Пластир для зняття болів в спині

Нестерпний біль у спині – явище, з яким стикався кожен в тій чи іншій мірі. Сучасний ринок фарміндустрії рясніє всілякими засобами, що полегшують синдроми в домашніх умовах. Пластир від болю в спині – дітище великих виробників лікарських препаратів. Такий метод позбавлення від неприємних симптомів відомий давно, але він не настільки активно застосовувався при лікуванні різних больових синдромів до тих пір, поки не придбав нову форму. Ефективність, зручність користування є одними з вирішальних чинників зростання популярності пластирів.

Звідки виникає біль у спині

Болючість різних відділів спини з'являється з багатьох причин. Відсутність належної уваги до перших ознак патології може спричинити серйозні ускладнення, боротьба з якими займе тривалий час. Постійне ігнорування сигналів організму з часом витікає ослаблення м'язового корсета задньої частини тулуба, негативні зміни опорно-рухового апарату. Найпоширенішими причинами болю в спині є:

  • м'язові спазми;
  • травми;
  • розтягування;
  • довге перебування в незручній позі (водії, офісні працівники);
  • стреси;
  • остеохондроз;
  • защемлення нервових корінців;
  • иррадиирущие болю на фоні захворювань внутрішніх органів.

Лікувальні властивості пластирів при болю в спині

Трансдермальні терапевтичні системи (ТТС) покликані уповільнено вивільняти лікарську формулу через шкіру хворого до вогнища запалення. Основним механізмом дії таких засобів є стримування вироблення простагландинів, внаслідок чого усувається набряклість, запалення, неприємні відчуття. Пластирі від болю у спинному відділі можуть містити різні компоненти, що сприяють тимчасового пригнічення або повного усунення синдромів:

  1. Анальгетики або анестетики блокують поверхневі рецептори, в результаті чого людина не відчуває дискомфорту.
  2. Нестероїдні протизапальні речовини (диклофенак натрію) допомагають швидко усунути больовий синдром у гострий період, мають цілий ряд побічних ефектів.
  3. Глюкозамін сульфат сприяє синтезированию «хрящових» клітин. Вітамін В1 прискорює метаболизмы, бере участь у відновленні діяльності нервової системи.
  4. Лікувальні трави трофічно покращують стан пошкоджених тканин, внаслідок сприятливого впливу на кровообіг і обмінні процеси.

Які пластирі допомагають від болю в спині

Прекрасна альтернатива уколів, ліків, що мають масу побічних ефектів – кошти з місцевих трансдермальным механізмом впливу. Існує безліч пластирів від болю у спинному відділі, що володіють різним терапевтичним ефектом. Якщо причина неприємних відчуттів криється в хребті, то ТТС ефективно усунуть симптоми хвороби. Патології внутрішніх органів нерідко викликають хворобливість задньої частини тулуба, при такому діагнозі пластир від болю в спині не допоможе: він лише на час «заглушить» иррадиирущий характер проявів клінічної картини.

Знеболюючі

Принцип дії болезаспокійливого пластиру грунтується на механізмі черезшкірного проникнення до вогнища запалення. Анальгетики або анестетики, що входять в основу ТТС, блокують поверхневі нервові рецептори, за допомогою чого досягається зниження чутливості ураженої зони і знімається запалення. Знеболюючий пластир допомагає швидко позбутися від болю в спині. Основними лікувальними засобами ТТС такого типу можна назвати:

  1. Пластирі з НПЗЗ. В основі такої трансдермальною системи лежать нестероїдні засоби, що мають безліч протипоказань. Призначення лікарем таких ТТС відбувається в гостру фазу захворювання, з метою полегшити стан пацієнта. Тривале використання НПЗЗ може викликати ряд небажаних наслідків у вигляді: гастриту, виразки шлунка, патологій печінки і нирок. Пластир з нестероїдними засобами застосовується при артритах, радикуліті, артрозах. Серед знеболюючих засобів ТТС великою популярністю користуються пластир «Вольтарен» від болю в спині, «Диклофенак-ратіофарм», «Кетотоп».
  2. Анестезуючі. Склад таких препаратів насичений препаратами, які блокують поверхневі рецептори. Пластир «Версатис» містить лідокаїн, який має анестезуючу ефектом, і безліч інших речовин, що прискорюють загоєння тканин хрящів і суглобів.
  3. Пластирі на основі лікувальних трав. Ця група випускається китайськими фармкомпаніями, що роблять ставку на нетрадиційну медицину. Активні рослинні витяжки у складі цих пластирів покращують кровообіг, знімають набряклість тканин. Великою популярністю користуються пластирі марок Haogang і Zhong Bang .
  4. Нанопластыри. Дані трансдермальні засоби містять біоактивні речовини рослинного походження. Вогнище хвороби оточується найдрібнішими наночастинками, що мають властивість проникати крізь клітинну мембрану. Серед таких пластирів широку популярність набула ТТС «Нанопласт форте».

Нанопласт форте

Засіб ТТС розроблено на основі 12 шарів біоактивних речовин. Унікальність пластиру нанопатч полягає в тому, що його компоненти впливають тільки на патологичные клітини, а здорові не чіпають. ТТС такого виду не має протипоказаннями та побічними ефектами: нанопласт при вагітності і годуванні дозволено. Особливо слід виділити апарат Нанопрост, здійснює вібромасаж на тлі пульсуючого магнітного поля. Цей прилад ефективно бореться з хронічними тазовими болями.

