Як прибрати жуйку з одягу

Жуйка, прилиплий до тканини – не найприємніша річ. Особливо часто з цією проблемою стикаються жінки, що мають маленьких дітей. Як відліпити жуйку від одягу і повернути речі колишній вигляд? Не потрібно намагатися відокремити або зіскоблити гумку – так вона може міцніше прилипнути до тканини. Є більш безпечні та легкі способи рішення даної проблеми.

Чим прибрати жуйку з одягу

Найпростіший варіант – здати зіпсовану річ в хімчистку, де їй обов'язково повернуть первинний вигляд за допомогою хімічних засобів. Якщо ж це «задоволення» є витратним, варто використовувати один з безлічі перевірених способів. Дізнайтеся, як прибрати жуйку з одягу підручними способами. Всі вони практичні, недорогі і доступні кожній господині.

Як видалити жуйку з одягу гарячим способом

Методи гарячого впливу на гумку ефективні, але підходять тільки для щільного одягу і речей, які дозволено прати при високій температурі. Для делікатних речей, використовувати їх не варто. Як віддерти жуйку від одягу? Виберіть один із способів:

  1. Окропом. Нагрійте воду до 100 градусів і, вимкнувши вогонь, покладіть в неї річ, наприклад, забруднені штани. Зачекайте, поки рідина охолоне, і з допомогою ножика або зубної щітки постарайтеся відчистити штани. Можна не опускати у воду – деякий час виливайте окріп з чайника на штани і одночасно намагайтеся очистити забруднене місце.
  2. Феном. Увімкніть прилад на максимальний показник, направте на зворотний бік речі. Коли жувальна гумка розм'якшиться, приберіть її тупим предметом.
  3. Праскою. Якщо не знаєте, як прибрати жуйку з одягу з джинсової тканини, використовуйте прасування. Потрібно нагріти праску до 100 градусів, пропрасувати їм річ через папір. Липке забруднення повинно прилипнути до листу.

Як вивести жуйку з одягу холодним методом

Жувальну гумку можна прибрати, впливаючи на неї холодом. При низьких температурах вона швидко твердіє і стає ламкою. Прості, перевірені способи заморозки:

  1. Використання морозилки. Спочатку річ покладіть в пакет, щоб захистити від запахів, далі помістіть в камеру (або потримайте на вулиці, якщо там холодно). Через годину її можна дістати і очистити забруднення тупим предметом.
  2. Немає можливості скористатися морозилкою? Використовуйте лід – прикладіть його до липкій забруднення. Коли гума затвердіє, приберіть її твердою щіткою. Спосіб ідеально підійде, якщо пляма поставлено на велику річ.

Як очистити жуйку від одягу за допомогою розчинників

Помічниками в боротьбі з липкими забрудненнями можуть стати розчинники. До використання їх слід протестувати: обробити обраним засобом непомітний ділянку тканини. Якщо не змінюються колір і фактура речі, сміливо продовжуйте. Добрими розчинниками є: дихлоретан, бензин, ацетон, уайт-спірит. Будь-який з них потрібно нанести на жуйку, тримати до 5 хвилин, далі очистити гумку. Не вийшло прибрати що прилипло речовина з першого разу – пробуйте повторно.

Як позбутися від жуйки на одязі підручними засобами

Перераховані способи допоможуть без зусиль видалити прилиплу гумку з першого разу. Є інші, не менш цікаві і дієві. Наприклад, можна спробувати вирішити проблему за допомогою іншої жуйки наступним чином: розжувати її, коли пропадає солодкий смак, акуратно приліпити її до плями. Стара жуйка повинна повністю очиститися разом з новою. Як недорого прибрати жуйку з одягу? Є чимало способів з використанням домашніх засобів:

