Лікування межпальцевого грибка на ногах

Така хвороба, як грибок між пальцями ніг – дуже неприємна і приносить чималий дискомфорт. Заразитися недугою можна без контакту із зараженими людьми, адже інфекція довгий час може жити на одязі, предметах побуту. Існує кілька способів, як лікувати це захворювання: використовувати мазі, таблетки, народні рецепти.

Як лікувати грибок між пальцями ніг

Сучасна медицина пропонує багато різних методів терапії цієї недуги в домашніх умовах. Крім медикаментозних препаратів призначають мазь або крем від грибка на ногах між пальцями. Народні рецепти також добре допомагають позбутися від цього неприємного захворювання шкіри. Будь-який обраний спосіб рекомендується обговорити з дерматологом, адже деякі ліки мають протипоказання.

Дуже важливо на початку курсу знищити клітини збудника хвороби з допомогою протигрибкових препаратів. Це може бути локальний антисептик, мазь або засіб у таблетках. Коли лікування межпальцевого грибка на ногах закінчиться, рекомендується продезінфікувати взуття, щоб не викликати повторного загострення мікозу. Для цього використовують оцет чи формалін.

Чим лікувати грибок між пальцями ніг

Основою лікування є знищення інфекції, яка викликає мікоз і виключення можливості для подальшого її розвитку. Для цього використовуються спеціальні препарати антімікотікі, здатні пригнічувати розвиток і розмноження таких інфекцій. Засіб від грибка між пальцями ніг повинен призначати лікар. Які препарати ефективно допомагають від мікозу:

  1. Протигрибкові креми – оптимальний варіант для лікування стоп при вираженому лущенні шкіри. Кремоподібна текстура забезпечує проникнення активної речовини, після чого утворюється захисна плівка, яка не дозволяє бактеріям повторно вражати тканина. Найпопулярніші препарати цієї групи: Пімафуцин, Мікозолон, Микосепт.
  2. При важких формах можуть призначатися таблетки, наприклад, Гризеофульвін або Фуцис.
  3. Крім того, рекомендується застосовувати при мікозі локальні антисептики. Вони допомагають знищити вегетативні форми грибка і суперечки. Найвідоміші препарати цієї групи: сірчана мазь, фукарцин, розчин спирту, перекис водню.
  4. Не варто забувати про народні рецепти. Різноманітні відвари, настої, ванночки із сіллю стануть прекрасним доповненням до основного лікування.

Мазі від грибка на ногах між пальцями

Серед препаратів для лікування цього захворювання, особливою популярністю користуються мазі. Нижче представлені найбільш ефективні та відомі:

  1. Кандид. Діюча речовина препарату – клотримазол, завдяки якому засіб знищує спори збудників інфекції. Застосовують до трьох разів щодня, обробляючи складом заражені області. Термін лікування тривалий, становить кілька місяців (щоб усунути не тільки симптоми хвороби, але і причину її розвитку).
  2. Залаин – дуже ефективний засіб для лікування мікозу між пальців. Курс застосування 15-30 днів. Наносять крем щодня по 2-3 рази на пошкоджену область. Препарат містить нітрат сертаконазол, що руйнує клітини збудників.
  3. Нізорал – ще одне відоме засоби для лікування грибкової інфекції між пальців. Активний компонент препарату – кетоконазол. Наноситься кожен день по одному разу на пошкоджену ділянку шкіри. Курс лікування – 1-2 місяці.

Антисептичний засіб від грибка на ногах між пальцями

Для ефективності лікування важливо позбутися збудників інфекції. Крім спеціальних протигрибкових кремів, з цим завданням чудово справляються антисептики, з допомогою яких можна знищити спори збудників інфекції, підсушити шкіру між пальцями, зняти свербіж. Найпопулярніші засоби для цього:

  • мазь сірчана;
  • спиртовий розчин;
  • фукарцин;
  • кислота саліцилова.

Системне ліки від грибка між пальцями ніг

Якщо шкіра на стопах і пальцях сильно пошкоджена, призначаються препарати для загальної терапії, наприклад:

  1. Мікосист. Діюча речовина ліки – флуконазол. Засіб випускається в капсулах, що допомагає ефективно боротися з інфекцією в домашніх умовах.
  2. Орунгал – протигрибкові капсули, що містять ітраконазол. Призначається при серйозних пошкодженнях шкіри.
  3. Гризеофульвін – ще один ефективний протигрибковий засіб. Не рекомендується застосовувати ці таблетки в дитячому віці.

Дізнайтеся, як вибратипротигрибкові препарати в таблетках.

Лікування грибка між пальцями ніг народними засобами

Сучасна медицина пропонує багато ефективних ліків, проте, в домашніх умовах багато хто активно застосовують народні способи лікування. Це безпечно і не менш ефективно, хоча курс терапії може тривати набагато довше. Як вилікувати грибок на ногах між пальцями за допомогою домашніх рецептів:

  1. Зробіть компрес на уражену ділянку розчином Бурова на 15-20 хвилин під поліетилен.
  2. Приймайте ванни для ніг з содою.
  3. Распаривайте ступні відваром ромашки.
  4. Обробляйте уражені області настоєм кропиви з мати-й-мачухою.
  5. Використовуйте тальк для зниження пітливості ніг.

Відео: як лікувати грибок між пальцями на ногах

Майн Порада: Як лікувати грибок між пальцями ніг

Відгуки

Ганна, 33 рокиУ мене лікування межпальцевого грибка на ногах забрало багато часу, довелося піти на лікарняний. Лікар призначав мазь Мікозолон і компреси з перекисом водню. Крім цього, я кожен день робила ванночки з содою, щоб позбутися від моторошного свербежу. Приблизно через 10 днів вже не залишилося ніяких ознак цього захворювання.
Євген, 26 роківнавіть Не знаю, що могло викликати це вкрай неприємне захворювання шкіри. Дерматолог мені призначив Микосепт (мазь проти грибка на ногах між пальцями). Крім того, порадив обробляти шкіру в проміжках розчином саліцилової кислоти. Вдалося за пару тижнів позбутися від цієї неприємної проблеми.
Ірина, 29 роківУ чоловіка якось виявили міжпальцевий мікоз. Дерматолог призначив йому таблетки Гризеофульвін і мазь Экзодерил. Симптоми захворювання зникли швидко, але курс лікування межпальцевого грибка на ногах був 15 днів, щоб інфекція повністю зникла. Крім таблеток і мазей, добре допомагають компреси з перекисом водню або спиртом (вони вбивають мікроби, усувають свербіж).
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!