Чистка кишечника від шлаків. Народні засоби та медичні препарати

Нормальна робота кишечника – запорука повноцінного життя. Цей орган бере участь в процесі перетравлювання їжі, отримує необхідні корисні речовини. В кінцевому рахунку від функціонування кишечника залежить правильна робота всього організму. Наша звичка до поєднання у харчуванні продуктів, які разом погано перетравлюються, призводить до того, що залишки їжі гниють в кишечнику, а продукти розпаду забруднюють кров. Чистка кишечника вирішує цю проблему, не даючи отруйних відходів отруювати організм. Як провести цю процедуру в домашніх умовах, читайте далі.

Народні засоби очищення кишечника від шлаків в домашніх умовах

Якщо ви помітили підвищену стомлюваність, сонливість, зниження уваги, часту схильність до простудних захворювань, то ваш ШКТ може бути забитий різною гидотою. Це можуть бути злоякісні бактерії, калові камені, гниючі залишки їжі. У статті буде розказано якими народними засобами проводиться чистка кишечника. Кожен наведений рецепт допомагає боротися з відходами, зашлакованностью, хворобами цієї частини травного тракту.

Насінням льону або лляної борошном

Процес очищення цим методом полягає в застосуванні соняшникової олії і насіння льону. Механізм дії такий: лляне насіння характеризується розчинюючим, пом'якшувальною, очищує, протизапальну, обволікаючу і проносним ефектом. Воно розтягує кишечник, посилює скорочення, прискорює просування їжі. Насіння льону активізують моторну функцію травного тракту, а виділяється слиз обволікає його. Соняшникова олія змащує тракт, насичує жирними кислотами, допомагає при чищенні.

Основні правила кишкової очищення лляними насінням такі:

  • Раціон складається з риби, овочів та іншої рослинної їжі.
  • Тривалість курсу очищення становить 10 днів.
  • Виключається цукор, борошняне, алкоголь, дозволяється підсолоджувати напої медом.
  • Видимий результат може не з'явитися відразу, а тільки через тиждень.

Рецепт проведення кишкової очисної процедури такий:

  • Склад: 250 мл рослинного масла, 100 г лляного насіння.
  • Приготування: розмолоти в кавомолці лляне насіння, залити соняшниковою нерафінованою олією, настояти протягом тижня.
  • Застосування: приймати отримане засіб за 40 хвилин до їжі по столовій ложці тричі на день, 10 днів мінімум. Перед вживанням суміш потрібно збовтувати. Надходить їжа під час чищення безперешкодно проходить по кишечнику, насіння вбирають частина шкідливих речовин, тим самим полегшуючи функціонування печінки.

Кефіром з буряком

Очищення кишечника кефіром з буряком виводить важкі та токсичні речовини завдяки проносного ефекту цієї пари продуктів. Буряк і кефір трохи розслаблюють шлунок, завдяки чому прочищають його за кілька днів. Кисломолочний продукт попереджає пошкодження кишкових стінок їжею, обволікаючи їх всередині, зберігаючи слизову і покращуючи мікрофлору. Буряк містить залізо, кальцій, йод, цинк, кобальт, потрібні для здоров'я нервів, судин, статевої системи. Клітковина у складі овоча сприяє очищенню шлунка.

Триденний очисний курс передбачає вживання 1,5 л нежирного кефіру і 1 кг вареної буряків за п'ять прийомів. Їсти їх варто окремо з півгодинним інтервалом. Крім цих продуктів нічого не дозволяється при чищенні. Питний режим включає півтора літра води, щоб не допустити зневоднення організму, адже разом зі шлаками виводиться велика кількість рідини. Крім очищення кишечника, дана процедура дає вам схуднути на 1,5 кг.

Клізмами

Найбільш поширена і проста очищення кишечника – проведення клізм. Для цього заходу потрібна вправність і досвід, а також наступне:

  • кухоль Есмарха на 2 л;
  • пробка для гуртки;
  • гумовий шланг;
  • пробка з виходом на шланг;
  • наконечник.

Перед проведенням клізми необхідно прокип'ятити наконечник. Вода попередньо кип'ятиться і остуджується до кімнатної температури. Якщо ж вона буде дорівнює температурі тіла, то кишкові стінки її всосут і ефекту не буде. Занадто гаряча вода обварит орган. Клізма ставиться так: стаєте на коліна, введіть наконечник трубки на 5 см в задній прохід, опускаєте голову, чекаєте надходження води. По мірі набрання двох літрів наконечник витягається, вода утримується в межах 10 хвилин, потім відбувається природне випорожнення.

