Як почистити хутро в домашніх умовах швидко, відео

Час від часу хутряні речі потребують очищення. Спеціалізовані хімчистки візьмуться за роботу, але вам доведеться розлучитися з пристойною сумою грошей. Не всі люди знають, як чистити хутро в домашніх умовах, тому варто розібратися з цим питанням докладніше.

Як почистити хутряний комір в домашніх умовах

Куртки або пальто мають хутряні елементи, чистити які набагато легше, ніж цілу шубу. Для початку рекомендується їх відстебнути - благо, така можливість передбачена практично у всіх моделях. Почистити хутряний комір в домашніх умовах власними силами просто. Для початку необхідно визначити походження плями, і, виходячи з цього, вибрати методику очищення, оскільки кожне забруднення вимагає особливого підходу.

Ритм життя сучасної людини часто змушує спиратися на бігу. Як наслідок – на комірі можуть з'явитися плями від соусів або морозива. Слід негайно обробити забруднення вологою серветкою. Якщо ж пляма не було помічено вчасно і встигла засохнути, то можна нанести на нього гліцерин, а через деякий час видалити бруд вологою губкою.

Для серйозних випадків доведеться застосувати наступний рецепт:

  • 1 частина столового оцту;
  • 1 частина води;
  • 1 частина шампуню для тварин.

Змішайте всі компоненти і нанесіть на шерстинки так, щоб не намочити підшерстя. Через деякий час видаліть залишки вологою серветкою або ганчіркою.

Шубу

Часом господині задаються питанням: чи можна прати хутро? Натуральні хутряні вироби можна чистити таким способом, оскільки може постраждати мездра – вичинена шкіра, з якої виростають ворсинки. Деякі пробують хутряний одяг випрати в пральній машині. Це дозволяється робити лише з деякими видами штучного хутра, встановивши делікатний режим або програму для прання вовни. Рекомендується використовувати рідкі, не містять ензимів синтетичні миючі засоби.

За допомогою тирси, вироблених в процесі обробки деревини берези, можна почистити шубу в домашніх умовах. Їх висушують, змішують з очищеним бензином і втирають між шерстинками. На наступний день виріб варто струснути або пропилососити. Хороший для цих цілей і шампунь для купання котів. Його змішують з водою і збивають в піну, після чого наносять на шубу, тримають кілька хвилин і видаляють.

Не завжди шуба потребує повноцінної чищенні. Часом вистачить лише надати їй первісний блиск. Для цього підійде наступний засіб:

  • 10 г мила господарського;
  • 12 крапель нашатирного спирту;
  • 100 г жиру тваринного походження.

Всі компоненти розчиняють в літрі води. Розчин нагрівається, після чого його треба остудити і нанести губкою на поверхню. Через деякий час вологою ганчіркою ретельно видаліть залишки.

Хутряну шапку

Всі способи, застосовувані для чищення комірів, підійдуть і для обробки головних уборів. Можна почистити хутряну шапку в домашніх умовах за допомогою пари. Пароочисник або праска буде використовуватися – не має значення. Струмінь направляють на шерстинки, після чого убір необхідно просушити. Відмінним освіжаючим засобом є розчин лимонного соку і води (в рівних пропорціях). Губку змочують в приготовленої суміші, потім гарненько віджимають і протирають хутряний убір. Коли оброблена шапка висохне, треба її розчесати.

Хутро на черевиках

Хутряна облямівки на взуття постійно брудниться, тому для підтримання належного вигляду, потрібно якомога ретельніше за нею доглядати. Почистити хутро на черевиках, чоботях рекомендується пором. Якщо постійно проводити подібні процедури, то облямівки завжди буде виглядати гідно. Буває так, що пар не справляється з забрудненням - у такому випадку потрібно спробувати інший, більш ефективний метод.

Хутро на дублянці

Натуральна дублянка відмінно зігріває холодною зимою, та й виглядає стильно і модно. Чим почистити хутро на дублянці? Для початку варто спробувати розчесати шерстинки кілковою щіткою, призначеної спеціально для цих цілей. Якщо забруднення залишилося, то можна нагріти на сковороді пісок або висівки з жита або пшениці, нанести їх масажними рухами на ворс, після чого жорсткою щіткою все видалити.

Чистка хутра в домашніх умовах

Оскільки хутряні вироби - дороге задоволення, до їх чищенні необхідно підходити свідомо, зі знанням справи. Якщо вам довелося приступити до чищення хутра в домашніх умовах, варто проконсультуватися з фахівцями. Незайвим буде вивчити ярлик вироби, де наводяться рекомендації по обслуговуванню одягу. Виробники рекомендують застосовувати механічний і хімічний методи чищення хутряних виробів. Перший спосіб передбачає вичісування щіткою або чистку абразивними засобами, а другий – використання спеціальних промислових розчинів.

Як почистити хутро в домашніх умовах? Наприклад, шуба з бобра або видри добре чиститься піском. Оновити стару хутряну річ можна картопляними очищеннями, пропущеними через м'ясорубку з додаванням нашатирного спирту. Зверніть увагу - світлі шуби не можна чистити відбілювачами або засобами, що містять барвник. Засмальцьовані манжети, подоли і коміри шуб з легкістю очистить суміш з бензину і денатурату. Після очищення потрібно ретельно просушити вироби. Краще це зробити в затіненому місці, подалі від сонячних променів та опалювальних приладів.

