Прискорене сечовипускання без болю у чоловіків

Лікарі стверджують, що у нормі частота сечовипускання у дорослих чоловіків – 5-6 разів за добу, а відвідування вбиральні кімнати більше 10 разів за день – вже патологія. Якщо таке багаторазове спорожнення сечового міхура не супроводжується хворобливими відчуттями, то це не виключає наявність в організмі серйозних недуг. Оскільки часте сечовипускання без болю у чоловіків може виявитися ознакою деяких серйозних захворювань, то слід негайно відвідати медичний заклад. Кваліфікований уролог проведе діагностику, виявить причини і призначить правильне лікування.

Причини частого сечовипускання у чоловіків без болю

Згідно з медичної практики, до причин багаторазового відвідування вбиральні відносять:

  • пошкодження ендокринної системи;
  • вікові порушення;
  • інфекція в уретрі, нирках або міхурі;
  • тривале застосування сечогінних препаратів;
  • стресові ситуації.

Постійні позиви до сечовипускання без болю можуть означати порушення ендокринної системи, особливо небезпечний цукровий діабет. До лікаря слід звертатися, якщо до багаторазового відвідування туалету додаються такі симптоми, як: підвищений апетит, спрага, швидке зниження ваги, перевтома і дратівливість. Всі ці знаки вказують на діабет, при якому організм намагається усунути надлишок глюкози в крові за рахунок рясного сечовиділення.

При порушеннях утворення сечі, пов'язаних з віковим фактором, що може виникнути часте сечовипускання вночі. У більшості випадків позиви не становлять загрози для організму. З дорослішанням кількість урини в міхурі в нічний час збільшується. Однак, безболісне і багаторазове відвідування вбиральні кімнати в деяких випадках означає розвиток простатиту. Це захворювання, що турбує чоловіків зрілого віку. Ще незапущенный недуга іноді протікає безсимптомно, але найчастіше бажання рясно мочитися супроводжується болями в животі, запамороченням і нудотою.

Інфекції сечостатевої системи – ще одна ознака багаторазового візиту до вбиральні. Такі патології як цистит без болю і печіння, пієлонефрит, запалення сечоводів – основні причини звернення чоловіків до урологів. Занадто часте відвідування туалету при цих недугах у деяких випадках супроводжується різями в низу живота, болем в попереку, високою температурою. Застосування сечогінних препаратів і стресові ситуації іноді є причиною частих візитів до вбиральні.

Симптоми, які можуть супроводжувати часте сечовипускання

Симптоми, що виявляються при частому сечовипусканні без болю у чоловіків, можуть свідчити про розвиток різних хвороб, так і бути нешкідливими явищами організму. У будь-якому випадку необхідно відвідати досвідченого медичного спеціаліста. Серед безболісних симптомів, які виникають при багаторазовому відвідуванні туалету, виділяють: підвищення температури, сухість у роті і виділення з уретри з кров'ю.

  • Температура. При цьому симптомі може розвиватися така недуга, як простатит. Часті нічні позиви, що супроводжуються ознобом, доставляють чоловікам чимало неприємностей. Як наслідок – недосипання і дратівливість. Інфекційні захворювання нирок – ще одна причина появи високої температури при спорожнення міхура.
  • Сухість у роті. Цей симптом найчастіше є ознакою цукрового діабету. До постійного бажанням пити і багаторазового сечовипускання додаються такі симптоми, як слабкість, швидке схуднення, хороший апетит без почуття насичення.
  • Виділення з уретри. Якщо сеча мутна, з гнійними домішками, то ці ознаки можливо є причиною такого захворювання, як цистит. Запалення міхура найчастіше зустрічається у жінок і дітей, однак і чоловікам воно доставляє чимало проблем. Цистит супроводжується неприємними тягнуть болями внизу живота, особливо після сексу.

До якого лікаря звернутися

Перший лікар, якого слід відвідати при невластивому організму надто частого відвідування вбиральні – це уролог. Провівши огляд і виявивши причини, цей фахівець відправить пацієнта здавати аналізи. Сьогодні на озброєнні урологів є велика кількість технічних засобів і способів виявлення причин частого сечовипускання без болю у чоловіків. Як правило, призначаються:

  • дослідження простати (ректальне);
  • загальний аналіз крові;
  • лабораторні дослідження інфекційних захворювань;
  • комп'ютерна томографія або УЗД нирок/сечового міхура.

Як і чим лікувати часті позиви до сечовипускання у чоловіків

Лікування прискореного спорожнення сечового міхура залежить від того, який діагноз поставлений урологом. При боротьбі з інфекціями лікар може призначити антибіотики – препарати у вигляді таблеток. Їх слід застосовувати суворо за призначенням лікаря, виключивши вживання алкоголю. Існує і народні ліки від частого сечовипускання у чоловіків – спеціальні настоянки на травах, які продаються в аптеках без рецепта. Наприклад, позбавитися від багаторазових походів в туалет допоможуть відвари з м'яти, звіробою, листя вишні, шавлії або ромашки.

Методи профілактики прискореного сечовипускання

З метою профілактики та покращення загального стану сечовидільної системи, слід дотримуватися деяких правил:

  1. Робіть фізичні тренування для посилення м'язів тазового відділу.
  2. Дотримуйтесь повноцінний сон і відпочинок.
  3. Виключіть з раціону гострі, консервовані та солоні страви.
  4. Стримайте статеві зв'язки до п'яти разів на тиждень.
  5. Обмежте вживання рідини до 1,5 літра в день.
  6. Дотримуйтесь правил інтимної гігієни щодня.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!