Касторовою олією

Основні забруднення кишечника розташовуються між ворсинками, які вистилають всередині. Їх вимити може касторове масло, що володіє високою очисною функцією. Після вживання масло змушує стискуватися кишкові стінки, витрушуючи поклади між ворсинками, очищаючи і їх самих, адже вони беруть участь у засвоєнні вітамінів, мікроелементів.

Для очищення необхідно брати 1 г масла і 2 г лимонного або грейпфрутового соку на 1 кг ваги. В день проведення очищення слід поїсти останній раз в 13 годин вівсянку на воді. В 17 годин приймаємо масло залпом, запиваємо соком. Дозволяється закусити часточкою апельсина або грейпфрута. Засіб чищення може почати діяти вже через півгодини або на наступний ранок. На свій розсуд ви можете проводити процедуру в будь-який час. Головна умова полягає в тому, що за 5 годин до і 8 після їсти не можна.

Якщо у вас виникає нудота, посмокчіть у роті часточку лимона. Протягом наступного дня їжте вівсянку, фрукти, овочі, варений рис, щоб не перевантажувати ШКТ. Гостре, алкоголь, цибулю, перець і часник категорично забороняються. Процедура очищення може супроводжуватися загальною слабкістю, інтоксикацією, затуманенностью, головним болем, неприємними відчуттями в животі.

Солоною водою

Очищення кишечника солоною водою засноване на тому, що несолона рідина швидко всмоктується. Якщо вона буде солоніша, ніж середовище всередині вас, то витягне воду з стінок, відшаровуючись нарости, шкідливі накопичення. Крім того, солона вода діє як легке проносне, виводячи назовні всі нечистоти. Процедуру краще проводити натщесерце зранку. Спочатку випивають кілька склянок. Коли захочете в туалет, випийте ще кілька. Дія повторюється, поки не почне виходити чиста вода. Більше 12 склянок не можна приймати при чищенні.

Для приготування розчину для чищення всіх відділів кишечника прокип'ятіть воду, охолодіть її, щоб вона була теплою. Розчиніть морську сіль – 1 ч. л. на 1 л води. Після прийому розчину поснідайте фруктами, овочами, рисом, інший кашею без приправ і солі. Пити дозволяється мінеральну воду або соки. Курс включає 3-5 процедур через 1-2 дні. Під час процедури виконуйте між прийомами води вправи, які сприятимуть більшій ефективності, активізуючи товстий, тонкий кишечник:

  • Станьте рівно, підніміть над головою руки і з'єднайте їх. Робіть нахили вліво і вправо.
  • Стоїмо рівно, витягуємо перед собою одну руку, другий намагаємося торкнутися протилежної ключиці. Зберігаючи положення, здійснюємо повороти тулубом, щоб витягнута рука виявилася як можна далі позаду.
  • Лягаємо на живіт, впираємося пальцями ніг і рук в підлогу. Між ногами відстань не повинна перевищувати 30 див. Піднімаємо таз, повертаємо голову і тулуб, щоб побачити протилежну п'яту.
  • Ставимо ноги на відстань 30 см між ними, присідаємо і кладемо руки на коліна. Повертаємося в сторони, направляючи до підлоги протилежне руху коліно. Праве стегно повинно спрямовуватися під час руху на лівому боці та навпаки.

Висівками

Висівки містять велику кількість клітковини, у зв'язку з чим відіграють роль віника для ШКТ. У воді вони розбухають і стимулюють перистальтику за рахунок збільшення обсягу. Таке механічне подразнення кишкових стінок викликає позиви до дефекації. Висівки надають жовчогінний ефект, що абсорбує токсини, активізує травлення, виводить шлаки, залишки гниючої їжі, продукти життєдіяльності мікробів.

Для проведення чищення необхідно приймати тричі на день за 20 хвилин до їжі 2 ст. л. висівок, запиваючи водою в достатній кількості (1-2 склянки). Більше нічого не потрібно додатково для очищення. Максимальне дозування – 6 ст. л. за день, збільшувати її не рекомендується. Курс триває місяць кожен день. Цей м'який спосіб очищення дозволяється проводити щорічно.

Вівсяними пластівцями

Вівсяні пластівці відіграють роль скрабу для кишечника. Він допомагає підтримувати імунітет тих людей, хто в більшій мірі веде сидячий спосіб життя. Вони схильні проблемами з шлунково-кишковим трактом. Після чищення вівсяними пластівцями відчувається легкість, приплив енергії. Для проведення процедури очищення потрібно на ніч залити 3 ст. л. пластівців 0,25 склянки кип'яченої води і 1 ст. л. кип'яченого молока. Вранці ретельно пережувати, не запиваючи, за 3 години до трапези. Курс становить місяць раз в тиждень.

