Як позбавитися від запаху часнику з рота

Цінні мікроелементи, ефірні олії, вітаміни, якими багате багаторічна рослина під назвою «часник», є джерелом здоров'я, краси та молодості. Відмінною рисою цього джерела корисних речовин є виділення специфічного газу – аліл метил сульфіду – в результаті розщеплення їжі ферментами ШКТ. Знання, як позбавитися від запаху часнику з рота, допоможуть вам не відмовлятися від його вживання, відчуваючи себе впевнено при спілкуванні з іншими людьми.

Причини присмаку часнику в роті

Запах часнику в роті, якщо ви не зібралися на полювання за вампірами, приносить мало задоволення і власнику, і оточуючим. Неприємний, часниковий «душок» може бути сигналом про неполадки в організмі, появі прихованих латентних форм захворювань печінки, шлунка, нирок, легенів. Вирішуючи проблему, як ефективно позбутися від запаху часнику з рота, необхідно визначитися з причиною його утворення.

Появою часникового присмаку в роті ми зобов'язані виділення летких сполук аллилмеркаптана, утворених внутрішніми органами в результаті:

  • Вживання в їжу. Гостра, різка, ця приправа надає стравам родзинку, посилюючи смакові відчуття. Будучи прекрасним імуностимулятором, володіючи бактерицидними властивостями, часник популярний як лікарський засіб при вірусних інфекціях, їх профілактиці; грибкових ураженнях організму.
  • Прийому лікарських засобів. Стійкий неприємний запах в ротовій порожнині характерний для людей, які тривалий час приймають антибіотики, мікстури, таблетки.
  • Проблем, пов'язаних з гігієною ротової порожнини. Стоматит, гінгівіт, карієс або запалення нерва; наявність зубного нальоту; рідкісне використання ополіскувачів для рота після їжі призводить до потреби вивести будь-якими способами запах часнику.

  • Захворювань (хронічних або прихованих), що супроводжуються специфічними симптомами:
    1. Ендокринної системи – характерна стомлюваність, дратівливість, перепади настрою, негативне сприйняття подій.
    2. Органів дихання – є задишка, кашель, важкість дихання.
    3. Шлунка, кишечника – виникає нудота, діарея, тяжкість після їжі.

Як швидко прибрати часниковий запах

Звичні продукти, мінімальний набір гігієнічних засобів допомагають усунення часникового аромату. Як швидко позбавитися від запаху часнику з рота:

  • Будучи жиророзчинним речовиною, аліл метил сульфід відмінно взаємодіє з молочними продуктами. Швидко зв'язуючись і розчиняючись, не виробляючи «пахне» ефекту, смак часнику зникає після випитого склянки молока. Сметана, йогуртові соуси в часникових салатах будуть ефективні для придушення.
  • М'ятні жувальні гумки, ополіскувачі, зубна паста здатні позбавити від неприємного «душка», але ненадовго.
  • Листя петрушки, базиліка, кропу, фенхелю містять масла, ефективно розщеплюють леткі сполуки часнику і усувають післясмак.

  • Фрукти з високим індексом окислення – яблука, груші, абрикоси – за рахунок кислих ферментів допомагають позбутися від часникового запаху. Аналогічною дією володіють фреші: вишневий, грейпфрутовий; журавлинний морс.
  • Зернятка кави, кардамону багаті ароматичними ефірними оліями, тому швидко нейтралізують післясмакові ефекти.

Відео: як перебити запах часнику з рота

Відбити післясмак при наявності захворювань, що супроводжуються часниковим «духом», не в силах освіжувачі, жувальні гумки, петрушка або м'ята. Тільки візит до лікаря і ліквідація причини вирішить питання, як усунути запах з рота. Для природного процесу вивітрювання часникового післясмаку організму потрібно до 8 годин. Стійко тримається «аромат» допомагають заглушити молочні продукти, що містять жири, зелень, засоби для догляду за порожниною рота. Відеопоради підкажуть, ніж перебити запах часнику і що допоможе вашому диханню стати свіжим.

Як нейтралізувати

Що вбиває неприємний запах

Як усунути неприємний запах з рота

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!