Як підняти імунітет народними засобами дорослому в домашніх умовах

Хворіти не подобається нікому, адже в цей час людина не тільки страждає від неприємних симптомів – у нього різко знижується працездатність. Дізнайтеся, які народні засоби для імунітету дорослим допоможуть швидко перемогти недуги. Посиливши з їх допомогою природні захисні ресурси організму, ви практично не будете згадувати про хворобах.

Як підвищити імунітет дорослій людині

Природа мудра: на варті здоров'я людського тіла варто імунна система. Вона постійно відповідає за те, щоб збудники захворювань, які проникають в організм, були вчасно знешкоджені. Імунітет активно формується в дитячому віці, в результаті перенесених інфекцій або вакцинації у дитини виробляються антитіла. Їх функція – запобігати недуги в майбутньому.

Чому ж тоді кожен рік в холоди більшість людей хворіє на застуду, і не завжди спрацьовує імунний захист? Вона знижується під впливом негативних факторів. Неправильне харчування, неблагополучна екологічна обстановка, стреси призводять до того, що імунітет не справляється з покладеними завданнями. Якщо дорослий часто застуджується, відчуває себе млявим, знесиленим – йому треба замислитися про підняття рівня захисних сил.

Для посилення імунної системи необов'язково купувати аптечні ліки – просто потрібно знати, як підняти імунітет народними засобами дорослому. Головна умова протистояння захворювань – це правильний раціон, багатий цінними вітамінами і корисними мікроелементами, необхідними для зміцнення здоров'я. Якщо дотримуватися правильного харчування не завжди виходить, то варто звернути увагу на домашні рецепти добавок до раціону, які допоможуть зміцнити здоров'я.

Як підняти імунітет дорослій людині

Щоб раціон був оптимально збалансований та максимально допомагав зміцненню захисних сил, до нього варто додати прості ліки, які швидко можна приготувати в домашніх умовах. Варто зрозуміти, що народні засоби для підвищення імунітету у дорослих – це відмінна альтернатива препаратів з аптеки. Якщо з метою профілактики вживати лікарські рослини, продукти, що сприяють зміцненню імунної захисту, то ні віруси, ні бактерії просто не зможуть завдати шкоди організму, і не доведеться страждати від симптомів захворювання.

Яку їжу потрібно ставити на стіл дорослій людині, щоб зміцнити імунітет? Обов'язкова умова – додати в раціон корисні продукти:

  • що включають в свій склад найсильніший антиоксидант вітамін С, його містять:
    1. апельсини, лимони та інші цитрусові;
    2. різні ягоди: калина, малина, полуниця, журавлина та ін;
    3. частина рослин і трав: актинідія, шипшина.
  • містять фітонциди – ці речовини, здатні пригнічувати патогенні мікроорганізми, в сильній концентрації містяться в часнику і цибулі;
  • приправи – імбир, куркума, селера;
  • мед і прополіс – цінні продукти бджільництва;
  • кисломолочні продукти – вони покращують роботу кишечника.

Для підняття імунітету потрібно вживати їжу, що містить цинк – наприклад, м'ясо, насіння гарбуза і соняшника. Важливо стежити і за присутністю у їжі поліненасичених жирних кислот – вони містяться в жирних сортах риби, горіхах, оливковій та лляному маслі. Треба знати дорослим і ще про одному ефективному методі підняти імунітет – пропити курсами настоянки лікарських рослин, наприклад, ехінацеї, женьшеню, родіоли рожевої. Ознайомтеся далі з деякими простими рецептами народних засобів, які допоможуть вам підтримувати захисну систему свого організму в тонусі.

Як підвищити імунітет цілющими відварами

Робити такі домашні зілля зовсім не важко, а ефект вони надають чудовий. Розгляньте кілька способів, як зміцнити імунітет дорослій людині народними засобами у вигляді відварів:

  1. Треба взяти по 10 г трави таких рослин: ромашки, кропиви, листя брусниці, звіробою, м'яти. Далі залити 1 ст. л. такого збору 1 ст. води, проварити його на малому вогні 20 хвилин, потім процідити і настояти добу. Пити засіб 3 рази/день по 1 ст. л. за 5-10 хв. до їди.
  2. Взяти 1 ст. л. сушених плодів чорноплідної горобини і залити 250 мл води, проварити кілька хвилин і залишити в теплому місці, витримавши 1 годину. Слід приймати засіб по 1/3 склянки протягом дня за півгодини до їжі.
  3. Сухий подрібнений корінь аралії маньчжурської – 20 р – залийте склянкою окропу, варити в закритій ємності 30 хвилин на слабкому вогні. Потім відвар півгодини треба настояти, процідити і довести до початкового об'єму, долив кип'яченої води. Для зміцнення імунітету приймати 1 ст. л. перед їжею. Важлива примітка: цей відвар дорослому треба пропити курсом не менше трьох тижнів.

