Куди здати старий телевізор за гроші на утилізацію та запчастини

Майже в кожній сім'ї на балконі, в коморі або гаражі стоїть відслужила свій вік побутова техніка. Несвідомі громадяни викидають її на звичайні смітники, але це загрожує серйозним штрафом, таке обладнання підлягає спеціалізованої переробки. Так куди здати старий телевізор за гроші, щоб несправна техніка не нашкодила природі, а решта запчастини могли допомогти комусь?

Скільки коштує старий телевізор

По-перше, потрібно нагадати співгромадянам про те, що телевізори відносяться до 3 класу небезпеки відходів за за класифікацією ФККО, незалежно від покоління, як і монітори. Це означає, що якщо громадянина спіймають за викиданням такої техніки в звичайний сміттєвий бак, то йому загрожує значний штраф. Для утилізації телевізорів існують полігони, центри утилізації, спеціальні пункти, де можна здати стару побутову техніку за гроші (послуги утилізаторів коштують грошей). Куди здати старий телевізор за гроші і отримати профіт:

  • продати на запчастини: старі моделі часто містять елементи, які давно зняті з виробництва, рідкісного пристрої і дуже цінуються серед майстрів, які купують деталі;
  • скупка старих телевізорів дизайнерами, клубами, кафе;
  • продати колекціонеру раритетну модель ТБ;
  • віднести до пункту прийому металобрухту;
  • розмістити оголошення в мережі;
  • здати на металобрухт і на вилучення кольорових металів (вони в невеликій кількості містяться всередині будь-якої електронної плати);
  • обміняти стару техніку на нову з певною доплатою.

Якщо залежався кінескопний ТБ віком 15-20 років, то отримати за нього серйозні гроші не вийде: дошки оголошень заповнені такими пропозиціями по 100 рублів і самовивіз. Рідше може пощастити, якщо покупець шукає конкретну модель. Чим ширше діагональ і краще стан приладу, тим вище сума, але рідко вдасться виручити більше 1000 рублів. За ті ж гроші можна купити новий плаский телевізор з пакетом функцій, замість великого ящика з вигорілими квітами.

Неробочі моделі, якими був заповнений ринок 10-15 років тому так само майже не котируються, тому що їх залишилося занадто багато, а ремонт найчастіше нерентабельний. ТВ нових поколінь (плазмові телевізори, рідкокристалічні) на інтернет-майданчиках з рук стартують з позначки 150-250 тис. руб. Однак такі технологічні дива краще купувати через магазин, щоб отримати гарантію. Продати сучасний телевізор-монітор реально за 50-75% вартості при ідеальному стані. Неробочі прилади сильно відрізняються залежно від поломки і необхідних вкладень в ремонт.

Як продати телевізор б/в

Найпростіший спосіб позбутися застарілої техніки і заробити на цьому – знайти покупця рідкісних запчастин і ТБ через оголошення на майданчиках начебто Avito і OLX. Однак потрібно бути готовим до того, що ціни демпингуются. Можливий покупець буде орієнтуватися на мінімальну пропозицію по ціні. Кращим рішенням буде орієнтуватися на конкретні напрямки: колекціонери, комісіонки, акції в техномаркетів.

Старовинний телевізор

ТБ віком більше 50 років в робочому стані можуть мати цінність на кілька порядків дорожче, ніж нові моделі. Колекціонерів можна знайти в мережі або запропонувати спеціалізовані музеї (правда, в цьому випадку прибуток не буде високою). Нижче, для прикладу, наведено хороші ціни, за які викупили апарати минулого останнім часом в мережі:

  • КВК 49 А (1950 р.) – 270 000 рублів;
  • Т2 Ленінград (1952) – 180 000 рублів.

Комісійний магазин телевізорів

Здати зламаний телевізор за гроші можна в перевірену комісіонку. Метод дієвий, але має свої мінуси. Гроші власник побачить тільки після продажу, якщо він хоче отримати всю суму. Якщо ж кошти потрібні відразу, то магазин дасть приблизно 50-75%, в залежності від політики контори (до того ж апаратуру доведеться везти самому). З іншого боку, віддавши техніку в комісіонку можна звільнити місце в оселі і з часом отримати приємний грошовий бонус після продажу.

Обмін старого телевізора на новий

Багато великі магазини проводять акції: проводять обмін старої непотрібної побутової техніки на нову за певну доплату. Хороша знижка може залежати від молодості ТБ, його зовнішнього вигляду, функціонального стану. У будь-якому випадку це вигідніше, ніж купувати новий за повну вартість. Перевезення вашої техніки залежить від умов акції: іноді забирають будь-яку техніку чи потрібно самостійно везти на обмін. У цьому випадку покупець отримує серйозну знижку і нове обладнання.

Куди можна здати зламаний телевізор за гроші

Неробоча техніка часто складується на балконах і коморах, бо викинути шкода, навіть якщо вона не піддається ремонту. Навіть такі ТБ можна здати за невеликі гроші на запчастини. При цьому стара техніка котирується вище, ніж сучасна, тому що деталі від неї вже не виробляються. Апаратуру минулого з радістю забирають ентузіасти ремонту електроніки, яким можна продати зламаний телевізор на запчастини.

Кінескопний

Такі ТБ в більшості випадків забирають приватні фахівці, тому що сервісні центри рідко спеціалізуються на старій техніці. Окремо варто згадати, куди здати старі телевізори за гроші: вінтаж затребуваний дизайнерськими агентствами, тематичними закладами. Кількість виручених грошей безпосередньо залежить від раритетності моделі, її зовнішнього стану та бажання покупця придбати. Також існує скупка несправних телевізорів, якою займаються приватні особи або фірми (багато бачили оголошення про покупку і безкоштовному вивезення).

ЖК телевізор

З РК технікою з плоскими екранами все трохи складніше: основна маса елементів в них коштує не так дорого, а рідкісні деталі в більшості випадків не піддаються ремонту. Продати неробочі плоскі ТБ можна, якщо це рідкісна, особливо затребувана модель. У цьому випадку їх можна сміливо пропонувати на запчастини в сервісні центри міста, майстерні (не фірмові ліцензовані, а приватні), які самостійно закуповують деталі і здійснюють прийом старих телевізорів на запчастини.

Відео

Where to rent an old TV

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!