Гімнастика Бубновського для суглобів

Бич сучасності, хвороба суглобів, переслідує багатьох людей. Дискомфортні відчуття можуть доводити до стану відчаю, а медикаментозне лікування дає лише тимчасовий перепочинок. Справжнім порятунком для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату є суглобова гімнастика Бубновського. Методика, розроблена лікарем-реабілітологом, автором численних книг, активним прихильником зсж, підходить для широкого діапазону людей з різними проблемами.

Методика доктора Бубновського оздоровлення хребта та суглобів

В пошуках ефективного інструменту лікування, багато лікарів звертаються за відповідями до нетрадиційної медицини. Що таке суглобова гімнастика? Це методика, заснована на невичерпних внутрішніх ресурсах нашого організму. Гімнастика для суглобів доступна всім, в тому числі людям похилого віку, жінкам в положенні і навіть немовлятам!

Гімнастика відмінно допомагає впоратися з артрит та артроз, проблемами з хребетними дисками, остеохондрозом і т. д. Заняття проводяться лежачи, під спокійну музику, що сприяє зосередженню. Найчастіше виконання вправ супроводжується судомами. Це нормально! Якщо ви відчули біль і судоми в ногах, зупиніться, помасажуйте їх і спокійно продовжуйте заняття. Комплекс вправ з Бубновскому має декілька напрямків, залежно від проблеми:

  1. Розминка і розробка кульшового суглоба.
  2. Колінного суглоба.
  3. Гомілкостопа.
  4. Зміцнення очеревини і м'язового корсета, розвиток мускулатури преса і спини.
  5. Вправи для шиї доктора Бубновського.

Як робити суглобову гімнастику Бубновського

Основоположні принципи методу:

  1. Виконуючи вправи в домашніх умовах, контролюйте дихання.
  2. Перше заняття слід починати з однієї вправи, згодом, додаючи друге, третє і наступні.
  3. Кількість повторень рухів слід встановлювати за своїм самопочуттям і прагнути до оптимального – 15-20 разів.
  4. Виконуючи вправи для суглобів за Бубновскому, займайтеся регулярно.

Вправи для колінних суглобів

Спортсмени, які отримують різноманітні травми в процесі своєї кар'єри, по достоїнству оцінять лікування колінного суглоба за Бубновскому. Єдина вправа, яке не вимагає попередньої розминки, так як основне напруга, навантаження припадають на коліна. Вихідне положення лежачи, ноги на ширині плечей, руки вільно лежать уздовж тіла. Починаємо вправу:

  1. Повільно і чуттєво згинайте праву ногу в коліні.
  2. Підтягніть п'яту, не відриваючи від підлоги до сідниці, якщо потрібно допоможіть рукою. Ступня повинна ковзати по поверхні.
  3. У точці максимуму затримайте зігнуте коліно на 3-5 секунд.
  4. Повільно зробіть зворотні рухи і повторіть для лівої ноги.
  5. Повторіть по 15 разів для кожної кінцівки.

Для тазостегнових

До лікаря з коксартрозом, як правило, звертаються люди, які мають вже запущений стан. Між тим, гімнастика доктора Бубновського при коксартрозі кульшових суглобів успішно справляється з першими симптомами захворювання. Слухайте своє тіло! Як тільки ви помітили малорухомість, болі при ходьбі, хрускіт в кістках, починайте виконувати вправи для кульшового суглоба за Бубновскому:

  1. Лежачи на спині, заведіть руки за голову, а ноги зігніть в колінах. На видиху підніміть стегна, на вдиху опустіть у вихідне положення.
  2. Аналогічне попередньому вправі, але піднявши стегна, потрібно звести коліна разом.
  3. Лежачи на правому боці, однією рукою зіпріться об підлогу. Підтягніть коліна до грудей.

Відео: суглобова гімнастика

Вправи для суглобів мають безліч напрямів. Для недосвідченого людини завдання їх виконання здасться простою. Не забувайте, що «правильний рух лікує, а неправильне калічить». Тому гімнастика Бубновського для початківців потребує нагляду спеціаліста. Перш ніж починати заняття проконсультуйтеся з лікарем, уважно відстежуйте свої відчуття в організмі, не допускайте перевантаження. Суглобова гімнастика доктора Бубновського дозволить зміцнити суглоби. Комплекс вправ ви з легкістю знайдете в інтернеті зовсім безкоштовно.

Поради для початківців

Адаптивна суглобова гімнастика за методом Бубновського

Гімнастика для суглобів

Відео, з лікувальною гімнастикою Бубновського С. М

Відгуки

Олександра, 35 роківЗавжди любила активний спосіб життя, але рік тому стали турбувати коліна і лікарі поставили діагноз остеоартроз. Перепробувала безліч ліків, але болю тільки посилювалися. Зовсім випадково натрапила в інтернеті на методику Бубновського і не пошкодувала! Зараз стан колін покращився, а страшні болі пройшли. Всім рекомендую.
Володимир, 43 рокиДіагноз – 2 грижі, розрив фіброзного кільця. Була призначена операція, після якої мене чекала інвалідність. Метод Бубновського дозволив мені взяти під контроль захворювання. Якщо ви думаєте, що це чарівна паличка – помиляєтесь! Щоб отримати результати, потрібно реально працювати, перемагаючи біль. Спасибі цій системі, вона врятувала мені життя!
Демид, 24 рокиПрофесійний спорт, в якому я з 8 років подарував мені не тільки радість перемог, але суглоби 60-ти річного старого. За наполяганням свого хірурга я почав виконувати вправи по Бубновскому. Я так вдячний за пораду! Дійсно, через 3 місяці регулярних вправ, я відчуваю, як мої суглоби зміцніли – пропав хрускіт, скрегіт, відчуття тертя. Я продовжую займатися і сподіваюся на краще.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!