Вписок - що це означає на молодіжному сленгу

Намагаючись зрозуміти молодіжний сленг і світогляд сучасних підлітків, цікаво з'ясувати, що ж таке вписок. Мода великих міст стрімко затягує, тому прогресивна молодь всіляко прагне до розкутості, перебуває в пошуку свого внутрішнього я, радіє спілкуванню з собі подібними, так сказати. Ось тут в нагоді зрозуміти значення слова вписок, щоб бути хоч трохи ближче до підростаючому поколінню. Відразу виникає питання, кого вписують і куди.

Що означає слово вписок

Доросле покоління мало знайоме з молодіжним сленгом, саме час розширювати власний кругозір і дізнатися багато нового. Вписок – це місце, де завжди можна переночувати безкоштовно, зустріти однодумців. За адресою, наприклад, на квартирі, молодь за інтересами збирається великій кількості, обговорює злободенні теми і ділиться враженнями, особистими переживаннями. Проведення вечірок такого плану піднімає настрій, допомагає завести нових знайомих, відпочити після тривалого шляху без алкоголю.

Традиція вписок

Таке прогресивне рух з'явилося ще в Радянському Союзі, коли популярним молодіжним напрямком вважалися хіпі, які не мають постійного місця проживання та мандрівні по країні. Вони шукали місця та відповідні приміщення, де могли б зупинятися для ночівлі і спілкуватися з новими людьми. Для них це був один з найбільш безпечних видів відпочинку в колі однодумців. Така можливість переночувати і влаштувати зустріч «друзів по розуму» надається молоді і в повсякденності, традиція вписок збережена.

Що таке вписки у молоді

Групи осіб, які збираються в гостях у однодумців і гуляють до ранку, беруть участь у вписку, їх як би «вписують» у нову компанію. Це можливість побачити новий світ, побувати в незвичному для себе оточенні. Як вписки можна вибрати дачу, квартиру, покинутий будинок, кімнату в гуртожитку або інші види житла. Сюди не запросити дівчину на побачення, зате з друзями цілком реально незабутньо провести час з жартами, музикою і піснями. Простіше кажучи, вписок – це коли можна піти до друзів друзів, де знайти тимчасовий притулок.

Види вписок

Однодумців можна знайти по інтернету, наприклад, ВКонтакте або інших соціальних мережах, на сайтах. Цілком реально пристати до незнайомих компаніям або стати учасником випадкової зустрічі. В сучасному суспільстві існують різні види вписок, однак цей молодіжний термін має для підростаючого покоління стандартне значення. Так чи інакше, новачкові доведеться опинитися в чужій квартирі.

Флет

Це самий спрощений варіант вписки, коли мова йде про невеликий вечірці в колі однодумців. На таких заходах завжди гамірно і весело, а невеликим компаніям завжди є про що поговорити, що обговорити, як розважитися. «Флет» в перекладі з англійської означає «квартира», а молодь збирається переважно для прослуховування музики. Спілкуються навіть якщо незнайомі один одному. Вечірка для простих людей, проте, на думку неформалів – це жорстка тусовка без правил. Так що пояснення досить суперечливі.

Легіон

Це самий безпечний вид відпочинку, оскільки можна зустрітися в одній компанії з хорошими друзями і старими приятелями. Обов'язкова умова такого громадського заходу – рівну кількість хлопців і дівчат, які слухають музику, спілкуються, діляться емоціями і переживаннями, грають в ігри. Легіон дуже скоро набридає, і молодь обирає вже небезпечні види зустрічей для пошуку нових друзів.

Підводний човен

До такого тривалого заходу кожен господар готується заздалегідь, запасаючись великою кількістю їжі та спиртних напоїв. З'ясовуючи, що таке вписок на молодіжному сленгу, варто відразу уточнити, що молодь на «підводному човні» збирається у віддалених місцях, зникає на кілька днів цивілізації, вимкнути мобільні телефони, щоб морально відпочити і розслабитися. Належить кілька діб, новачки стикаються з незвичною обстановкою. Найцікавіше – танці, випивка, спілкування вночі.

