Підставка для ноутбука на коліна - огляд кращих моделей з описом

Основна перевага ноутбука перед стаціонарним комп'ютером полягає в його мобільності, але це є і недоліком. З-за щільної начинки пристрій не може бути укомплектовано дуже потужною системою охолодження. Для вирішення цього завдання використовують спеціальні охолоджуючі підставки.

Види підставок для ноутбука

Сучасна підставка під ноутбук на коліна допомагає не тільки продовжити експлуатаційний термін пристрою за рахунок його охолодження, але і підтримувати переносний ПК в зручному для роботи положенні. Це дозволяє зменшити навантаження на шию, плечі і очі. Такий пристрій необхідно у наступних випадках:

  • якщо переносний ПК сильно нагрівається (наприклад, із-за пилу, забруднень) і з-за цього зависає, повільно працює;
  • якщо ноутбук часто знаходиться на колінах або на ліжку;
  • якщо є необхідність у запуску «важких» комп'ютерних ігор або програм, дуже вимогливих до системним характеристикам.

М'яка підставка для ноутбука на коліна буває двох видів, які мають суттєві відмінності. Докладніше про види:

  • З пасивним охолодженням. У такій конструкції застосовується одночасно поглинання тепла з ноутбука і поліпшення циркуляції повітряного потоку між пристроєм і поверхнею. Такий тип пристосування ідеальний для профілактичних цілей, якщо у портативного ПК немає проблем з охолодженням.
  • З примусовим охолодженням. Столик-підставка з активною системою охолодження має вбудовані вентилятори (кулери). Вони набагато ефективніше попередніх, але і коштують дорожче. Крім того, такі вироби на коліна споживають багато електроенергії і створюють шум. З їх допомогою можна зменшити робочу температуру переносного ПК на 5-15 градусів. Якість охолодження залежить від кількості кольорів, їх розташування, діаметра і швидкості обертання лопатей.

Підставка-столик

Конструкція для ноутбука на коліна, яка має високі ніжки та складаний механізм. Зручна при тривалої, кропіткої роботи. Обладнана вмонтованим вентилятором з живленням від USB. Багато моделі забезпечують регулювання кута нахилу, висоти поверхні. Можна використовувати, наприклад, розташувавшись на підлозі або дивані. Любителі свіжого повітря можуть брати підставку-столик на коліна з собою в парк. Приклади:

Назва

Ціна в рублях

Опис, характеристики

Crown CM000001327 (чорний)

1699

Модель з міцною металевою основою з легкого алюмінію і пластика. Оснащення кулерами не передбачається, але є отвори для вільного проходження повітряного потоку. Важить 1,1 кг при розмірах 42х3х27 див. Підходить під ноутбуки діагоналлю до 15,6". Є регулювання кута, висоти нахилу. Можна складати.

STM NT1 (бежевий)

1899

Універсальний столик з дерев'яною стільницею і закругленими кутами. Ніжки виконані з алюмінію. Підходить для переносних ПК діагоналлю до 17". Може використовувати навіть для подачі сніданку в ліжко. Є безвентиляторное охолодження. Розміри становлять 29,2х23,3х52 см, вага – 0,98 кг

Crown Micro CMLS-101 (Silver)

1889

Універсальний столик для ноутбуків з діагоналлю екрану до 17". Виготовлений з пластика і алюмінію. Регульована висота становить від 24 до 32 см, кут нахилу в межах 0-180 градусів. Має 2 вентилятора діаметром 65 мм. Є кабель довжиною 60 см (живлення USB) і стакан для канцелярського приладдя.

З м'якою основою

Подушка для ноутбука подбає про техніку і забезпечить комфорт. З нею можна дивитися фільми, не піднімаючись з-під теплої ковдри, і їздити в подорожі. Виробники пропонують на вибір м'які підставки на коліна з дерев'яним або пластиковим підносом. Є моделі зі спеціальними вставками. Техніка буде надійно зафіксована за рахунок антиковзних вставок. Не варто боятися і перегрівання, т. к. для виготовлення застосовується «дихаючий» матеріал. Приклади:

Назва

Ціна в рублях

Опис, характеристики

Laptray міні дерево-оливка від Bosign

3450

Економить місце за рахунок невеликої ваги, розмірів. Виконана з бавовни, дерева. Це поєднання твердого лакованого підноса і м'якою регульованою подушки. Поверхня тверда, глянцева і нековзна. Цю подушку для колін і ноутбука можна прати в машині або вручну, а піднос протирати вологою серветкою. Розміри моделі – 6,5х43х23 див.

Laptray чорна-пісочна від Bosign

4150

Зручна, функціональна з твердою пластиковою поверхнею, яку можна використовувати на дивані або ліжку. Нижня частина являє собою м'яку подушку, яка наповнена спеціальними гранулами – вони приймає форму колін користувача. Догляд простий: подушку треба витрушувати, а протирати поверхню. Розміри моделі – 6,5х46,38 див.

Surfpillow Hightech сіра/чорна від Bosign

2250

М'яка підставка на коліна для ноутбука з рівною поверхнею і нековзними вставками. Виготовлено з «дихаючого» матеріалу, який виключить нагрівання переносного ПК або колін користувача. Виріб просте у догляді – потрібно лише протирати його вологою серветкою. Матеріали виготовлення – поліестер і силікон, розміри – 6х37х27 див.

