процедурами.

На обличчі

Прибрати почервоніння (не опік!) на обличчі після засмаги допоможе професійна процедура – фотокоррекция. На ділянки підвищеної пігментації відбувається вплив світлом високої інтенсивності, в результаті чого шкіра в цих місцях лущиться і злазить. Ефект від процедури видно приблизно через тиждень. Середня вартість фотокоррекции – 600 рублів за 1 сеанс. Якщо на обличчі після опромінення УФ-променями утворився опік від сонця, тоді салонні процедури не допоможуть. Прибрати запальний процес можна аптечними засобами:

  • Бепантен;
  • Солкосерил;
  • Актовегін;
  • Фастин;
  • Судокрем;
  • Радевит;
  • Эловера;
  • обліпихова масло.

На тілі

Якщо є можливість відвідати салон краси, то можна зменшити почервоніння після засмаги такими процедурами, як лазерний пілінг або чищення шкіри фруктовими кислотами. Спеціальне обладнання та досвідчений майстер зможуть вирівняти тон шкірних покривів, зробивши обробку окремих зон. Слід пам'ятати, що професійні процедури вимагають чимало часу і коштів. Середня вартість лазерного пілінгу – 1950 рублів, а ціна за чищення тіла фруктовими кислотами – 2300 рублів.

Народні засоби

Якщо після засмаги ви отримали сонячний опік, а аптечних засобів під рукою не виявилося, можна скористатися народними рецептами. Прибрати почервоніння на шкірі допоможуть:

  • Алое. Змастіть уражені ділянки шкірних покривів соком з листя рослини. Для кращого ефекту на ніч покладіть на запалені місця компреси, просочені соком алое, розведеним з водою (1:1).
  • Кисломолочні продукти. Найшвидший спосіб заспокоїти обгоріле тіло – змастити сметаною, йогуртом або кефіром.
  • Зелений чай. Допоможе позбутися від неприємних відчуттів охолоджена заварка. Нею потрібно змащувати уражені місця кожні 20-30 хвилин.
  • Огірок. Прибрати почервоніння на обличчі допоможе маска з подрібненого свіжого огірка.

Можна маскувати наслідки засмаги

Небажано застосовувати косметичні засоби для гиперемированной шкіри, але в разі крайньої необхідності є кілька способів екстреної маскування опіку. Почервоніння після засмаги не буде сильно кидатися в очі, якщо скористатися:

  • відбілюючим кремом (Ахромин, Неотон, Меланатив);
  • білої косметичною глиною (зробити маску для обличчя);
  • лимонним соком (нанести на ватний диск і протирати).

Відео

СОНЯЧНИЙ ОПІК після засмаги | 5 НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНИХ НАРОДНИХ ЗАСОБІВ від сонячних опіків!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!