Лікування зубного болю народними засобами

Якщо немає можливості звернутися до стоматолога, допоможуть рецепти нетрадиційної медицини. Вони відносно безпечні і прості в застосуванні. В домашніх умовах можна полегшити зубний біль, зменшити набряк, запалення. Важливо: народні засоби можуть лише відстрочити візит до лікаря, але не замінити його.

Переваги народних методів лікування

  1. Швидко знімають біль.
  2. Рідше традиційних ліків викликають алергії.
  3. Багато можна для вагітних і годуючих.
  4. Більш доступні в разі раптового нападу болю, при неможливості швидко звернутися до лікаря і отримати ліки.

Найбільш ефективні народні засоби від зубного болю

Простими і доступними методами можуть стати змови, точковий масаж і молитви. Їх перевагою є абсоютная безпека. Недоліки - сумнівна ефективність, необхідність знайти хорошого народного цілителя.

Замовляння від зубного болю

Давні духовні практики пропонують звернутися за допомогою до вищих сил. Довести ефективність такого методу неможливо, хоча він має безліч положительныз відгуків. Особливо добре позначається лікування змовою на людях, глибоко віруючих в його користь.

Перебуваючи на дачі чи в туристичному поході, вийдіть на світанку в полі, на берег моря. Вклоніться низько сторонах світу. Повернувшись обличчям до сонцю, вмийтеся ключовий чи святою водою.

Якщо ви в квартирі, провітріть приміщення на світанку. Зверніть обличчя на схід. Перехрестившись, вимовте головну молитву християн «Отче наш». Після повторюйте слова змови, промовляючи фрази з вірою в припинення зубного болю.

Молитва

У багатьох релігіях за зціленням від недуг звертаються до Бога і Святим Покровителям. Молитва духовного, близького до церкви людини здатна вгамувати зубний біль, зменшити прояви флюсу. Православні християни просять про допомогу Пресвяту Богородицю, священномученика Антипу, преподобного Іону Московського. Обернувшись обличчям на схід, читайте молитви тихим розміреним голосом три рази.

Масаж вушної раковини

Акупресура дозволяє тимчасово «відключити» больові відчуття. Вушна раковина містить безліч активних точок. Легкий масаж верхньої її частини – дієвий засіб проти болю в зубах. Послідовність дій:

  1. Візьміться двома пальцями (вказівним і великим) зверху за вушну раковину.
  2. Повільними обертальними рухами поступово опускайтеся до мочки.
  3. Повторюйте процедуру кілька хвилин кожні чверть години, поки біль не вщухне.

Народні рецепти від зубного болю і флюсу

Настої і відвари трав, полоскання і компреси – дієві методи самодопомоги при зубному болю. Цілющі засоби володіють різною ефективністю, необхідно підібрати рецепт індивідуально. Не забудьте про обов'язкове візиті до лікаря: руйнування зуба народні рецепти зупинити не зможуть.

Полоскання

  1. Шавлія. Залийте 2 пакетика-фільтра склянкою окропу. Через чверть години настоювання (температура повинна опуститися до 40) прополощіть рот, потримавши теплий розчин від 30 до 40 секунд за щокою. Повторюйте кожні 10 хвилин.
  2. Трав'яний відвар. Візьміть в рівних частинах шавлію, м'яту, липу, ромашку аптечну і кору дуба. Залийте літром води, прокип'ятіть. Відставте настоюватися до температури 36-40. Полощіть до 15 раз за час неспання.

Компреси

  1. Часник. Розтлумачте зубчик до стану кашки, оберніть шаром марлі. Зігніть кисть руки, яка протилежна стороні хворого зуба. Розташуйте марлево-часникову пов'язку в місці згину, там, де найкраще прослуховується пульс. Щільно примотати на ніч.
  2. Прополіс. Невеликий кулька натурального кошти, прикладений до хворого зуба, знеболить за чверть години.

Настої

  1. Знеболюючий. Вам знадобляться сіль (половинка чайної ложки), 2-3 г камфорного спирту і 20 г нашатирного. Розмішайте все в 200 мл води. Такий настій зніме зубний біль при полоскання або як компрес.
  2. Цибулевий. Для приготування народного засобу вам знадобиться лушпиння від трьох луковок середнього розміру і окріп – 250 мл Ефективність засобу залежить від ступеня концентрації настою.

Що допомагає від зубного болю у дитини

Поява перших зубів, заміна молочних корінними – не найприємніші процеси для дитини. Вони часто супроводжуються підвищенням температури і болем. Маляті допоможуть:

  1. Полоскання міцною заваркою чорного чаю, відваром аптечної ромашки і шавлії – вони обеззаразят порожнину рота.
  2. Розчин солі з содою (по 5 мг на 200 мл води) – зніме запалення і набряк.
  3. Ватно-марлевий тампон, рясно змочений в спиртової настоянки прополісу, прибере неприємні відчуття.

Дізнайтеся, що робити, коли сильно болить зуб.

Профілактичні заходи

Захистити зуби від руйнування допоможуть такі засоби народної медицини:

  1. Придбайте в аптеках звичайний зубний порошок. При чищенні зубів додавайте його до пасті, щоб уникнути утворення бактеріального нальоту і каменів.
  2. Аналогічним за впливом є застосування харчової соди. Умочіть зубну щітку з нанесеної пастою соду, приступаючи до чищення зубів.
  3. Уникнути проявів пародонтозу допомагає народний засіб з відвару дубової кори (2 ст. ложки на півлітра води).

Ознайомтеся з методами,як вбити нерв в зубі.

Відео

Як швидко зняти зубний біль в домашніх умовах без таблеток

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!