Як лікувати геморой в домашніх умовах у чоловіків

Внаслідок несприятливих факторів відбувається збільшення вузлів в задньому проході, тому важливо знати, якими засобами відбувається лікування геморою в домашніх умовах у чоловіків. Виникненню захворювання сприяють фізичне навантаження, сидячий спосіб життя. Є 2 види хвороби – зовнішній і внутрішній, але буває і комбінований тип. Поширеність проблеми призвела до необхідності пошуку засобів лікування.

Що таке геморой

Захворювання виникає при порушенні системи кровообігу в судинах прямої кишки (гемороїдальних сплетеннях нижнього відділу). Це і називається гемороєм. Проблема характеризується тромбозом вен та варикозним розширенням. У більшості випадків при геморої відбувається ускладнення у вигляді кровотечі. Зовні захворювання проявляється випаданням гемороїдальних вузлів і їх збільшенням.

Гемороїдальні вузли – утворення, що складаються з судин, розташовані в анальному каналі в нижній області прямої кишки. Виглядають як три подушечки. У нормальному стані у здорової людини судинні освіти обов'язково є. Патології починаються, коли відбувається збільшення їх розміру, болючість, випадання, кровотеча. У медицині проблему відносять до хвороб системи кровообігу, вен, лімфатичних вузлів і судин.

Чим лікувати геморой у чоловіків

Представники сильної статі виявляють основні симптоми геморою в проміжку між 40 і 45 роками, хоча захворюванню схильні всі вікові групи. Спадкова слабкість стінки судин характеризується більш раннім проявом. Відчувши неприємні симптоми, чоловікові необхідно звернутися до проктолога. Самостійне лікування геморою заборонено. Фахівець визначить стадію розвитку геморою, призначить схему лікування. При запущеній стадії хвороби єдиним виходом стає операція. Форми випуску ліків відповідає виду геморою:

  1. При внутрішньому геморої застосовуються медикаментозні свічки.
  2. Зовнішній хронічний геморой лікують маззю.
  3. При комбінованому типі захворювання або для спільного лікування геморою призначають таблетки.
  4. У домашніх умовах застосовують народні методи лікування від геморою.

Засіб від геморою

Фармацевтичний ринок наповнений препаратами від геморою. Від симптоматики захворювання залежить, які кошти необхідно використовувати. Медикаменти від геморою розрізняються по фармакологічній складу, спектру дії і формі випуску. Судячи з відгуків, краще інших всмоктуються в організм, надаючи цілющий ефект, крему, ректальні супозиторії та гелі. Під час проходження лікувального курсу потрібно дотримуватися правильного способу життя і дотримуватися всі рекомендації лікаря.

Є кілька груп препаратів, призначених для лікування випадають і воспаляющихся вузлів:

  • венопротективные препарати (Троксевазин, Прокто-Глівенол);
  • коагулянти, гемостатики;
  • антикоагулянти (гепариновая мазь);
  • спазмолітики (свічки з екстрактом беладони);
  • імуностимулятори (Постеризан).

Ліки

При лікуванні геморою використовуються і інші протизапальні, протимікробні і підсушують препарати. Лікування геморою в домашніх умовах у чоловіків може відбуватися оліями рослинного або тваринного походження. Всі кошти є антиоксидантні, регенеруючими і антисептичними. В якості додаткового засоби використовуються серветки з антисептиком. Нижче представлені найбільш поширені групи ліків від геморою, які застосовуються в комплексі з препаратами, описаними вище:

  • бензопироны – застосовуються при свербінні і палінні;
  • ліки для лікування шлунково-кишкового тракту – якщо геморой викликаний захворюванням ШКТ;
  • ферменти – для зняття спазмів прямої кишки;
  • флеботонікі – для регулювання венозного струму крові;
  • таблетки – Ибуклин (на фото нижче), Детралекс.

Свічки

Ректальні супозиторії є більш зручними в застосуванні. Свічка плавиться в руках, тож відразу після розтину вона вводиться в анальний отвір. Застосовують їх від 5 до 10-ти днів. В аптеці можна знайти багатокомпонентні свічки, які володіють декількома властивостями. Широкий вибір засобів від геморою пояснюється різноплановістю дії. Добре зарекомендували себе: Нигепан, Олестезин, Реліф, Проктогливенол, Натальсид, Обліпихова олія (свічки), Анестезол. Супозиторії від геморою ділять на групи, в залежності від надають ефектів:

Мазі

Виробники засобів зовнішнього застосування від геморою у вигляді кремів і мазей виготовляють медикаменти з натуральними маслами і активними добавками. Мазь Реліф і Реліф Адванс довели свою ефективність. У складі Реліф знаходиться печінка акули і фенілефрин – два компонента, що усувають свербіж і діють проти запалень. Даний лікарський засіб допомагає чоловікам позбутися від геморою 2-ої стадії. Реліф Адванс виступає в якості знеболюючого препарату завдяки бензокаину. Інші назви мазі від геморою:

