Список препаратів для кодування від алкоголізму - методи введення уколов

Лікування згубною алкогольної залежності - складне завдання. Іноді лікарі пропонують психологічну кодування або можна виконати укол від алкоголізму у вену або під лопатку. Це один з найбільш ефективних способів позбавлення від тяги до спиртного. Фахівці вводять препарати для кодування від алкоголізму внутрішньовенно, і це важлива складова медикаментозної терапії. Призначати їх повинен лікар. Пацієнта попереджають про можливі наслідки вживання спиртного, потрібно згоду в письмовому вигляді.

Що таке укол від алкоголізму

Противоалкогольные ін'єкції необхідні для введення лікарського препарату внутрішньом'язово або внутрішньовенно з метою швидкого лікування алкоголізму. Діє ліки в організмі довго, тому родичі алкоголіка можуть не турбуватися за стан здоров'я пацієнта. Це альтернатива будь-якого виду кодування. Вона передбачає кілька способів введення препарату.

11111111111111111111111

Олена Малишева: "У наш час алкоголізм як хворобу, дуже сильно помолодшав. Часто спиваються саме молоді люди, які руйнують своє майбутнє і завдають непоправної шкоди здоров'ю. Допоможе впоратися з проблемою дієвий засіб.

Принцип дії ін'єкції

Лікарські речовини в складі уколов взаємодіють з будь-яким спиртним напоєм, провокуючи гострі симптоми інтоксикації, виражені ознаки диспепсії, харчового отруєння. Тому вживання алкогольних напоїв категорично заборонено, тільки в цьому випадку препарат не дасть побічних дій.

Почасти це психологічний вплив на алкоголіка, якому попередньо роз'яснюють можливі наслідки внутрішньовенних та внутрішньом'язових ін'єкцій. Якщо від вживання спиртних напоїв відмовитися, а потім порушити свою обіцянку, можна сильно ризикнути.

Який ефект викликають уколи від алкогольної залежності

Після ін'єкції в тверезому стані нічого не відбувається, і пацієнт може жити повноцінним життям. Основне правило – назавжди відмовитися від розпивання спиртного. В іншому випадку можна відчути на собі медикаментозне вплив синтетичних компонентів уколу. Якщо алкоголік порушує основне правило і знову вживає спиртні напої, його чекають наступні симптоми вже після разової дози:

  • ознаки харчового отруєння;
  • нудота, блювання;
  • м'язові судоми;
  • напади тахікардії, аритмії;
  • стрибки артеріального тиску;
  • напади мігрені;
  • відсутність апетиту.

Багато сучасні препарати від алкогольної залежності рекомендовані до відпуску без рецепта.

Скільки разів можна кодуватися від алкогольної залежності

Для лікування алкогольної залежності такий метод можна використовувати тільки за медичними показаннями. Наприклад, при захворюваннях печінки краще підшукати іншу «підшивку», інакше при черговому зриві можна залишитися інвалідом або зовсім померти. За допомогою уколів внутрішньовенно або внутрішньом'язово можна кодуватися не один раз, проте з кожним разом після введення ін'єкції терапевтичний ефект слабшає, тривалість терміну кодування скорочується.

Препарати для кодування від алкоголізму

Процедури проводяться фахівцями в умовах стаціонару після попереднього медичного обстеження. Вибір препарату залежить від дози алкоголю, а від особливостей організму, наявності хронічних захворювань. Тому при кодуванні важливо відштовхуватися не від позитивних відгуків знайомих, а від інструкції по застосуванню, рекомендацій лікуючого лікаря. Нижче представлена таблиця, що пояснює, який укол роблять при кодування від алкоголізму в стаціонарі.

11111111111111111111111
Ось, що говорить 45-річна Ганна в інтерв'ю для журналу 7 днів.ру«Алкоголізм лікується! З запійного алкаша мій чоловік нарешті перетворився на золотого людини! » Читачка рекомендує[seohide title="ефективний засіб від алкогольної залежності.
"]

найменування препарату

механізм дії

ускладнення

ціна, рублів

Дисульфірам

Вводять Дисульфірам до відня, діє препарат від 1 до 3 років. Ін'єкції Дисульфіраму не виконуються при серйозних захворюваннях.

Сильні напади мігрені, розлади пам'яті, стенокардія, набряк мозку.

1100

Алгоминал

Активний компонент дисульфірам виробляє в печінці ферменти, що перешкоджають розпаду етанолу. Тим підвищується його концентрація у крові.

Перепади тиску, стенокардія, тахікардія, перепади тиску, непритомність.

3 000 (на 3 місяці)

Вивитрол

Вводити внутрішньом'язово, допомагають викликати гострі напади інтоксикації, порушення стільця. Здатний блокувати опіоїдні рецептори.

Нудота, блювання, анорексія, болі в животі, ознаки диспепсії.

15 000

Дельфизон

Укол виконується внутрішньом'язово, викликає побічні явища після випитої дози алкоголю.

Великі патології серцево-судинної системи, органів кровотворення.

3 000

Sit

Після виконання уколу не можна пити спиртне, інакше в крові патологічно збільшується доза етанолу.

Симптоми інтоксикації, тахікардія та порушення серцевого ритму.

8 000

Еспераль гель

Внутрішньом'язовий укол, перешкоджає пияцтва за рахунок активності діючих речовин. При взаємодії з етанолом ліки блокує нервові закінчення, що викликає ознаки харчового отруєння.

Відсутність апетиту, ознаки диспепсії, внутрішня слабкість, нестабільність стільця.

15 000

Mst

Активні компоненти підвищують токсичність спиртних напоїв, свідомо отруюють організм.

