Показує тест позаматкову вагітність

Період очікування малюка для жінки радісний і тривожний, коли є схильність для закріплення плоду поза матки. Слід чуйно проявляти увагу до свого здоров'я, знати симптоми наближення біди. Чим раніше виявлена проблема, тим легше уникнути неприємних наслідків. Допомагають при цьому тести і об'єктивні чи їх результати?

Чи покаже тест позаматкову вагітність до затримки місячних

Несхожість із звичайною, фізіологічної, в тому, що при позаматкової вагітності за різних причин плодове яйце не може прикріплюватися до стінки матки. Воно зачіпляється до очеревині або фаллопиевым трубах. Така ситуація небезпечна ускладненнями:

  • сильною кровотечею;
  • раптовим розривом маткових труб;
  • ризиком повторних патологій;
  • неможливістю завагітніти;
  • летальним результатом.

Швидко виявити стан зачаття допомагають тести. В основі принципу їхньої дії – визначення гормону ХГЛ. Це речовина починає утворюватися після запліднення яйцеклітини, при утворенні плаценти, що зв'язує мати і зародка. Дві яскраві смужки – позитивний результат – свідчення високого рівня ХГЛ і настання зачаття. Показує тест позаматкову вагітність? Завжди об'єктивний аналіз? Коли яйцеклітина прикріпилася не в матці, гормон виробляється в дуже незначних кількостях. При тестуванні з'являються бліді смужки або їх немає зовсім.

Ситуація, коли жінці необхідно знати про те, завагітніла вона, виникає часто. Особливо це важливо при наявності патологій і загроз закріплення плоду поза матки. Потрібно придбати тестер, коли ціна питання – життя жінки. Вартість його доступна. Якщо відбувся незахищений сексуальний контакт, пройшло 10 днів, а затримки місячних не було, бажано зробити тестування. Якщо воно показує дві бліді смужки – є ймовірність патології. Це пояснюється тим, що до закінчення менструального циклу в організмі дуже низький рівень ХГЛ. Необхідний терміновий візит до лікаря.

Показує тест позаматкову вагітність на ранніх термінах

На п'ятий день після прикріплення яйцеклітини починається вироблення гормону ХГЛ. Зовнішні ознаки при звичайному і патологічному закріпленні плода на початковому етапі однакові. Після другого дня затримки в обох випадках можуть виявитися смужки. Оскільки на ранніх термінах гормону ще мало, є ймовірність і негативного результату – смужки відсутні або дуже бліді. Коли вона тільки одна, а затримка місячних є, потрібне термінове звернення до фахівців.

Якщо у вагітної з'явився токсикоз, збільшились молочні залози, є затримка місячних, а тестування показує невизначений результат, слід поквапитися в лікарню. Лікар призначить аналізи на вміст ХГЛ і дослідження матки на УЗД. Особливо важливо це зробити, коли з'явилися такі ознаки:

  • зниження тиску;
  • тягне біль в животі, внизу;
  • підвищення температури;
  • виділення з кров'ю;
  • запаморочення;
  • біль при дефекації, сечовипусканні.

Що показує тест при позаматкової вагітності

Коли є схильність до неправильного розвитку плоду, варто купити тест – ціна доступна. Можливо з більшою ймовірністю визначити патологію після 4 тижні. Тоді кількість гормону ХГЧ починає активно рости. Якщо розвиток плода відбувається без відхилень, зміст постійно збільшується – експрес-аналіз показує позитивні результати. Коли яйцеклітина не закріпилася на місці, гормон виробляється уповільнено. При позаматкової вагітності тест показує вагітність:

  • двома блідими смужками;
  • повним їх відсутністю;
  • тільки одна смуга.

Колір другої смужки на тесті

Коли ймовірність неправильного розвитку плоду величезна, варто придбати тестери з запасом, тим більше, що ціна доступна. Якщо в перший раз вийшов незрозумілий результат, потрібно повторити дослідження через два тижні. Показує тест настала позаматкову вагітність? Підсумок можна визначити за другий смужці. В такій ситуації вона буває слабкою, блідо забарвленою або повністю відсутня. Повторення дослідження внесе ясність у ситуацію і покаже, потрібно поквапитися до лікаря.

Спеціальний тест при позаматкової вагітності Inexscreen

Можна придбати інноваційний тестер Inexscreen, який з більшою ймовірністю показує ознаки закріплення плоду поза матки, причому робить це в ранні терміни. Ціна трохи вище, ніж у звичайних, але точність більше. При цьому дослідженні визначається наявність гормону ХГЛ і двох його складових ізоформ. Тестер має два віконця, а результат оцінюється порівнянням 4 смужок зі шкалою в прикладеній інструкції.

Застосовуючи тестування за допомогою Inexscreen, можна дуже рано визначити патологію, ймовірність прикріплення плоду в недозволеному місці. Якщо це підтверджують додаткові аналізи, а УЗД показує місцезнаходження зародка, можна врятувати життя жінці, провівши лапароскопічну операцію. Запізнення з діагностикою може викликати раптовий розрив труб, сильна кровотеча і загрозу життя.

Тестування Inexscreen проводять між першою і другою тижнем затримки менструації. Особливо важливо зробити, якщо є передумови для патологій. Коли тестування показує негативний результат, слід наполегливо попросити у лікарів провести додаткові аналізи та УЗД, щоб уникнути важких наслідків. Для отримання результату потрібно:

  • уважно вивчити інструкцію;
  • застосовувати тільки свіжу сечу;
  • внести 4 краплі в спеціальну лунку;
  • відкритий тестер використовувати відразу;
  • результат звіряти зі шкалою через 5 хвилин.

Ціна тесту на позаматкову вагітність Inexscreen

Достовірність при проведенні експрес-аналізу за допомогою тестера Inexscreen становить близько 90% – дуже високий показник. Варто бути уважним до здоров'я, коли є загроза неправильного розвитку плоду. Жінкам, схильним до патологій, можна недорого придбати касети для тестування в звичайних аптеках. Виробляють їх в Кореї. Ще один варіант – замовити і купити в інтернет-аптеці. Ціни на тестер знаходяться в межах від 370 до 680 рублів.

Дізнайтеся,як визначити вагітність без тесту.

Відео: чи може тест показати позаматкову вагітність

Показує тест позаматкову вагітність?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!