  1. Оцет. Візьміть невелику кількість оцту, налийте в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі. Нагрійте, умочіть в рідину зубну щітку і посилено обробіть забруднену ділянку одягу. Потрібно терти до повного видалення гумки. При необхідності оцет можна підігріти повторно. Увага! Спосіб не варто використовувати для делікатних тканин. Річ після обробки слід випрати, щоб прибрати різкий запах оцту.
  2. Спирт. Як прибрати жуйку з делікатної тканини? Використовуйте спирт – він добре виводить плями, не знебарвлює і не залишає розводів. Потрібно налити трохи засобу на губку (чисту ганчірку), протерти забруднену ділянку, почекати пару хвилин і очистити гумку дерев'яною лопаткою.
  3. Лак для волосся. Липке забруднення без праці отлипнет від тканини, якщо використовувати даний косметичний засіб. Візьміть лак і розпиліть його з обох сторін одягу, щоб гумка затверділа. Як тільки це відбудеться, зніміть її, а річ виперіть звичайним способом.
  4. Клейка стрічка. Ця річ може бути використана не тільки на виробництві, але і в побуті. Якщо вона є в наявності будинку, відріжте невеликий шматочок, притисніть клейовою стороною до гумці. Бажано, щоб було вкрите все пошкоджене місце, але не сама тканина. Відразу видаліть стрічку, приклеюйте її, поки одяг знову не стане чистою.
  5. Плямовивідник. Кошти можна придбати в будь-якому магазині або замовити у розповсюджувачів. Вартість плямовивідників починається від 40 рублів. Найефективніші: Ваніш, Ековер, Amway, Sarma. Для білого одягу дозволяється використовувати Білизну (у засоби більш вигідна ціна). Перевірте вплив кошти на виворітньої частини тканини, щоб переконатися, що засіб не зіпсує річ. Застосуйте плямовивідник, відразу ж очистіть гумку. Можливо, доведеться повторити процедуру кілька разів.
  6. Арахісове масло. Цей продукт не лише смачний, але і корисний в побуті. Використовуйте його для видалення гумки, приміром, з штанів. Потрібно взяти трохи олії, ретельно покрити їм пляма так, щоб не торкнутися чистого одягу області. Далі зіскобліть гумку якимось тупим предметом, відправте штани в прання. Якщо масло потрапило на чисті місця, попередньо обробіть штани плямовивідником.
  7. Рідкий пральний порошок. Це сучасний продукт, який діє ефективніше інших миючих засобів. Має ті ж очищаючі властивості, але не змінює структуру, колір одягу, не залишає розводів. Якщо у вашому будинку ще немає рідкого порошку, обов'язково придбайте його – тим більше, ціни не набагато вище стандартних варіантів. Як відіпрати жуйку від одягу? Придбайте або порошок Аріель, або який-небудь інший, залийте трохи рідини на жуйку, добре втріть. Потім обробіть пляма зубною щіткою і видаліть забруднення, наприклад, нігтем.
  8. Бензин або газ для запальничок. Як швидко прибрати жуйку з одягу, використовуючи ці нетрадиційні засоби? Застосовуйте рідини акуратно, тому що вони швидко спалахують. Змочіть бензином зіпсований ділянку, приберіть жуйку шпателем, зубною щіткою. Запах бензину піде після прання. Газ для запальничок використовується так само, але бажано змочувати зворотну частину тканини. Почистіть одяг, добре прополощіть вручну, потім виперіть в машині, щоб прибрати запах.

Ціна на спеціальні засоби для видалення жувальної гумки

Якщо до штанів, сорочки, майці вашої дитини постійно прилипає жуйка, немає бажання кожен раз піддавати речі кип'ятіння і використовувати підручні засоби, придбайте спеціальний засіб. Його можна купити в інтернет-магазині або відділах побутової хімії. Ознайомтеся із зразковим оглядом цін:

Найменування

Ціна

Примітка

Рідкий пральний порошок Ласка «Сяйво кольору»

від 650 руб.

Підходить не тільки для очищення одягу, але і видалення плям.

Засіб МЕГАМ З

від 650 руб.

Може прибрати плями жиру, сліди скотча, жуйку і т. д.

PRAMOL GUMEX

від 600 руб.

Підходить для видалення будь-яких липких забруднень

Premiere Chewing Gum Remover

від 900 руб.

Може бути використане для усунення жуйки з килимів, твердих поверхонь

Premiere Break Up

від 800 руб.

Містить апельсинове масло, має відмінний запах, ефективно прибирає липкі забруднення

Відео: як прибрати жувальну гумку з одягу

Видалити жуйку з одягу

Як ВИДАЛИТИ ЖУЙКУ з одягу

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!