Повна інтоксикація організму, зневоднення.

10 000

Види уколов

Від алкоголізму медичні препарати вводяться трьома способами: в печінку, внутрішньовенно та внутрішньом'язово. В останньому випадку терапевтичний ефект слабший, вважається одним із самих надійних методів позбавлення від алкогольної залежності. Щоб закодувати алкоголіка, потрібно звернутися в спеціалізовану клініку, де лікар вводить ліки через шприц у вену або печінка.

11111111111111111111111
Олена Малишева: Алкоголізм можна перемогти! Рятуйте своїх близьких, їм загрожує серйозна небезпека!Читати далі

Внутрішньовенне кодування

Внутрішньовенні ін'єкції застосовуються в ускладнених клінічних ситуаціях, коли хронічного алкоголіка результат потрібен негайно. Вважається ін'єкція потрапляє безпосередньо в кров у великій концентрації, яка не знижується тривалий період часу. При реакціях з етанолом провокує великі симптоми інтоксикації організму. Уколи в вену проводяться в спеціалізованій клініці, звичайні засоби діють рік. Частіше вводять Дисульфірам, який забезпечує кодування від алкоголізму уколом у вену від 1 до 3 років.

Внутрішньом'язові ін'єкції

Це сама безпечна методика, яка має слабко виражені побічні явища. Виконувати укол від алкоголізму можна в домашній обстановці, а серед найпопулярніших – препарати Вивитрол і Еспераль за ціною до 8 000 рублів. Застосовуються такі ліки, коли проблема зі здоров'ям ще не є глобальною, і на пацієнта впливає словесне переконання.

Підшкірне введення препарату

Особливою популярністю користується метод Торпедо, коли ампула з ліками вводиться підшкірно (вшивається). Ціна препарату доступна, проте лікувальну дію слабке, і багато алкоголіки, не побоюючись за своє здоров'я, знову повертаються до розпивання спиртних напоїв. Щоб залежна людина в домашній обстановці самостійно не вилучив Торпедо (не раскодировался), вшивається ампула під лопатку, звідки її складніше отримати.

Медикаментозні препарати нового покоління діють без шкоди для хворого. Після застосування немає посталкогольного синдрому. Ефективний засіб алкогольної залежності здатна не лише відбити тягу до спиртного, але й оздоровити організм.

Кодування уколом під лопатку

При такому фармакологічному призначення мова йде про спеціальному гелі однорідної консистенції, який через кілька діб капсуліруєтся, проявляється загальна гіпертермія. Процедура називається негласно «підшивкою», супроводжується болем і внутрішнім дискомфортом. Вводити ліки показано тільки в умовах стаціонару, його вартість доступна, проте дія в організмі нетривалий. Частіше застосовуються більш сильні і швидкодіючі уколи від алкоголізму.

Гарячий укол в печінку

Щоб забезпечити швидкий ефект, можна впливати безпосередньо на печінкові ферменти. Гарячий укол від алкоголізму діє за таким принципом: після введення активні компоненти блокують процес розпаду етанолу, чим підвищують його концентрацію в крові. В організмі настає отруєння, щоб алкоголік відчув сильні побічні явища і надалі побоювався знову випивати. Процедура проводиться спеціалістом, терапевтичний ефект на кілька місяців.

Скільки тримається кодування від алкоголю

Ефективність уколу від алкоголізму визначається індивідуально. Якщо це лікарський препарат Аквилонг, то терапевтичний ефект слабшає через півроку, потрібно введення чергової дози. А ось протиалкогольна ефективність Дсульфирама варіюється від 1 до 3 років. Бажано підбирати ліки так, щоб його лікувальної дії вистачило на рік, а потім за необхідності повторити процедуру.

Ганна Гордєєва, 45років:«Вилікувати алкоголізм можна навіть при поганій спадковості. Переконалася на власному досвіді!»[seohide title="Читати далі
"]

Побічні ефекти і протипоказання

Як будь-яке лікування, цей метод має ряд протипоказань. Використання уколів від алкоголізму заборонено при:

  • нервових розладах;
  • вагітності;
  • абстинентному стані;
  • обширних ураженнях печінки;
  • серцево-судинних патологіях;
  • інфекційних захворюваннях стадії компенсації;
  • органічних ураженнях головного мозку.

Побічні ефекти під час терапії можуть бути наступними:

  • виражені ознаки диспепсії;
  • порушення серцево-судинної системи;
  • сплутаність свідомості;
  • перепади артеріального тиску;
  • непритомність, напади мігрені.

Кодування уколом - ефективність і наслідки

Якщо після кодування прийняти дозу спиртного, пацієнта починає сильно нудити і рвати. Це очевидні симптоми інтоксикації організму, які мають різну інтенсивність в залежності від використаного препарату і випитої дози алкоголю. Щоб посилити ефективність лікування, необхідна подвійне кодування від алкоголізму – виконання уколу в поєднанні з психологічними тренінгами.

Відео

Кодування від алкоголізму

Відгуки

Аліна, 34 рокиБатька лікували Торпедою, «вшивали» йому під лопатку. Кожен раз сам раскодировался, і знову брався за старе. Засіб недороге, але дуже слабке по результату. Може алкоголіка-новачка налякає, але досвідченого п'яницю такий ін'єкцією явно не проймеш.
Ольга, 28 роківУ мене чоловік сильно пив, так я вмовила його на Еспераль внутрішньом'язово. Поки нічого поганого сказати не можу. Тримається, боїться – не п'є. Побічні ефекти поки не перевіряли, але страх перед такими реально існує. Може, хоч так забуде про вічних п'янках з друзями.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!