Конопляне масло: користь, шкоду і застосування

Даний вид масла отримують з насіння рослин, що належать до сімейства Коноплевих (cannabis sativa). Процес обробки листя і плодів може здійснюватися кількома способами, але найчастіше засіб виготовляють методом гарячого пресування або холодного віджиму.

Конопляна олія - властивості

Однією з найбільш важливих складових речовини вважається високий вміст поліненасичених жирних кислот омега - 3 і омега-6. Подібного роду компоненти впливають на функціонування та роботу різних систем, тому властивості конопляної олії для організму важко переоцінити. Продукт може містити в складі та інші активні інгредієнти: стеаринова, лінолева, пальмітинова, ліноленова і олеїнова кислота.

Користь

Користь конопляного масла полягає не тільки у харчовій або дієтичної цінності. Продукт корисний як для суглобів, так і для жовчного міхура. Знеболювальний засіб допомагає швидко позбутися від шкірних захворювань, ефективний при вагітності і таких недугах, як холецистит та ревматоїдний артрит. Масло канабісу (hemp oil) є протизапальним і антисептичним ефективним препаратом, який показаний:

  • при наривах;
  • при туберкульозі;
  • при геморої;
  • при зниженні імунітету;
  • при гормональних порушеннях;
  • при бешиховому запаленні;
  • при запорах;
  • при радикуліті;
  • при золотусі;
  • при опіках;
  • при лікуванні мозолів;
  • при мастопатії.

Шкоду

Шкода конопляного масла полягає в утриманні невеликої кількості психотропних речовин – канабіноїдів. При перевищенні покладеної дозування дані компоненти можуть викликати загострення захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту, діарея, біль або нудоту. Не рекомендується починати вживати рослинну олію з конопель без лікарського призначення. Дотримуючись зазначених фахівцем рецептів, вдасться уникнути появи негативних симптомів.

Конопляна олія – застосування

Цей цінний продукт можна приймати з їжею, але і ще використовувати в якості зовнішнього цілющого засобу для шкіри, наприклад, робити маски. Застосування конопляного масла широко поширене в косметології за рахунок своїх поживних і пом'якшуючих властивостей. Речовина бере участь в процесах зміцнення нігтів і волосся, сприяє омолодженню шкіри обличчя, але на цьому корисні властивості конопляного екстракту не закінчуються.

Для волосся

Засіб ідеально підходить для догляду за будь-яким типом волосся. В основному продукт використовують для відновлення структури волосяного фолікула і оздоровлення шкіри голови. Речовина додають в шампуні і кондиціонери, роблять з нього живильні маски. Конопляне масло для волосся – це найефективніший засіб проти сухості, подразнення або безлічі інших проблем.

Для того щоб реанімувати сильно пошкоджене волосся, застосовують наступний рецепт. В одній ємності змішують наступні інгредієнти: олія насіння конопель (2 ст. л.), морквяний сік (1 ст. л.), рідкий мед (1 ст. л.) і ефірна олія лаванди (3 краплі). Вміст ретельно перемішують до отримання однорідної маси, після чого наносять по всій довжині волосся. Після цього голову слід обмотати харчовою плівкою. Тримати маску потрібно півтора-дві години, після чого змивають чистою водою.

З випаданням волосся допоможе впоратися ось такий рецепт, для приготування якого потрібно: масло конопель і ромашки (5 ст. л./3 краплі), ефірне масло коріандру і рожевого дерева (3 краплі). Перші два компоненти нагріваються на водяній бані до кімнатної температури, після чого інші додають до суміші. Отриману масу втирають в шкіру голови, а потім рівномірно розподіляють по волоссю за допомогою гребеня. Маску тримають на протязі двох годин, попередньо обгорнувши голову харчовою плівкою. По закінченні вказаного часу склад змивають з шампунем.