Моделі з примусовим охолодженням

Єдиний порятунок для ноутбука, коли він починає регулярно і сильно нагріватися. Така підставка оснащується кулерами, які створюють потоки повітря для охолодження переносного ПК. Багато моделей мають функцію регулювання кута. Приклади:

Назва

Ціна в рублях

Опис, характеристики

Buro BU-LCP140-B114

480

Підставка чорного кольору, розрахована під ноутбук з діагоналлю до 14". Має 1 вентилятор діаметром 14 см зі швидкістю обертання 1000±10% об./мін. Повітряний потік досягає 74,35 м3/хв, рівень шуму – близько 21 дБ. Є підставка – синя Led. Електроживлення здійснюється через USB-роз'єм. Дана модель виготовлена з металевої сітки, пластика. Розміри складають 33,5х26,5х23 див.

Hama Transparent 12093 (00012093)

500

Ергономічна підставка, розрахована на ноутбуки з діагоналлю екрану від 10,2" до 17,3". Прогумовані ніжки не дадуть пристрій зісковзнути. Пристрій оснащений 2 осьовими кулерами по 6 див. Рівень шуму досягає 20 дБ. Пристосування підсвічується блакитним кольором. Харчується через USB. Корпус прозорий з пластику. Вага при розмірах 30х26х5 см становить 240 р.

Deepcool U PAL (U-PAL)

1090

З оригінальним виконанням і наскрізним портом USB 3.0. Для знаходження оптимального положення є 6 кутів нахилу. Дана модель розрахована на ноутбуки з діагоналлю до 15,6". Є 2 вентилятора з 14 см в діаметрі. Швидкість обертання становить 1000±10% об./мін. Рівень шуму від 2,6 дБ до 26 дБ. Харчується через USB. Корпус чорного кольору виконаний з ABS-пластика. Розміри рівні 39х28х2,8 см при вазі 765 р.

Як вибрати охолоджуючу підставку

При купівлі підставки на коліна зверніть увагу на її розміри і вага, вид (столик або класична), матеріал виготовлення, потужність, додаткові функції і т. д. Щоб вибрати комфортний варіант:

  • Визначтеся з типом. Це може бути складаний столик з високими ніжками або класичне пристосування, яке піднімає переносний ПК на кілька сантиметрів. Стандартний варіант являє собою звичайну перфоровану платформу, яка мобільна, і коштує відносно недорого, але вона має обмежений функціонал. У такій підставці на коліна можна регулювати кут нахилу. Іноді її доповнюють деякими зручностями, приміром, місцем для миші або невеликий ящик. Столики не настільки мобільні – вони більше, важче, дорожче класичних аналогів. Плюсом є можливість забезпечення максимальної зручності роботи.
  • Виберіть тип охолодження. Якщо ваш ноутбук практично не нагрівається, то в профілактичних цілях для поліпшення циркуляції повітря виберіть підставку з пасивним охолодженням. В іншому випадку віддайте перевагу пристосуванню з активною системою. При цьому зверніть увагу на рівень шуму, який не повинен сильно відволікати вас. Найтихіші пристрою – з гідродинамічними підшипниками, одним кулером. Врахуйте, що тихий кулер з низькою швидкістю обертання буде погано виконувати свою функцію, тобто охолоджувати переносний ПК.
  • Кількість кулерів, їх місце розташування. Велика кількість вентиляторів не завжди вважається найкращим варіантом. Приміром, один кулер з великим діаметром і високою швидкістю обертання може бути ефективніше, ніж кілька маленьких. Кількість вентиляторів в середньому становить від 1 до 4. Діаметр може досягати 100-200 мм Бажано, щоб місця розташування вентиляторів відповідали отворам системи охолодження ноутбука.
  • Матеріал виготовлення. Важлива характеристика для пристроїв з пасивним охолодженням. Підставка для ноутбука на коліна може бути виконана з пластика, міді, дерева або алюмінію. Мідні, алюмінієві пристосування найефективніші. Ефектно виглядає і підставка з дерев'яним корпусом. Пластик хороший тим, що з нього одержують моделі різної форми. При цьому врахуйте, що дерево, пластик погано відводять тепло.
  • Розміри і вага. Габарити пристосування залежать від діагоналі ноутбука. Щоб їм було зручно користуватися, його ширина і довжина повинні відповідати розмірам переносного ПК. Від маси залежить мобільність, комфорт використання. Знайдіть оптимальний баланс між легкістю і стійкістю.
  • Функції, оснащення. У деяких моделях є можливість включення тільки однієї частини вентиляторів, а також регулювання висоти, швидкості обертання і нахилу кулерів. Є пристрої з регулюванням напряму обдування. Добре, якщо зацікавила модель має різні фіксуючі вставки, знімні вентилятори, підсвічування, USB-хаб, висувний ящик. Великим плюсом стануть мов, які посилять гучність ноутбука.

Відео

ДОПОМАГАЄ ПІДСТАВКА для НОУТБУКА?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!