Захисне покриття для авто - поліроль Рідке скло

Є чимало технологій, використовуваних для полірування кузова з метою відновлення втраченого глянцю, досягнення неймовірного дзеркального блиску лакофарбового покриття. Їх застосування збільшує строк експлуатації автомобіля, оскільки якісні склади здатні надійно захистити кузов від впливу зовнішніх факторів. Чудово себе зарекомендував засіб, зване рідким склом для авто – результат, якого можна досягти шляхом нанесення захисного покриття цього типу, просто вражає.

Що таке рідке скло для авто

Покриття рідким склом з дзеркальним ефектом набирає популярність, але далеко не кожен власник автомобіля знає, що воно собою являє. У складі цього поліролі, формує захисну плівку, є кремнійорганічні сполуки. Одні з них надають складу водовідштовхувальний ефект, інші – забезпечують високу спорідненість до поверхні з лакофарбовим шаром при обробці кузова рідким склом.

Рідке скло на авто було розроблене японськими виробниками. Утворилася плівка захищає поверхню машини від легких механічних пошкоджень і різного роду забруднень. Порівняно із звичайними поліролями, нанесення складу від японських новаторів – більш сучасний і ефективний спосіб захисту ЛФП (лакофарбове покриття), в т. ч. м'якого. Після відновної полірування та захисту рідким склом воно не втратить своїх початкових властивостей. Спеціалізовані компанії випускають два види складу для:

  • світлих автомобілів;

  • темних автомобілі.

Для чого використовується

Для захисту кузова автомобіля використовують спеціальний прозорий склад. Водо - та брудовідштовхуючі властивості рідкого скла надають можливість мити машину рідше. Поліроль створює захисний шар, який ефективно діє проти хімічного впливу, реагентів і солі, якими обробляють вітчизняні дороги взимку. Склад наноситься також для того, щоб заповнити тріщини і дефекти.

Блиск і насиченість кольору перевершують всі очікування, тому багато автовласники стали віддавати перевагу цього засобу. Таке скло широко застосовують не тільки для відновлення ЛКП, але і в багатьох інших галузях, наприклад:

  • з його допомогою виготовляють целюлозу в паперовій промисловості;

  • у будівельній – випускають кислототривкий бетон і цемент.

Переваги

Перш, ніж купити рідке скло для авто, обов'язково ознайомтеся з плюсами і мінусами кошти. Одна з переваг цієї полірувальної пасти – вона зберігає новий кузов автомобіля у первісному стані максимально довго, захищає старий з невеликою кількістю дрібних подряпин від подальшого руйнування. Інші плюси полягають у:

  • термостійкості;

  • довговічності;
  • відмінних водо - і брудовідштовхуючим характеристиках;
  • яскравому дзеркальному блиску;
  • прийнятною вартістю.

Недоліки

Полірування рідким склом дозволяє домогтися гарних результатів, але цей склад з діоксидом кремнію (активною речовиною) має деякі мінуси. Перш ніж наносити захисний засіб, запам'ятайте, що воно швидко кристалізується, тому всі роботи має виконувати майстер. Технологія нанесення є дуже кропіткою, тому вимагає великого терпіння. Крім того, приховати значні пошкодження ЛФП з допомогою цього складу з гідрофобним ефектом не вийде.

Рідке скло для авто

Обробка кузова рідким склом є не таким вже легким процесом, як це може здатися спочатку. Якщо покрити авто згідно технології у вас не вийде, праця піде нанівець. Правильно оброблене покриття завдяки своїй механічної твердості запобіжить поява нових подряпин на ЛКП протримається близько року. Перш ніж приступити до нанесення захисної поліровки, купіть склад для світлого/темного авто. Комплект, як правило, складається із спеціальної губки, двох рушників для полірування і захисних рукавичок. Наступні дії:

  1. Добре вимитий і сухий кузов обробіть за допомогою спеціального очисника, приміром, Glass Body Cleaner. Завдяки цьому ви приберете з ЛКП будь-які плівки, а автомобіль добре очиститься.

  2. Наносять рідку захисний поліроль на ЛКП за допомогою губки зробіть це ретельно і акуратно, щоб не пропустити жодної ділянки кузова.
  3. Залиште поліроль просохнути приблизно на 20 хвилин, після чого протріть кузов рушником (жовтим), яке входить у комплект.
  4. Почекайте ще 20 хвилин, натріть поліроль зеленим рушником, після чого залиште авто в приміщенні на добу. За цей час покриття остаточно затвердіє. Щоб склад не втрачав своїх властивостей, мийте кузов спеціальним шампунем «Скляна захист» один раз в місяць.

Як вибрати рідке скло

Перш ніж дізнатися, де купити рідке скло, ознайомтеся з критеріями вибору поліролі. Для цього вам слід визначитися з оптимальним видом продукції:

  1. Одні склади виготовляються на основі калію – вони відрізняються інших підвищеною гігроскопічністю і рихлістю.

  2. Натрієвий склад має відмінні вогнезахисні властивості.
  3. Літієва продукція є найрідкіснішою на сьогодні – використовують спеціальні засоби в якості терморегулятора для покриття.

Ціна

Вартість поліролі, що надає ЛКП транспортного засобу блиск, насиченість відтінків і відмінний захист від впливу різних факторів, може неабияк змінюватись навіть у межах одного регіону. Щоб заощадити, ознайомтеся з пропозиціями якомога більшої кількості магазинів. Вартість рідкого скла Willson Silane Guard від японського виробника в різних торгових точках Москви:

Назва магазину

Вартість в рублях

LetoMarkt

940

МегаХолл

950

Top Shoper

990

Фікс Лайк

1200

Silane Guard

990

Відео

Захисна поліровка "Рідке скло". Правильна технологія нанесення

Відгуки

[review name="

Ігор, 33 роки" content="Замовив в одній автомайстерні полірування за допомогою цього складу. Результатом дуже задоволений: неперевершений вигляд кузова, блиск, захист від вигорання. У засоби є і мінуси. Купівля поліролю і робота по його нанесення обійшлися дорого, але в цілому, це того варто. Наступного разу планую нанести склад самостійно."]
Микола, 28 роківПридбав засіб для захисту ЛКП за цілком прийнятною ціною – вирішив наносити його самостійно. Робота виявилася трудомісткою, що стосується ефекту, то поки нічого з цього приводу сказати не можу, оскільки пройшло всього пару днів. Поки думка одна – процес трудомісткий, тому товаришам рекомендувати цей склад не збираюся.
Антон, 45 роківПриблизно рік тому вирішив зайнятися ремонтом свого автомобіля. Коли справа дійшла до кузова, звернувся за допомогою до професіоналів. Віддав машину, зробили все по вищому класу. З переваг можу виділити те, що машина засяяла до дзеркального відбиття. Бруднитися вона і справді стала менше, але з часом колір починає тьмяніти.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!