Пластир з лідокаїном Версатис

Лікувальний трансдермальний пластир, основна діюча речовина якого – лідокаїн. З допомогою «Версатиса» швидко досягається болезаспокійливий ефект, внаслідок блокування нервової провідності. Засіб з лідокаїном має одне протипоказання: індивідуальна непереносимість анестетика. Заборонено використовувати пластир при управлінні транспортним засобом, адже лідокаїн знижує активність нервової діяльності.

Ортопедичні

Трансдермальні системи такого типу незамінні при різних проблемах з хребтом, вони допомагають усунути симптоми радикуліту, люмбаго, остеохондрозу, болі в суглобах і м'язах. Ортопедичні ТТС китайського виробництва мають тільки натуральні компоненти рослинного походження. Склад лікарської основи таких коштів отримано внаслідок довгого вивчення нетрадиційної медицини. Пластирі від болю в спині не містять хімічних домішок, не мають протипоказань та побічних ефектів.

Полегшення від болю в спині

Ортопедичний знеболюючий трансдермальний препарат «Реліф» виробляється в Китаї. Рецептура цього кошти ТТС включає більше 10 лікарських рослин, воно виготовляється за сучасними стандартами, відповідає міжнародним вимогам. «Реліф» пройшла безліч клінічних випробувань і довів ефективність свого застосування. При використанні пластиру рекомендується відмовитися від вживання в їжу молока, м'яса, гострої та солоної їжі. «Реліф» успішно застосовується в боротьбі з бронхітом, для цього потрібно одночасно наклеювати 2 квадрата на груди і спину.

Прогрівальні

Кошти з розігріваючим ефектом покликані покращувати кровообіг допомогою подразнення шкірних покривів і прискорювати обмінні процеси всередині ураженої області. Іммобілізація хребта під час загострення синдрому призводить до накопичення продуктів життєдіяльності клітин і, як наслідок, посилення неприємних відчуттів. Дуже важливо відновити нормальну циркуляцію крові при прояві симптомів болю спини.

Перцевий пластир

Основною речовиною в цьому засобі ТТС виступає витяжка стручкового перцю. Крім цього, складовим елементом пластиру є рослинні компоненти: екстракт беладони, соснова каніфоль, настоянка арніки. Прогревающее трансдермальное засіб протипоказано при наявності дерматологічних захворювань та алергічних реакціях. Перцевий пластир можна наклеювати невеликими квадратиками на певні акупунктурні точки або використовувати цілком, розмістивши на великий осередок запалення.

Кетонал термо

Засіб ТТС з розігріваючим ефектом, складовими елементами якого є: активоване вугілля, вода, сіль, залізний порошок. Дія «Кетонала термо» спрямовано на глибоке прогрівання, сприяє розслабленню м'язів, полегшення больового синдрому. Пластир має ряд протипоказань: дерматологічні захворювання, вагітність, період лактації, цукровий діабет, порушення кровообігу, дитячий вік до 14 років.

Китайські лікувальні пластирі

Описи китайських засобів запевняють, що вони володіють унікальними оздоровчими якостями і здатні вилікувати будь-яку недугу без застосування основної терапії. Китайські лікувальні пластирі, згідно їх інструкції по застосуванню, не вважаються лікарськими засобами, що звільняє ці ТТС від необхідності сертифікації. Клінічні дослідження по багатьом з них відсутні, що зайвий раз доводить неефективність кошти. Серед усього розмаїття китайських пластирів особливої уваги потребують такі:

  1. Мурашиний з магнітами. Сукупний вплив мурашиного отрути і магнітного поля вирішує безліч проблем зі спиною. Особлива нанотехнологія доставляє лікувальний секрет до вогнища запалення і приносить значне полегшення хворому. Протипоказання: вагітність, лактація, відкриті рани.
  2. Мяочжен. Засіб ТТС виготовлено з екологічно чистого спанбонду, просякнуте лікувальним складом і медичним клеєм. Воно справляє терапевтичний вплив на кісткові, м'язові і суглобові болі. Протипоказання: вагітність, лактація, індивідуальна непереносимість компонентів пластиру, онкологія, хвороби серця і нирок.
  3. Синню 003. Цей препарат складається з повністю натуральних компонентів. Надає протизапальну, місцеву знеболюючу дію, знімає набряклість тканин, активізує обмінні процеси в області суглобів. Протипоказання: індивідуальна непереносимість, гнійні запалення суглобів і м'яких тканин.

Відео: пластир Вольтарен від болю в спині

Реклама Пластир Вольтарен - "Свобода руху!"

Відгуки

Олена, 28 роківДовгий час страждала від болю в області попереку. Застосовувала безліч знеболюючих мазей і гелів (наприклад, гель Кеторол), але ніяких змін не спостерігалося. Вирішила спробувати пластир Нано Патч. Після його застосування частота больових синдромів помітно знизилася, повернулася рухова активність.
Ольга, 48 роківДля усунення симптомів радикуліту користувалася багатьма знеболюючими засобами ТТС, але найкращий ефект зробило комплексний вплив Версатиса і Гірчичного пластиру. При загостренні синдрому спочатку застосовувала знеболюючий ТТС з лідокаїном, а потім в цілях поліпшення циркуляції крові наклеювала розігріваючий пластир.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!