Оливкова олія натщесерце: користь для організму

Олія оливкова – продукт рослинного походження, отриманий з м'якоті плодів оливи, джерело корисних для організму елементів. Його використовують для зовнішнього і внутрішнього споживання. Цей продукт виводить шлаки і токсичні речовини, налагоджує роботу органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, покращує стан шкіри, якість волосся, нігтів.

Користь і шкода оливкової олії натще

Олива включає в свій склад нутрієнти, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини. Оливкова витяжка насичує організм олеїнової жирної кислоти, вітамінів А, В3, З, Е, До, мінералами (великий вміст кальцію, калію, магнію, цинку, фосфору, натрію, і фенолсодержащими речовинами). Практично всі компоненти засвоюються в повному обсязі.

Прийнято вважати, що приймати оливкова олія всередину до сніданку – більш ефективне рішення, так як натщесерце поживні речовини цього продукту всмоктуються швидше, а позитивний вплив на організм посилюється. Щоб запустити роботу ШКТ і посприяти швидкому переварюванню сніданку, необхідно випити столову ложку олії оливи до прийому їжі.

Користь

Користь оливкової олії натще полягає в наступному:

  1. Стимуляція рухової функції кишечника;
  2. Запобігання ракових утворень в органах травної системи;
  3. Засвоєння поживних речовин в повному обсязі;
  4. Зниження рівня кислотності в шлунку;
  5. Очищення жовчного міхура (розчинення дрібних каменів);
  6. Зниження негативного впливу від куріння;
  7. Усунення похмільного синдрому;
  8. Протизапальну, знеболюючу дію.

Шкоду

Надмірне вживання будь-якого продукту може негативно позначитися на здоров'ї та самопочутті людини. Шкода оливкової олії натще проявляється у вигляді розлади шлунка, кишечника, тривалої нудоти. Якщо через дві доби симптоми не проходять, то слід зменшити дозу або припинити вживання цього продукту харчування на порожній шлунок.

Від чого допомагає оливкова олія

Прихильники здорового способу життя можуть пояснити, для чого п'ють оливкова олія вранці натщесерце. Воно володіє унікальними цілющими властивостями. Вміст мононенасичених кислот у кількості 67% попереджає розвиток атеросклерозу, сприяє виведенню каменів, піску з нирок. Витяжка оздоровлює органи шлунково-кишкового тракту, суглоби, кістки, лікує застуду, усуває бешихове запалення, головні болі. Її використовують в якості препарату проти таких захворювань, як кропив'янка, фолікуліт, екзема, кон'юнктивіт та інші.

Для схуднення

Оливкова олія при схудненні має косметичний ефект. Шкіра зволожується, насичується корисними речовинами, стає більш пружною, еластичною. Йдуть набряклості під очима і в області стегон, знижується прояв целюліту. Вживаючи цей рослинний продукт натщесерце можна за один місяць позбутися від декількох кілограмів зайвої ваги. Рекомендується використовувати його і замість крему для тіла.

Для дітей

Давати оливкова олія натщесерце дитині можна, але в малих кількостях, поступово збільшуючи дозу: починаючи з 6-7 місяців допускається вводити продукт в раціон харчування дитини. Щоб перевірити реакцію, потрібно додати кілька крапель в їжу, наприклад, овочеве пюре, суп, кашу, не піддаючи надалі тепловій обробці.

Початкова доза для 6-місячної дитини – приблизно 1-2 мл (кілька крапель). Після року можна збільшити кількість до 3 мл (половина чайної ложки). Часто на полицях магазину зустрічається «дитяче» оливкова олія, однак цей рослинний продукт не класифікується за принципом «дитяче» і «доросле». Воно може бути різного віджиму і класу. Еталоном вважається продукт першого холодного віджиму, і його рекомендують використовувати в раціоні дитини.

При вагітності

Лікарі призначають оливкова олія для вагітних. Наявність у раціоні вагітної жінки, а згодом годуючої мами, продукт знижує рівень холестерину, сприяє розвитку дитини в цілому, гармонійному формуванню мозку, тканин, закладенню стійкої нервової системи, зміцненню імунітету. Витяжка з оливи знижує ризик появи розтяжок на шкірі після пологів.

Очищення

Щоб очистити організм оливковою олією, потрібно щоранку випивати по 20 мл продукту натщесерце. До масла оливи в рівній пропорції можна додати лимонний сік. У випадку непереносимості лимонної кислоти вистачить одного оливкової олії. Така нескладна процедура сприяє поліпшенню роботи травної системи, звільненню організму від шлаків, токсичних речовин.

Існують інші методи очищення організму, які вимагають більш ретельної підготовки. Наприклад, процедура очищення печінки. Перш ніж виконувати чистку самостійно, слід проконсультуватися з лікарем. Перед початком процедури протягом тижня треба вживати велику кількість свіжих овочів, фруктів, обмежити вживання жирної їжі, пити чисту мінеральну воду у великому обсязі. Для досягнення кращого ефекту рекомендують очистити кишечник клізмою.

Приготуйте заздалегідь склянку оливкової олії, лимонного соку, 2 чисті столові ложки, грілку, питну воду, знеболюючі таблетки на випадок різких болів в боці. У день чищення можна з'їсти легкий сніданок, а в обідній час почати процедуру. Етапи проведення для чищення печінки:

  1. Нагрійте в різних ємностях сік і масло до температури тіла (36-37°С);
  2. Ляжте на правий бік, прикладіть гарячу грілку до області розташування печінки;
  3. Випийте ложку олії, потім ложку соку лимона (якщо з'явилося відчуття нудоти, то запийте великою кількістю чистої води);
  4. Кожні 15 хвилин випивайте столову ложку оливи та соку, поки не витратите всю рідину, при цьому потрібно продовжувати лежати на правому боці;
  5. Слідкуйте за температурою грілки, вона повинна бути стабільно гарячої, у разі необхідності попросіть близьких людей допомогти в проведенні процедури і періодично міняти воду в грілці.