Ванни

Лікування геморою в домашніх умовах у дорослих відбувається з допомогою сидячих ванночок. Регулярне використання водних процедур лікують як внутрішній, так і зовнішній геморой. Цілюща ванна у домашніх умовах знижує хворобливість шишок, усуває кровотеча з ануса, дискомфорт при спорожнення кишечника (дефекації). Водні процедури розрізняються по температурі і містяться компонентів. Є прохолодні, гарячі, теплі, парові ванни. Ванни розрізняються за своїм діям (див. в таблиці):

Типи ваннТемператураТривалістьВластивостіЛікарські трави для процедур

Прохолодні

20 градусів3-5 хвилин
  • зменшують кровотечу;
  • знімають неприємні відчуття;
  • зміцнюють судини.
Розчин марганцівки.
Парові (димові)Пар від окропу15 хвилин або поки не перестане йти пар
  • швидко позбавляє від болю;
  • знімають запальний процес.

Кора дуба, звіробій, ромашка, цибулю і молоко.

Теплі37 градусіввід 15 до 30-ти хвилин
  • ліквідують запор і свербіж;
  • сприяють розслабленню;
  • регенерують тріщини;
  • усувають больовий синдром.
Календула, часник, подорожник, алое.

Вазелін

Як лікувати геморой у чоловіків в домашніх умовах? Можна застосувати простий засіб – вазелін, яке мажуть після сидячих ванн, щоб уникнути сухості шкіри. При появі гемороїдальних шишок цей засіб надає першу допомогу. Для цього необхідно рясно змастити місце і покрити м'якою тканиною. При затиснених шишках хворий лягає в ліжко і піднімає таз. Хороші результати показує застосування комплексу з вазеліну і мазі на основі цинку. Одночасний прийом препаратів знімає біль і знижує набряк. Як застосовувати цинк і вазелін:

  1. Перед сном провести гігієнічні процедури по очищенню області промежини.
  2. Взяти чистий марлевий тампон, просочити маззю з цинком або вазелін.
  3. Додати до очищеної зоні, закріпивши пластиром.
  4. Витримати до ранку, промити область від залишків коштів.

Лікування геморою народними засобами

Існують такі народні засоби від геморою у чоловіків: картопля, часник, муміє, олія обліпихова. Для профілактики геморою рекомендуються вітаміни А, В, С, Е і комплекс мінералів. Треба виконувати фізичні вправи, дотримуватися дієти з корисних продуктів, налагодити харчування, пити багато води і свіжовичавлений горобиновий сік. На час лікування дорослому варто відмовитися від алкоголю, куріння і гострої їжі. Відварами з трав, примочками проводять комплекс лікування геморою в домашніх умовах у чоловіків.

В таблиці зібрано кілька ефективних рецептів, які допомагають лікувати геморой:

ІнгредієнтиПриготування в домашніх умовахДія

Тривалість

курсу

Сирий картопляНарізати скибочки довжиною 4 см, а діаметром 1,5 див Використовується у вигляді ректальної свічки, яку вставляють в задній прохід на ніч. Можна змащувати її свіжим медом, соняшниковою або обліпиховою олією.Крохмаль і вітамін С тонізують кровоносні судини і підвищують їх еластичність.2-3 тижні
ЧасникМазь робиться з молока (50 мл), дрібно нарубаного часнику (200 грам), меду (1 ч. л.). Суміш варити на невеликому вогні до загусання. Наполягати 3 години, наносити на тампон.Містить аліцин, який впливає на мікробні клітини.Наносити до одужання.
КапустаЧастину листа ретельно помити, подрібнити до стану кашки і додати мед. Залишити компрес на ніч. Після процедури потрібно місце обробки змастити кремом.Вітаміни загоюють тріщини, відновлюють слизові оболонки.14 днів, повторний курс через перерви.

Відео: Що допоможе від геморою в домашніх умовах

геморой. лікування геморою в домашніх умовах

Відгуки

Григорій, 39 роківХлопець сестри підказав народне засіб від геморою для чоловіків – молоду картоплю. Я ж витрачав гроші на ректальні свічки, таблетки. Потім вирішив спробувати запропоноване засіб. Роблю картопляні свічки в домашніх умовах, і біль проходить. Мій курс лікування геморою – тиждень. Вранці свічка сама виходить, а гемороїдальні шишки зменшуються.
Максим, 42 рокиМені лікар прописав ефективний засіб від геморою для чоловіків – свічки облепиховые. Замовив через інтернет-аптеку за 90 рублів. Вони надають м'який ефект і мають проносну властивість. В упаковці 10 штук, а мені вистачає п'яти на одне загострення. Застосовую після очисної клізми 2 рази в день. Кращого засобу від печіння в задньому проході не знайшов.
Олександр, 30 роківУ мене постійна робота, пов'язана з великими фізичними навантаженнями. Я виявив геморой і не став займатися самолікуванням. Спеціаліст призначив мазь Флемінга і таблетки Асклезан А, які містять екстракт ліщини. Брав по 1 капсулі в день довго, 20 днів. Помастив маззю кожен вечір. Схема лікування виявилася дієвою.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!