Чому смартфон швидко розряджається - причини у нового апарату, в режимі очікування і проблеми акумулятора

Користувачі різних моделей смартфонів стикаються з тим, що пристрій починає катастрофічно втрачати заряд. Якщо апарат раніше тримав 1-2 дні, і раптом не доживає до вечора – пора бити тривогу. Важливо зрозуміти чому смартфон швидко розряджається, розібратися в причинах того, що батарейка сідає. Ви зможете прийняти заходи, і ситуація покращиться.

Чому швидко розряджається батарея на телефоні

Підстав для виникнення такої проблеми – цілий ряд. Іноді розряджається батарея на андроїд з-за технічної несправності або поломки. Користувач може спровокувати виникнення такої труднощі через незнання. Є програми на android, які витрачають багато енергії і «садять» гаджети. Часте використання вбудованих функцій смартфона, автоматичне визначення місця теж можуть прискорити розрядку.

Швидко заряджається і швидко розряджається

Першоджерелом буває поломка акумулятора. Він з часом втрачає свій ресурс і сідає батарея на андроїд. Якщо вона знімна – замініть її. Якщо вбудована – зверніться до майстра. Рідше причиною є поломка в електроніці гаджета. У тому ж сервісному центрі фахівці проведуть діагностику і виявлять проблему. Після цього буде вирішено проблему зі схемою заряду. Рідше причина криється в збої калібрування акумулятора.

Довго заряджається і швидко розряджається

Упевніться, що акумулятор не вийшов з ладу. Якщо з нею проблеми немає, то причина – додатки. Софт вимагає багато енергії – просто позбавтеся від нього і проблема вирішиться. Неякісне ЗА для економії заряду здатне навіть погіршувати працездатність гаджета. Якщо перераховані вище причини виключені – зверніться до майстрів. Можливо, що сідає батарея на смартфоні через збій в електроніці.

Швидко розряджається в режимі очікування

Трапляється, пристрою на андроїд сідають незалежно від активності використання, якщо вимкнені музика, браузер. Причини можуть критися в додатках, які працюють у фоновому режимі і садять батарейку. Зайві енерговитрати зумовлені включенням інтернету, навігації та подібних функцій. При включеному екрані зверніть увагу на яскравість: якщо вона вище 75%, то швидко сідає акумулятор на телефоні. Живі шпалери теж б'ють по заряду акумулятора.

Новий телефон швидко розряджається

Прикро, коли новенький смартфон на android радує вас 8-10 годин, а потім просить підключення до зарядного пристрою. Причина може критися у виробничому шлюбі. На деяких моделях смартфонів спочатку маленька ємність батареї. Чому смартфони швидко розряджаються – тому що попадається не оригінальний товар. Підроблені гаджети характеризується низькою якістю виконання, малою ємністю акумулятора. Ще варіант – некоректні налаштування операційної системи. Спробуйте включити функцію економії заряду або ж зробіть корекцію самостійно.

Телефон нагрівається і швидко розряджається

Відчутне нагрівання пристрою вказує на активну роботу процесора. Перевантаження тягне за собою зменшення терміну роботи пристрою. Потрібно виявити причину навантаження на процесор і зрозуміти, чому гаджет сідає. Спробуйте перезапустити пристрій, очистити кеш самостійно або з допомогою програм. Якщо це не допомогло – видаліть новий софт. Якщо нічого не допомагає – зробіть резервне копіювання даних і повний скидання налаштувань (Hard Reset).

Що робити, якщо швидко розряджається телефон

З допомогою простих дій можна знизити завантаженість процесора, запобігти розрядку акумулятора в режимі очікування. Спробуйте виконати ряд операцій, зрозуміти чому смартфон швидко розряджається. Зробіть це, щоб не заряджати смартфон кожні 8 годин:

  • Яскравість екрану споживає багато енергії. Встановіть автоматичний режим, налаштуйте оптимальну зручну яскравість в межах 50-75%.
  • Слід відключити функцію автоматичного повороту екрану.
  • Налаштуйте сплячий режим, щоб він включався в оптимально зручний момент. Смартфон самостійно закриє фонові додатки, вони не будуть споживати енергію.
  • Вимикайте мобільний інтернет і Wi-Fi, визначення місцеположення (gps) і проблему багатьох смартфонів Bluetooth, коли не користуєтеся ними. Включені функції і в очікуванні вагомо розряджають пристрій.
  • Вручну вимкніть програми, які не використовуються в даний момент.
  • Вимкніть синхронізацію з обліковим записом.
  • Очистіть кеш програм вручну в настройках або з допомогою спеціального софту.

Яка програма для економії батареї краще

Програми для Android споживають багато енергії, з-за них сідає телефон. Творцям телефонів не вдається вплинути на це глобально. Розробники пропонують ряд якісного софту для економії заряду. Оберіть зручний і насолоджуйтеся:

  • Greenify. Софт безкоштовний і працює в автономному режимі. Покликаний знижувати споживання енергії режимі спокою, відключати особливо «ненажерливі» програми, ігри. Greenify вміє відключати навіть ті процеси, які не відображаються при ручному чищенні.
  • DU Battery Saver. Програма відрізняється особливою популярністю серед користувачів – більше 100 млн скачувань. Софт здатний відключати фонові процеси, складати статистику використання заряду батареї. Функція оптимізації визначає і відключає енерговитратні процеси.
  • Easy Battery Saver. Додаток зручне і цікаве. В ньому ви знайдете ряд правил про те, що робити, якщо батарея розряджається на смартфоні. Воно не буде заважати роботі смартфона, усуває неполадки в сплячому режимі. Використання софта не погіршить працездатність телефону.

Відео

Чому смартфон з часом швидко розряджається. Розглядаємо найбільш поширені причини.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!