Які ліки застосовують для чищення кишечника

Токсини і шлаки в кишечнику приносять багато шкоди організму, збиваючи його з правильної роботи. Перестає справлятися зі своїми функціями печінка, шкідливі речовини з кишечника поширюються по всім системам. Тому так важливо проводити очищення. Препарати – це щадний для кишечника метод чищення. Вони сприятливо впливають на пошкодження кишкових стінок, не провокують порушення мікрофлори.

Таблетки активованого вугілля

Активоване вугілля являє собою для кишечника адсорбуючий засіб чищення. Він характеризується високою сорбційною здатністю, поверхневою активністю. Здатний зменшувати всмоктування токсичних речовин з травного тракту, алкалоїдів, солей важких металів, лікарських речовин, глікозидів, сприяючи очищенню організму. На власній поверхні адсорбує гази.

  • Склад: активоване вугілля.
  • Показання: інтоксикація, диспепсія, метеоризм, алергічні хвороби, гіперсекреція соляної кислоти шлунка, зменшення газоутворення при ендоскопічних та рентгенологічних дослідженнях.
  • Застосування: для очищення кишечника протягом 2-4 тижнів приймаються по 1 пігулці на 10 кг ваги двічі на день.
  • Вартість: від 9 руб.

Препарат Фортранс

Фортранс – відноситься до групи проносних засобів для кишечника. Його дія чищення засноване на утриманні молекул води, внаслідок чого збільшується обсяг і осмотичний тиск кишкового вмісту. Електроліти у складі медикаменту пригнічують порушення водно-електролітного балансу. Фортранс не піддається метаболізму і не абсорбується з травного тракту.

  • Склад: макрогол 4000, калій, натрій, сульфат, гідрокарбонат, сахаринат.
  • Показання: підготовка до операцій, які вимагають відсутності вмісту в кишечнику, до рентгенологічного та ендоскопічного дослідження, чистка всіх відділів кишечника.
  • Застосування: для чищення 3-4 пакету кошти розводимо в 3-4 л води. Випиваємо протягом 3-4 годин порціями по 250 мл Через годину настає ефект тривалістю до 10 годин.
  • Вартість: від 535 руб.

Магнезія

Магнезія володіє спазмолітичним ефектом, судинорозширювальну, тонолитическим, противоаритмическим, протисудомну, заспокійливу, слабку сечогінну, проносну на кишечник і жовчогінну діями. Як сорбент для чищення це засіб вбирає токсини, виводячи їх з організму, шляхом підвищення осмотичного внутрішнього тиску. Вона розріджує калові затверділі маси при чищенні.

  • Склад: магнієва сіль сірчаної кислоти.
  • Показання: енцефалопатія, набряк мозку, шлуночкові аритмії, епілепсія, надмірна нервова збудливість, кишкова чистка, холецистит, отруєння важкими металами, затримка сечі, запор, лікування ран і бородавок.
  • Застосування: для чищення розвести 30 г засобу в 100 мл кип'яченої водою, випити залпом натщесерце вранці або за 2 години до сну. Через 1,5 години може виникнути позив до дефекації. Курс чищення дорівнює трьом дням.

Сода від паразитів

Звільнення від паразитів володіє великою перевагою для оздоровлення і зміцнення організму, лікування захворювань, які викликані гельмінтозом. Для цього використовується розчин двовуглекислого натрію, що вводиться в кишечник за допомогою клізми. Розчиніть 30 г соди в 800 мл води, нагріти до 40 градусів. Спочатку потрібно провести очисну дволітрову клізму з температурою води 20 градусів. Після вводиться розчин соди і затримується на півгодини в кишечнику. Курс очищення від паразитів кишечника складається з 10 процедур через день.

Рецепт очисного салату Мітла

Для ретельного чищення організму використовується салат Мітла. Його необхідно вживати тричі на день протягом двох розвантажувальних днів. Наступні дні їмо салат з іншими стравами. Є кілька рецептів:

  • Класичний для чищення – дрібно шаткуємо морква, буряк, білоголову капусту в сирому вигляді або подрібнюємо на тертці. Заправляємо сумішшю лимонного соку і оливкової олії.
  • Святковий для чищення – додаємо до класичного варіанту волоський горіх, часник, сіль і перець.

Ознайомтеся з іншими методами, як проводитьсячистка кишечника від шлаків.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!