Як пити і не п'яніти під час застілля - поради медиків, заходи підготовки, таблетки, рецепти народної медицини

Багатьох любителів галасливого застілля з випивкою або закусками особливо цікавить головне питання, як пити і не п'яніти під час застілля – поради медиків, що випити або з'їсти проти алкоголю в такому випадку особливо актуальні. Першим ділом потрібно контролювати вживаються дози спиртного, проте є золоті правила, які допоможуть уникнути важкого похмілля. Особливо важливо не сп'яніти на корпоративі, щоб не зіпсувати власну репутацію та не принизитися в очах колег.

Як підготуватися до застілля

Насамперед, за порадою знаючих фахівців, не рекомендується пити на голодний шлунок, інакше можна сп'яніти вже після першої випитої чарки. Як варіант, напередодні бажано з'їсти 2 – 3 яйця, зварених круто; побалувати себе порцією рисової каші з шматочком вершкового масла. В якості альтернативи не завадить випити 1 ст. л. рослинного масла. При такій підготовці не варто побоюватися хмільного дії міцного напою, можна сміливо пити і довго не п'яніти.

Що взяти перед вживанням алкоголю

Рекомендується натще випити 50 г горілки, щоб таким загальнодоступним способом підготувати печінку до майбутнього навантаження. За порадою медиків, зробити це бажано за 2 – 3 години до застілля при дотриманні обов'язкового умови, що не доведеться найближчий вечір сідати за кермо транспортного засобу. Інші перевірені часом кошти, щоб пити горілку і не п'яніти, представлені нижче:

  1. Люди, які перед і під час застілля курять, швидко п'яніють, і про цю істину обов'язково пам'ятати на практиці (проте так можна нашкодити власному здоров'ю).
  2. До розпивання спиртних напоїв незайвими буде пероральний прийом ферментів у таблеткової формі, наприклад, це може бути медичний препарат Мезим, Креон, Фестал.

Таблетки перед вживанням алкоголю

Щоб багато пити і не п'яніти, важливо знати, які таблетки без рецепта і лікарського контролю можна прийняти напередодні. Це відмінний вихід із ситуації, якщо має гучне застілля тривалістю кілька годин. Ось про які загальнодоступних медикаментах йде мова, причому таблетки від сп'яніння діють практично миттєво:

  1. Активоване вугілля. За 2 години потрібно випити 5-6 таблеток, а безпосередньо перед застіллям ще 1-2 чорні пігулки попередньо подрібнити в порошок і прийняти перорально.
  2. Аспірин. Препарат сприяє розрідженню крові, перешкоджає засвоєнню етанолу. Якщо перед п'янкою скористатися Аспірином, людина повільніше п'яніє, а на ранок не мучиться від симптомів похмілля.

Що треба з'їсти

Не сп'яніти від горілки допоможе наявність ситного столу і жирних закусок. Ліпіди перешкоджають засвоєнню алкоголю і всмоктування етанолу в системний кровотік, а це значить – питущий людина довгий час буде залишатися тверезим. Інші цінні рекомендації щодо харчування представлені нижче:

  1. Маючи пристрасть до сала, рекомендується за пару годин до майбутньої п'янки з'їсти пару шматочків натщесерце.
  2. За 1 – 2 години до прийому дози алкоголю можна побалувати себе бутербродом з вершковим маслом.

Як пити і не п'яніти

Змішувати напої потрібно з розумом, інакше під час застілля можна сп'яніти вже після 2 – 3 чарки. В ідеалі, бажано починати вечір одним видом алкоголю, їм же його і закінчувати. Важливо розуміти, що спиртне різної фортеці «в одному келиху» негативно позначається на розум, на думку медиків, може викликати симптоми гострої інтоксикації. За порадою знаючих фахівців, під час застілля з'їжте що-небудь жирне, а потім можна пити і не п'яніти. Ось цінні рекомендації медиків:

  1. Не варто зловживати коктейлями, оскільки їх дія в нетренированном організмі складно спрогнозувати.
  2. Рекомендується «підвищувати градус», тобто запивати спиртне більш міцним напоєм з вмістом етанолу, наприклад, починати з вина, а в середині вечора перейти на горілку або коньяк.
  3. Можна запивати алкоголь під час застілля, але для цього обов'язково задіяти тільки негазовані напої.

