Мед для імунітету - рецепти сумішей. Як використовувати мед для імунітету в напоях і сумішах

Про користь унікального продукту бджільництва для організму людини відомо всім. Мед зміцнює імунітет завдяки вмісту великої кількості цінних мікроелементів, ферментів і вітамінів. Є багато народних засобів з цим корисним продуктом, які допомагають посилити захисну систему організму.

Як мед піднімає імунітет

Користь продукту бджільництва для організму людини пояснюється його унікальним складом, в якому присутні:

  • мінеральні солі;
  • вітаміни: А, В, Е, С, К;
  • 22 цінних мікроелемента;
  • фолієва кислота;
  • бактерицидні речовини.

Мед – це природний антисептик. З-за високої кислотності він створює згубну середовище для мікробів. Крім того, у складі цього продукту присутній фермент глюкозооксидаза, який утворюється при переробці нектару бджолами. За рахунок нього глюкоза розщеплюється до перекису водню і захищає організм від бактерій, вірусів, інфекції. Мед рекомендується включати в раціон харчування дорослим і дітям для захисту організму від інфекцій.

Крім того, регулярне вживання цього продукту сприяє:

  • стимуляції здорового апетиту;
  • боротьби із запаленнями;
  • очищення крові;
  • регуляції обмінних процесів;
  • поліпшення стану волосся, шкіри, нігтів;
  • загострення зору;
  • поліпшенню сну.

Як вибрати мед для зміцнення імунітету

Незалежно від виду продукту бджільництва, дуже важливо, щоб він був натуральним, сирим, не промисловим, а природним речовиною. Користь полягає в особливому способі вироблення натурального меду бджолами із зібраного нектару рослин. З-за високої ціни мед часто підробляють. Однак є кілька способів відрізнити оригінальний продукт:

  1. Смак – не нудотний, а специфічний залежно від виду, викликає легке печіння. Особливо виражений у гречаного, липового, соняшникової.
  2. Аромат специфічний, який майже відсутній у підробок.
  3. Колір натурального продукту залежить від сорту. Наприклад, один з найбільш цінних видів – гречаний має темно-коричневий відтінок. Каштановий мед, залежно від медоносу буває темним і білим, а кіпрейний відрізняється зеленуватим відтінком.
  4. Консистенція: при розтиранні між пальців рівномірно розподіляється, проникає в шкіру. При виливанні з ложки натуральний продукт утворює тонку нитку і розтікається по поверхні поступово.

Як вживати мед для підвищення імунітету

Цінний продукт бджільництва допомагає в холодну пору року відображати інфекції та віруси. Народні засоби, у складі яких присутній мед, горіхи, імбир та інші компоненти підсилюють захисні функції організму. Перш ніж починати давати цей продукт дитині, варто переконатися у відсутності алергії на нього. Мед для імунітету рекомендується вживати по 1 ложці щодня. Допускається додавати його в теплі, але не гарячі напої (трав'яні чаї, молоко). Крім того, можна приготувати суміш із сухофруктів з горіхами і лимоном.

Загальнозміцнююча суміш для імунітету з медом

Дуже добре підтримує захисну систему дорослого і дитячого організму з'їдена натщесерце десертна ложка наступної суміші:

  1. Подрібнюють і з'єднують 4 лимона, половину склянки соку алое, 500 г волоських горіхів.
  2. Додають 300 г натурального меду.
  3. Перемішують, розкладають по банках.

Дуже популярним є народний засіб з сухофруктами і лимоном, яке допомагає підтримувати імунітет людини, відновлює сили, зміцнює організм. Приготувати склад неважко:

  1. Беруть родзинки, курагу, чорнослив, горіхи волоські в рівних частинах і 2 цілих лимона з шкіркою.
  2. Подрібнюють, додають 200 г рідкого меду і мелений імбир.
  3. Перемішують, вживають по 1 ложці після їди.
  4. Зберігають у скляних банках до 7 днів.

Якщо настала пора, коли все навколо люди страждають від простудних захворювань, то рекомендується приготувати противірусний склад для підтримки імунітету:

  1. Подрібнюють у блендері лимон з трьома зубчиками часнику.
  2. Додають 3 ложки меду.
  3. Розмішують складу до однорідної маси.
  4. Вживають по одній ложці вранці і ввечері.

Мед для підвищення імунітету під час хвороб

Унікальний продукт бджільництва використовується не тільки в цілях профілактики. Вживання його при лікуванні застуди значно прискорює процес одужання. Наприклад, дуже корисний мед для імунітету, настояний на кагорі з алое. Для приготування настоянки продукт бджільництва з'єднують з подрібненими листям рослини (1:1), після чого додають 2 частини вина. Наполягають все протягом 9 днів. Отриманий засіб ефективно допомагає боротися з бронхітом, знімає запалення горла, напади кашлю. П'ють настойку по 1 ложці перед їжею, не менше трьох разів щодня.

Щоб підняти ослаблений імунітет в період і після лікування, дорослим і дітям можна давати наступне засіб:

  1. 10 грам насіння моркви подрібнюють в порошок.
  2. З'єднують з 0,5 л меду.
  3. Приймають після їжі, через 1 годину по 1 ложці.

Дуже дієвим при застуді, грипі та ГРВІ є наступне засіб:

  1. Розтоплюють 300 г масла вершкового.
  2. Додають 0,6 л рідкого меду.
  3. Засипають суміш мелених плодів шипшини, квітів звіробою і деревію.
  4. При гострих симптомах склад приймають кожну годину по 2 ч. ложки. Якщо потрібно підтримати імунітет, то п'ють по 1 ложці перед їжею.

Відео: рецепт для імунітету з медом

Супер рецепт для імунітету!

Відгуки

Марія, 37 роківУ нас є родичі, які тримають бджіл, тому ми купуємо щороку трилітрову банку меду для імунітету і зміцнення здоров'я всієї родини. Взимку готуємо з ним суміш з волоських горіхів з сухофруктами. Виходить смачно і корисно для всіх домочадців. Якщо з'являються симптоми застуди, корисно пити молоко з вершковим маслом і медом.
Євгенія, 23 рокиБатьки з малих років розповідали, що мед підвищує імунітет, тож він завжди був у нашому домі. Якщо хтось починає хворіти, мама готує лікувальний напій з лимоном, імбиром і ромашкою. Після прийому відразу відчувається приплив сил, горло перестає дерти. Якщо ще випити ліки, то можна запобігти відходу на лікарняний.
Жанна, 45 роківЩоб простудні захворювання не відправили мене на лікарняний, я регулярно їм перед їжею ложку гарбузової пасти з тертим коренем імбиру і медом. Завдяки цій звичці я дуже рідко простуджуюся в холодну пору року. Від болю в горлі заварюю аптечну ромашку, додаю в склянку з теплим настоєм одну ложку меду, використовую для полоскання 3-4 рази на добу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!