Для особи

В домашній косметології конопляне масло для особи є одним з найбільш часто використовуваних інгредієнтів, сфера застосування якого дуже обширна. Продукт можна наносити в чистому вигляді на шкіру обличчя або тіла, додавати в креми або маски. Речовина відновлює захисну функцію шкіри, покращує колір обличчя, розгладжує дрібні зморшки, швидко вбирається і не залишає жирних слідів на тілі.

Для приготування живильної маски знадобляться наступні компоненти: сметана (1 ч. л.), яєчний білок або жовток (в залежності від стану шкіри), подрібнені вівсяні пластівці (1 ч. л.), масло конопель (1 ч. л.). Всі складові збиваються до однорідної консистенції і наносяться на попередньо очищену шкіру обличчя. Маску слід змити теплою водою через двадцять хвилин.

Швидко очистити пори допоможе інший рецепт, для якого слід підготувати: вівсяне борошно (2 ст. л.), масло конопель (2 ч. л.), косметична глина (1 ст. л.), ромашковий відвар (200 мл). Перші три інгредієнти перемішують до однорідної маси, потім наносять на розпарене обличчя. У ромашкове відварі змочується серветка і кладеться на обличчя до повного остигання, після чого процедура повторюється кілька разів. Змийте маску за допомогою води.

При онкології

Речовина здатна допомогти навіть хворим з онкологічними, психологічними і раніше невиліковного захворювання. Конопляне масло від раку почала застосовуватися ще з 20 століття, після серії вдалих експериментів, проведених містером Ріком Сімпсоном. Його неймовірна історія одужання допомогла розкрити невідомі до цього моменту цілющі властивості засоби та розробити унікальний метод лікування.

Конопляна олія – протипоказання

Продукт виготовляється тільки з натуральних природних компонентів, тому не може завдати шкоди організму людини. Тим не менш, зловживання або неправильно використання може призвести до розвитку ускладнень, які в основному стосуються ШКТ. Протипоказаннями конопляного масла є алергія або гіперчутливість до активних речовин.

Як вибрати конопляне масло

Інформація про те, що корисно конопляну олію, була надана вище. Зараз важливо розібратися, де зберігати і як вибрати конопляне масло. Згідно інструкції, рекомендується купувати натуральне холодного віджиму, уважно вивчивши дату виготовлення на упаковці. Бажано, щоб пляшка була невеликого обсягу, зважаючи невеликого терміну придатності препарату.

Ціна

Лікувальний продукт можна купити в інтернет-магазині або замовити по каталогу недорого, ціна на конопляну олію в середньому становить 300 рублів. Вартість товару залежить від терміну придатності, регіону продажу і методів виробництва. В аптеці можна придбати коноплянку ще дешевше, однак, важливо пам'ятати про необхідність чергування лікарських масел, щоб уникнути виникнення передозування.

Відео

Конопляне масло Корисні властивості При яких недугах може допомогти

Відгуки

Аліна, 26 роківЯ приймала цей препарат протягом останнього року для підняття імунітету. На той момент купувала препарат за ціною 250 рублів. Буквально через кілька місяців помітила, що перестала хворіти на грип, як це відбувалося раніше. Відчуваю себе чудово, пропала постійна втома і занепад сил, стала більше їсти.
Василь, 42 рокиПридбав продукт в надії вилікуватися від імпотенції, брав три рази в день. На жаль, через два тижні у мене з'явилися сильні болі в області живота і я поспішив звернутися до лікаря. Фахівець сказав, що мій організм не засвоює деякі компоненти препарату, тому з моїми протипоказаннями довелося відмовитися від даного препарату.
Ірина, 30 роківЗавжди хотіла підлікувати свої нігті і волосся, тому, ознайомившись з фотоотзывами кошти в інтернеті, почала його використовувати. Робила живильні маски два рази в тиждень протягом півроку, результат почала помічати буквально через місяць після початку використання. Забула вже, що таке ламкі і посічені кінчики.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!