Це засіб має послаблюючу дію, завдяки чому організм позбавляється від шлаків. Фахівці рекомендують кілька днів після проведення процедури дотримуватися дієтичного харчування, вживати велику кількість рідини і несолодкого зеленого чаю. Поступовий перехід від дієти до звичного раціону позбавить організм від стресу.

Лікування оливковою олією натщесерце

Лікування оливковою олією дієво при захворюваннях травної, серцево-судинної систем. Продукт налагоджує роботу органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, попереджає утворення ракових пухлин. Екстракт оливи знижує рівень холестерину (жиру) в крові, нормалізує артеріальний тиск, забезпечує живлення серцевого м'яза, підвищує імунітет до інфекційних захворювань.

Призначають лікування запорів оливковою олією. При гастриті застосовують засоби на основі екстракту оливи, внаслідок чого знижується запалення слизових шлунка. Полоскання ротової порожнини натщесерце витяжкою з оливок – це профілактика появи карієсу та превентивна міра проти утворення зубного каменю. Більшість відгуків після застосування позитивні.

Як пити оливкову олію вранці

Пити оливкову олію вранці слід правильно, дотримуючись певної схеми. Рекомендують вживати по 20-25 мл натщесерце вранці і ввечері. Через півгодини можна приступати до прийому їжі. Іноді після вживання виникає нудота. Якщо протягом декількох днів це відчуття не проходить, то оливу можна змішати з невеликою кількістю соку лимона, додати мед, теплу воду.

Не можна перевищувати дозування, інакше можна порушити роботу органів травлення. У складі витяжки безліч вітамінів і мінералів, надлишок яких в організмі людини також може призвести до негативних наслідків. Якщо самопочуття після прийняття цього рослинного продукту задовільний, то слід продовжити курс прийому до 3-4 тижнів.

 

Для схуднення

Прийом оливкової олії натще сприяє схудненню. Щоб домогтися жиросжигающего ефекту, потрібно випивати 1 столову ложку за півгодини до їжі щодня протягом місяця. Суміш екстракту оливи і лимонного соку допоможе домогтися максимального результату. Тільки завдяки цій процедурі можна позбутися кількох зайвих кілограмів жиру.

З лимоном і медом

Мед лимон оливкова олія натщесерце – це коктейль, до складу якого входить вітамінно-мінеральний комплекс, що забезпечує нормальну життєдіяльність людського організму. Поєднання цих двох інгредієнтів підвищує імунітет до різних вірусних захворювань, велика кількість антиоксидантів сприяє омолодженню внутрішніх органів і тканин організму.

З лимоном

Лимон з оливковою олією натщесерце виводить шлаки і токсичні речовини. Суміш лимонного соку і витяжки з оливи володіє сильними антиоксидантними властивостями. Щоденне вживання такого коктейлю якісно позначиться на зовнішньому вигляді, знімає запальні процеси на проблемній шкірі, відновить пошкоджену структуру волосся, зміцнить нігті.

З водою

У профілактичних цілях вода з ложкою оливкової олії – універсальний засіб. Невелика кількість витяжки на порожній шлунок запустить в роботу органів травної системи, забезпечить заряд бадьорості, гарне самопочуття на весь день. Тривалий прийом заповнить дефіцит вітамінів та інших нутрієнтів, які потрібні для життєдіяльності людини.

Яке оливкова олія краще пити

Еталоном вважається олія першого холодного віджиму – «Extra Virgin Unfiltered Olive Oil». Це нерафінована олія оливок, яке не піддавалося термічній обробці, тобто зберегло в собі максимальну кількість поживних речовин. Кожен наступний віджим знижує якість продукту. Вибір оливкової олії залежить від цілей його використання: для заправки салатів або для вживання всередину натщесерце. В останньому випадку рекомендують використовувати продукт вищої якості.

Протипоказання

Використання цього рослинного продукту на голодний шлунок завдасть шкоди організму, якщо підтвердяться протипоказання:

  • Алергічна реакція;
  • Ожиріння;
  • Захворювання органів ШКТ;
  • Холецистит;
  • Розлад кишечника.

Відео

ОЛИВКОВА ОЛІЯ властивості та застосування, оливкова олія натщесерце, корисні властивості оливкової олії

Відгуки

Євгенія, 35 роківПорадила мамі пропити натщесерце витяжку з оливи. Їй 60 років, до цього вона пила звичайну соняшникову олію. Мама відзначає різницю, вона почала краще себе почувати, пішли мішки під очима, підтягнулась шкіра. Зайнялася експериментами з лимонним соком і медом. Змішує в різних пропорціях і порівнює ефект. Самій захотілося випробувати цей еліксир.
Ольга, 28 роківМій відгук – позитивний. Я на 3 місяці вагітності. На першій консультації у лікаря я дізналася про користь оливи, причому вона спрямована і на хороше самопочуття матері, і на розвиток малюка. Другий місяць кожне вранці до прийому їжі я випиваю коктейль з меду, лимона і масла. Відчуваю себе набагато краще, ніж під час протікання першої вагітності.
Людмила, 50 роківУ мене виявили камені в нирках. Вони дрібні, щоб їх вивести без оперативного втручання, доктор порадив протягом місяця пропити натщесерце оливкова олія. Через два тижні каменів стало значно менше, але я ще продовжую курс. Тільки не займайтеся лікуванням самостійно, обов'язково проконсультуйтеся у фахівця.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!