Як поміняти в наручних годинниках батарейку

Час – один з швидкоплинних ресурсів, якими володіє людство. Стежити за ним допомагає носіння годин. Не варто забувати про один з недоліків аксесуара – наявність акумулятора, який може вичерпати свій ліміт в самий невідповідний момент. Розберіться, як витягти батарейки і не пошкодити пристрій.

Чи можлива самостійна заміна батарейки в годинах

Всі люди хоч раз користувалися цим нехитрим пристроєм. Людина цінує час, боїться запізнитися на важливе засідання, в лікарні, на побачення. Контролювати і правильно розставляти пріоритети допомагають пристрої, здатні вести відлік. Бувають ситуації, коли сідає телефон або інша техніка і у людини залишаються тільки наручні ходики, що допомагають контролювати час. Вони теж можуть встати. Що робити в такому випадку?

Замінити блок живлення можна двома способами: самостійно або звернутися в майстерню, де досвідчені фахівці знають, як поміняти батарейку в наручних годинниках. Якщо ремонт в такому місці неможливий, то доведеться зробити це власноруч. Заміна батарейок вимагає обережності. Одне незручне рух здатне вивести з ладу аксесуар. Особливо дорого обходиться відновлення швейцарських або ювелірних годин Ніка, пам'ятних речей.

Як відкрити наручний годинник

Власники будь-яких ходиков знають, що малятко-зарядка розташовується з задньої сторони пристрою. Кришка кріпиться різними способами: на болтиках або шляхом пресування. Враховуючи цей факт, знімати її потрібно певним чином:

  • У першому випадку доводиться брати викрутку та розбирати шляхом зняття кріплень. Не варто забувати укладати аксесуар на рівну поверхню і закріплювати його, щоб уникнути падіння.
  • У другому випадку варто бути акуратніше. Для початку закріплюється пристрій, потім пінцетом доводиться підчіплює кришку і знімати її.

Коли кришка буде знята, залишиться розібратися з тим, як поміняти в наручних годинниках батарейку. Для цього бажано уважно дивитися і по верствам розбирати пристрій, будь то кварцовий або електронний варіант. Викладайте деталі по порядку і окремо – на тканинну поверхню або серветку. Попередній перегляд відео матеріалів, які повинні містити інструкції, допоможе уникнути пошкоджень, які можуть зіпсувати роботу виробу.

Як замінити батарейку в наручних годинниках

Якщо «час» зупинилося, як поміняти в наручних годинниках батарейку – не пусте питання. Щоб не пошкодити пристрій, замінювати блок живлення потрібно з обережністю і дотриманням покрокової інструкції:

  1. Зняти аксесуар з руки.
  2. Покласти на рівну поверхню, зафіксувати.
  3. Відкрити кришку. Відкрутити болти при їх наявності.
  4. Витягти старий блок живлення пінцетом. Запам'ятати або записати його положення.
  5. Придбати новий елемент живлення. Купити відповідний вид батарейки.
  6. Вставити новий акумулятор поглиблення.
  7. Закрити кришку. При наявності болтів їх потрібно загвинчувати.
  8. Запустити пристрій.

Як закрити кришку наручних годинників

Проблема, як поміняти батарейку в годинник, вирішена. Старий елемент живлення витягнуто, на його місце встановлено новий. Залишилося з'ясувати, як закрити кришку наручних годин. Зробити це буде не надто складно. Головне – запам'ятати систему відкривання конструкції. Якщо для цього застосовувалися болтики, то потрібно вставити їх на місце і закрутити. Якщо була запресована кришка, то її потрібно щільно притиснути. Можна скористатися дошкою, адже її широка поверхня рівномірно розподілити навантаження. Клацання повідомить про те, що процедура виконана успішно.

Відео: заміна батарейок в наручних годинниках

заміна батарейки в годинах CASIO

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!