Як на андроїд відключити т9

Мобільні телефони не можна назвати самими зручними пристроями для набору тексту, тому виробники винайшли спеціальну функцію, яка спрощує цей процес. Називається вона «мова т9» і дуже допомагає при введенні смс, адрес багатьом користувачам. Іноді програма помиляється, тому може виникнути питання, як вимкнути т9 на андроїд.

Що таке т9 в телефоні

Т9 – функція автоматичного виправлення або автозаміни слів, яка спрацьовує, якщо раптом ви помилилися при введенні. Введена вона була ще для телефонів з кнопкової панеллю і підбирала ймовірні слова з першим натискань клавіш. Вам потрібно було ввести тільки «за» і мова вже дописував «привіт» цілком. Якщо раптом ви промахнулися мимо потрібної кнопки, відбувалася автоматична автокорекція і ваше «задрвствтуйте» перетворювалося в нормальне «здрастуйте».

Після появи сучасних смартфонів з qwerty-розкладкою букв ця функція не втратила своєї актуальності й досі значно прискорює функцію набору. У 90% випадків програма правильно підбирає необхідні слова, але погано справляється зі сленгом або з назвами фірм, програм і т. д. Клавіатура т9 для андроїд може бути відключена за бажання користувача, а потім її знову можна включати, коли знадобиться.

Як прибрати т9 на андроїді

Враховуючи всі позитивні сторони даної функції телефонів, виникають ситуації, коли вона більше заважає, ніж допомагає. Здебільшого це стосується жаргонізмів, скорочень, навмисних помилок або спеціалізованих термінів з ігор, фільмів або професій. Виробники передбачили таку ситуацію і реалізували кілька способів, як на андроїд відключити т9:

  • через налаштування системи смартфона;
  • з допомогою клавіатури.

Через системні налаштування

Принцип того, як відключити автовиправлення на андроїд, однаковий для всіх мобільних пристроїв, але, приміром, у Самсунг, Ленів та Нокіа розділи меню можуть трохи відрізнятися за назвою. За аналогією цю процедуру можна провести з іншими марками смартфонів. Нижче буде приведена інструкція, як на андроїд відключити т9 на прикладі телефон від Samsung TouchWiz:

  1. Знайдіть розділ під назвою «Налаштування».
  2. Зайдіть в пункт «Мова і введення».
  3. Знайдіть використовувану клавіатуру, натисніть на іконку налаштувань.
  4. Поставте галочку навпроти «Параметри клавіатури» під номером 9.

В інших телефонах алгоритм може трохи відрізнятися. Наприклад, у моделі Explay Flesh розділ називається «Автовиправлення», в якому потрібно деактивувати рядок «Автозаміна» або перевести повзунок у положення «Викл». На деяких моделях з android у розділі «Мова і введення» при виборі необхідної клавіатури з'явиться пункт «Показати варіанти виправлень». Натисніть на нього, виберіть режим «приховувати завжди» – тоді вийде відключити т9.

Через клавіатуру

Якщо налаштувати через системні опції не вдалося з якоїсь причини, то можна скористатися іншим варіантом, щоб відключити автовиправлення. Для цього потрібно внести зміни до функціонал самої клавіатури наступним чином:

  1. Відкрийте будь-яку утиліту, яка розрахована і підтримує введення тексту. Це може бути блокнот, смс, замітки або повідомлення в соціальній мережі.
  2. Затисніть, утримуйте 2 секунди пробіл на клавіатурі. На деяких моделях телефонів необхідно натиснути на саме поле вводу.
  3. З'явиться нове меню «Виберіть метод введення». Натисніть на той варіант клавіатури, який зараз використовується.
  4. Виберіть вкладку «Автовиправлення» і проведіть ті ж маніпуляції, які були описані в попередньому способі.

Такий варіант відключити т9 працює не тільки на телефонах, але і на планшетах, які використовують операційну систему від Google. Це не стосується випадків, коли для введення встановлена стороння розкладка, в подібних випадках вносити виправлення в налаштування слід безпосередньо в самій утиліті. Як правило, назви розділів дуже схожі на ті, що були описані вище.

Відеоінструкція: як вимкнути т9 на андроїді

Як відключити т9 на Андроїді

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!