Штучне хутро

В наші дні з штучного хутра не тільки шиють гарні речі, але і використовують його в інтер'єрі, при виготовленні подушок і диванів. Є кілька варіантів почистити штучне хутро в домашніх умовах:

  • застосувати промислове засіб для чищення вовняних килимів. Воно наноситься відповідно до інструкції, а видаляється пилососом або вологою серветкою.
  • спробувати приготувати народне засіб. Для цього потрібно змішати крохмаль, пральний порошок і гель для миття посуду. Отриманий розчин нанесіть на брудне місце і залиште, поки він остаточно не висохне. Залишки видалити щіткою.

Натуральний

Чистка натурального хутра – заняття відповідальне, тому варто звернути увагу на довжину ворсу. Для довгого добре підходять смажені вівсяні пластівці або сіль, а коротковорсные вироби чистяться за допомогою прожареного піску. Іноді для чищення вистачає лише видалити пил і бруд з хутряною речі. Для цього виріб викладають шерстю на вологу бавовняну тканину і добре вибивають.

Білий

Як прибрати жовтизну з хутра так, щоб він засяяв по-новому? Відновити білий колір допоможе перекис водню (3%), розведений з водою. Отриманий розчин поміщають в ємність і розпорошують по поверхні пожовклого вироби. Після того як шубка висохне, ворсинки потрібно розчесати. Непогано видаляє жовтизну розчин, приготовлений з води і невеликої кількості синьки. Ним змочують губку і акуратно протирають шерстинки.

Як почистити хутро в домашніх умовах, якщо він білий або має світлий відтінок? Для цих цілей використовують манку або крохмаль. Перед тим, як почистити білий хутро, крупу насипають на ворсинки, потім річ перетирають руками так, як ніби перуть. Після такої процедури виріб добре вибивають або очищають пилососом до повного видалення крупинок.

Песець

Фахівці рекомендують використовувати цілий ряд способів, щоб почистити хутро песця в домашніх умовах. Ефективно впоратися з будь-яким забрудненням, жовтизною і надати сліпучий блиск песцовому хутрі може очищений бензин. Потрібно взяти поролонову губку, змочити її приготованою рідиною і протерти з особливою обережністю, щоб не пошкодити ворс. Для видалення залишків запаху, шерстинки пересипають крохмалем, а потім вибивають або пилососять.

Норка

Норкову шубу часто чистять сухим способом. Для цього застосовують манну крупу, крохмаль, тальк. Важливо знати, що хутряні речі з цього звірка дуже любить моль, тому вибираючи засіб для чищення, слід ретельно очистити виріб, розчесати ворс. Чистка хутра норки в домашніх умовах здійснюється і вологим методом. Необхідно взяти спирт, яблучний оцет і воду. Інгредієнти в рівних пропорціях перемішайте і нанесіть на шерстинки щіткою з м'яким ворсом. Вологою губкою приберіть залишки засобу.

Як почистити хутро чорнобурки в домашніх умовах

Можна спробувати привести в порядок дорогу річ, використовуючи картопляний крохмаль або кукурудзяне борошно. Іноді для легкого очищення застосовують нашатирний спирт або перекис, щоб просто додати виробу блиск. Щоб почистити хутро чорнобурки в домашніх умовах, скористайтесь очищеним бензином або наступним способом: зуби гребеня обертають ватою, змоченою мильним розчином, і акуратно розчісують виріб, а потім видаляють залишки засобу.

Кролик

Оскільки кролячі шуби служать не дуже довго, то доглядати за ними треба особливо ретельно. Почистити хутро кролика в домашніх умовах пропонується кількома способами:

  • обернути одяг вологою ситцевій тканиною і ретельно вибити за допомогою вибивалки;
  • нанести на тампон оцет і протерти кролячий хутро - це освіжить його і додасть блиск;
  • розпорошити перекис водню на шерстинки і залишити на сонці на дванадцять годин.

Овчина

Є кілька способів догляду за цигейкою – вибивати її або пилососити. Чим почистити овечу шкіру в домашніх умовах? Суміш з води, борошна і прального порошку є дуже ефективним засобом. На хутро розсипають борошно, потім збризкують розчином води, соди і прального порошку. На поверхні має утворитися кашка, яку треба втерти в цигейковый ворс. Коли нанесена суміш висохне, її струшують із вироби, після чого овчину висушують і розчісують. Очищення мутоновой шуби краще всього робити за допомогою мильного розчину.

Каракуль

Вироби з цього виду хутра цілком реально привести в належний вигляд за допомогою підручних засобів. Почистити каракуль в домашніх умовах зручно господарським милом, бензином або спиртом. Непогано зарекомендував себе оцет, яким протирають поверхню шуби. Після проведення процедури, вироби вивішують на вулиці для вивітрювання запаху. Можна також змочити губку мильним розчином і протерти ним каракулевое виріб.

Єнот

Цей вид хутра є самим вибагливим і за ним потрібно акуратно, ретельно доглядати. Він дуже м'який, ніжний, тому, щоб почистити хутро єнота, варто вдатися до сухого методу очищення. Для цього підійдуть манна крупа або крохмаль. Один з ефективних способів позбавитися від забруднення і ковтунів – розчесати хутряний виріб гребінцем з рідкими зубцями, який попередньо потрібно обернути вологою ватою. Можна розбивати хутро руками, але це заняття є непростим і копітким.

Відео

Як почистити НАТУРАЛЬНЕ ХУТРО від жовтизни в домашніх умовах?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!