Горілку

Щоб не п'яніти під час застілля, горілку рекомендується пити попередньо охолодженої, причому кожну чарку залпом. А ось знешкодити дію етанолу в організмі здатна ситна закуска. Як варіант, це може бути жирна свинина або баранина, бутерброд з вершковим маслом та оселедцем. Не забороняється запивати соком з ємним змістом вітаміну С.

Шампанське

В даному випадку бажано запастися свіжими лимонами як дотоксикационной закуски. Після кожного тосту не завадить з'їдати по часточці, підтримуючи тим самим загальний стан тверезості. За порадою медиків, цей харчовий інгредієнт можна сміливо використовувати в комплексі з іншими спиртними напоями більшої міцності, щоб можна було пити і не п'яніти.

Вино

Такий улюблений багатьма жінками спиртний напій повинен бути охолодженим, а глотки здійснювати маленькі, переривчасті. За порадою медиків, в перервах між тостами рекомендується більше їсти, роблячи особливий акцент на жирних стравах або фруктах з повною концентрацією вітаміну С. Запивати соком вино небажано, оскільки втрачається букет смаків вина.

Пиво

Жваво цікавлячись, як пити і не п'яніти під час застілля – поради медиків роблять особливий акцент на коктейлях. Наприклад, багато хто віддає перевагу свідомо змішувати горілку і пиво, отримуючи на виході пійло з невигадливою назвою «Йорж». Це вкрай небажане поєднання, яке вже на наступний ранок провокує у людини гострі напади похмілля – мігрень, нудоту і блювоту. Запивати пиво іншими видами алкоголю теж небажано, краще заїдати його солоною рибою або горішками.

Як не захмеліти під час застілля

За порадою професійних медиків, щоб пити і не п'яніти, необхідно більше їсти під час застілля, при цьому віддавати перевагу жирним і смажених страв. Можна пропустити кілька тостів, якщо виникло враження, що вони пішли занадто рано, передчасно. Щоб пити і не п'яніти, особливо затребувані наступні харчові інгредієнти:

  • рослинна олія, вершкове масло;
  • свіже сало;
  • риб'ячий жир;
  • цитрусові фрукти;
  • будь-яка жирна закуска.

Як не п'яніти швидко

Збираючись на вечірку, рекомендується перед самим виходом прийняти внутрішньо 40 крапель настоянки елеутерококу. Це лікарський засіб протистоїть швидкого сп'яніння, тому з його допомогою можна протриматися більшу частину вечора в тверезому вигляді. Якщо періодично нюхати нашатирний спирт або тампон з Димексидом, теж не вийде сп'яніти. Медики повідомляють, що ці медикаменти відрізняються бюджетною ціною, але при цьому високою ефективністю в заданому напрямку.

Чим закушувати

Це непервостепенный питання, головне – їсти ситно і побільше. На думку медиків, в такі моменти потрібно збагатити добовий раціон рисовою кашею з маслом, відварним рисом, жирної оселедцем і фруктовими салатами на основі цитрусових інгредієнтів. Щоб пити і не п'яніти, стіл повинен бути переповнений гарячими закусками. Якщо пити і є рівномірно під приємна розмова, до кінця вечора, і на ранок проблем з алкогольним сп'янінням не виникає. Сало і сіледка – основні харчові інгредієнти, здатні гальмувати згубний вплив етанолу на організм під час застілля.

Відео

Випити і не сп'яніти: п'ять кроків перед застіллям - МИР24

Три ліки перед п'янкою. Як уникнути наслідків застілля

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!