Як підняти імунітет вітамінними сумішами

Такий спосіб поліпшити захист організму дуже популярний, адже передбачає вживання спеціально підібраного поєднання продуктів. Склади не тільки містять цінні вітаміни, але й смачні. Так, підвищення імунітету народними засобами у дорослих часто передбачає застосування загальнозміцнюючих сумішей на основі меду. Вживання «домашнього ліки» корисно і холоду – як швидкий спосіб підняття і посилення захисних сил, і навесні, коли треба відновити організм після авітамінозу.

От нескладні домашні рецепти, як швидко підвищити імунітет народними засобами дорослому:

  • Через м'ясорубку пропустити 220 г кореня імбиру і 2 лимона, 1 склянку меду. Цю суміш вживати вранці натщесерце і перед сном по 1 ч. л., а тримати в банці в холодильнику.
  • Взяти по 200 г кураги, інжиру, чорносливу, ізюму, фініків і подрібнити блендером продукти. Додати в суміш 1 ст. меду, масу перемішати і прибрати на холод. З'їдати по 1 ч. л. тричі на день до основних прийомів їжі.

Як зміцнити імунітет насінням льону

Цей продукт вважається відмінним природним імуномодулятором. Як підняти імунітет народними засобами дорослому, якщо у вас вдома є насіння льону? Можна зробити такі корисні зілля:

  • Розмолоти в кавомолці 3 ч. л. насіння льону, з'єднати їх з 1 ч. л. меду. Засіб слід приймати перед їжею по 1 ч. л. 2-3 рази за день.
  • Підтримувати імунітет можна за допомогою масла, віджатого з лляного насіння – треба випивати вранці перед їжею 1 ст. л. чистого продукту або додавати до їжі.
  • Насіння льону цілком проявлять свої корисні властивості, якщо їх просто додати в їжу – салати, другі страви, каші, випічку.

Підвищення імунітету чистотілом

Ця рослина теж дієво допомагає підняти імунітет дорослому. Ось рецепт приготування засобу на основі чистотілу:

  1. Залити 1 ст. л. сухої трави на 200 мл горілки і настоювати суміш 14 днів у теплому затемненому місці.
  2. Далі настоянку процідити і приймати за таким розпорядком: 1-й день – 1 крапля, 2-й день – 2 краплі, і т. д., збільшуючи дозу на 1 краплю на день.
  3. Якщо відзначається погане самопочуття, 2-3 дні не збільшувати дозу.
  4. Слід довести обсяг до 15 крапель настоянки. Курс прийому цього засобу для імунітету – 1 місяць. Важлива умова – дотримуватися дозування!

Зміцнення імунітету бальзамом з алое

Це кімнатна рослина відомо безліччю корисних властивостей. Дорослому можна використовувати його для тонізації імунітету у складі такого бальзаму:

  1. Перемолоти 500 г листя алое.
  2. Окремо зробити відвар із звіробою: 30 г сухої трави залити півлітра окропу, проварити засіб на слабкому вогні 30 хвилин, настояти півгодини.
  3. Проціджений відвар з'єднати з алое, додати 400 мл меду, 500 мл сухого білого вина. Отриманий бальзам розлити по посуді з темного скла і настояти тиждень.
  4. Пити місячним курсом тричі на день у дозуванні: перші 5 днів – по 1 ч. л., 6-е добу і далі – по 1 ст. л.

Дізнайтеся більше способів,як підвищити імунітет дорослій людині.

Відео: чим можна зміцнити імунітет дорослому

Як допомогти імунітету? Рецепти в домашніх умовах.

Відгуки

Олена, 38 роківЯ тільки за, щоб зміцнювати імунітет! В останні 5-6 років я намагаюся дивитися за своїм харчуванням, причому особливо ретельно – в холодний зимовий період. Дуже вірю в силу вітаміну С – стежу за тим, щоб моя сім'я їла вдосталь ягід, цитрусових, квашеної капусти. Як результат – захворювання застудою у нас знизилися в рази!
Маша, 25 роківПри нашому графіку життя без нормального імунітету хвороби швидко можуть загнати кого завгодно на лікарняне ліжко. Щоб не мучитися постійно застудами та грипом, намагаюся підняти «природній захист». Періодично курсами додаю до свого харчування вітамінні суміші з сухофруктів, горіхів – це помітно допомагає імунітету.
Ірина, 41 рікКращий засіб від недуг всякого роду, і від осінньої хандри теж – це мед! Я щоранку (рідко коли пропускаю) розбавляю трохи меду в гуртку теплої води, додаючи туди ще і часточку лимона. Відмінний початок дня, а як результат – серйозної застудою я вболіваю тільки раз за 2-3 роки. Всім рекомендую мед для імунітету!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!