Hustle

Це галаслива тусовка з величезною кількістю незнайомих людей на квартирі, де ніде «яблуку впасти». Для проживання квартира непридатна, зате можна безкоштовно поїсти, переночувати, весело провести час. Це небезпечне місце проведення тусовок, оскільки при певних життєвих ситуація і сформованих обставинах вночі може постукати в двері наряд міліції, отримавши скаргу від незадоволених сусідів.

Road Party

Молодь у такому випадку збирається разом, подорожуючи в незнайоме місто. Місцем зустрічі можуть стати вагон поїзда, каюта корабля, інші види громадського транспорту. Призначення вписки – пошук попутників-однодумців, нових знайомих, визначення місця тимчасового проживання. Такого роду мандрівники відносяться до окремої спільноти, знайдуть тимчасовий притулок у будь-якій країні світу.

Що роблять на вписках

Якщо особливо активні підлітки організовують такі масштабні заходи, то в цілях поспілкуватися і повеселитися. Ще можна пожити безкоштовно в чужому місті, познайомитися з новими людьми, завести корисні знайомства і створити точний список, де можна завжди даром переночувати. Так часто вступає молодь, яка не ладнає з батьками, хлопцями з свого двору. Бажання виділятися з натовпу і самовиражатися робить вписку особливо популярної в масах. Ця неординарна традиція живе вже багато десятиліть і продовжує жити.

Як потрапити на вписку

Завдання організаторів – не тільки знайти вільну квартиру і відокремлене місце, але і забезпечити прогресивної молоді захоплююче дозвілля, незабутнє веселощі, а собі – хорошу репутацію, нових знайомих. Практикується вписок практично в кожному місті, от тільки явки і паролі, приховані від громадськості. Такі зустрічі «друзів» супроводжуються таємницею, а потрапити на такого роду захід можна через друзів. Інші варіанти дізнатися про вписку представлені нижче:

  • через соціальні мережі, групи, додатки ВКонтакте;
  • з допомогою молодіжних сайтів, форумів всесвітньої павутини;
  • з розмов досвідчених однолітків;
  • від загальновідомих тусовщиків з особистого оточення.

Як вести себе на вписках

Якщо вирішено відвідати таку традиційну вечірку, потрібно з'ясувати всі існуючі правила, щоб випадково не образити господаря даного заходу. Якщо глобальне питання, що таке вписок у молоді, вже не викликає складнощів при відповіді, то з основним правилом тусовки ознайомлені не всі новачки, хороші хлопці. Ось що необхідно знати, перш ніж погодитися на настільки неординарне проведення часу в колі однодумців:

  1. Господар вписки ще до початку вечора оголошує основні правила, які в обов'язковому порядку повинні бути дотримані всіма присутніми. Наприклад, може бути введений дрес-код, або підготовлена захоплююча перевірка гостей при вході в квартиру.
  2. Ввічливість і охайність – основне завдання всіх запрошених гостей, які повинні шанобливо ставитися до оселі господаря. Так, посуд мити самостійно, своєчасно виносити сміття і збирати постіль.
  3. Чужі речі не можна виносити з квартири, мало того, без попереднього дозволу до них не варто навіть торкатися. В іншому випадку можна розгнівати хазяїна і вночі залишитися без даху над головою через порушення основних правил.
  4. Не можна користуватися стаціонарними телефонами на квартирі господаря, а, якщо дуже треба, потрібно запитати його дозволу. Про міжнародних та міжміських дзвінках і мови бути не може.
  5. Частіше доводиться спати на підлозі, а ванною та кухнею користуватися тільки з дозволу. Такі місця громадського користування надовго не позичати, не зловживати гостинністю господаря вписки.

Як влаштувати вписку

Якщо вирішено самостійно організувати вечірку, насамперед потрібно визначитися з її різновидом. Для найпростіших ідеально підійде «Флет», а любителям екстремального виду відпочинку більше сподобається на «підводному човні». Важливо чітко розуміти, на який контингент розраховане конкретне захід. Інші рекомендації представлені нижче:

  • вибрати приміщення відповідно до кількості осіб (імовірно);
  • вибір зупиняти на ізольованих і віддалених місцях, де не буде злих сусідів;
  • поширити контактний телефон в масах, щоб ним могли скористатися новачки.

Відео

Що таке вписок

Вписок/Вечірка. Що ж це таке?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!