Бустери тестостерону - показання до застосування, рейтинг кращих препаратів

Натуральні спортивні добавки або медпрепарати, що провокують активну вироблення чоловічих гормонів, називаються тестостероновыми бустерами. Їх активне застосування набуло поширення у послідовників ЗСЖ (здорового способу життя) та у бодібілдерів, які свідомо відмовилися від синтетичних анаболіків. Бустери тестостерону продаються в аптеці без рецепта або в спеціалізованих магазинах, але, за відгуками, тестобустеры мають непідтвердженою ефективністю.

Що таке бустери тестостерону

Біологічно-активні добавки засновані на рослинних компонентах, мінералах, мікроелементах і інших компонентах. Основне призначення – провокування вироблення гормону тестостерону, поліпшення витривалості, зростання м'язів, посилення лібідо. Спочатку ці препарати розроблялися для лікування статевої дисфункції. Побічним ефектом виявилося корисне для бодібілдингу збільшення тривалості тренування і, більший позитивний ефект від прокачування. Крім того тестобустеры дають наступні позитивні дії:

  • прилив енергії;
  • нормалізація травлення;
  • збільшення ендогенного тестостерону в крові;
  • заповнення нестачі вітамінів;
  • підвищення лібідо;
  • нормалізація обміну речовин;
  • поліпшення потенції;
  • підвищують лібідо;
  • підвищення секреції сперми;
  • зниження жирового обсягу.

Склад

Комбінація інгредієнтів бустерів тестостерону може значно відрізнятися в залежності від виробника і профілю дії. Важливо, що препарати здебільшого складаються тільки з натуральних речовин і мікроелементів для повноцінного засвоєння. Багато хто з них, як бустери, мають сумнівною ефективністю для бодібілдерів, так як при клінічних випробуваннях позитивне збільшення витривалості і інших факторів становило від 0 до 5%. Склад для різних Бадів, основні компоненти тестостероновых бустерів:

  1. ZMA. Один із знаменитих і суперечливих виробників спортивного харчування. У складі присутні виключно цинк, магній і вітамін В6 на основі поживних речовин.
  2. Агматин сульфат.
  3. D-аспарагінова кислота.
  4. Ікариїн (рослина Горянка).
  5. Эурикома лонгифолия.
  6. Трибулус. Серія препаратів, заснована на рослині трибулус террестрис (якірці сланкі).
  7. Блокатори ароматази: кломид, тамоксифен, 6-ОХО.

Дія

Основна маса тестостероновых бустерів провокує активну додаткову вироблення тестостерону. Найчастіше це потрібно при еректильної дисфункції і зниження лібідо. Тоді прийом бустерів призводить гормональний фон в норму. При нормальному рівні чоловічого гормону застосування бустерів призводить до його надлишку, підвищується витривалість, статева активність, при правильних регулярних навантаженнях в спортзалі починають активніше рости м'язи.

Інгібітори ароматази діють по іншому шляху. Вони блокують гормон, який виробляється наднирковими і перетворює тестостерон в естроген – жіночий статевий гормон. Прийом інгібіторів слід грамотно регулювати, тому що порушення гормонального фону може катастрофічно нашкодити здоров'ю. Естроген також важливий для чоловічого організму, як і тестостерон.

Показання до застосування

Призначення бустерів тестостерону передбачає виключно медичні показання: захворювання репродуктивної системи, хвороби сечостатевої системи (ниркова недостатність, пієлонефрит). Чоловіки найчастіше купують їх самостійно без консультації з лікарем. Важливо пам'ятати, що в такому випадку потрібно точно дотримуватися дозування і терміни прийому. Причини прийому тестостероновых бустерів:

  • зниження лібідо;
  • імпотенція;
  • зниження виробництва природного тестостерону;
  • безпліддя;
  • компенсація курсу стероїдів;
  • нарощування силовий м'язової маси спортсменами;
  • для жінок: фригідність, синдром передменопаузи, клімактеричний синдром.

Протипоказання

Бустери засновані на натуральних компонентах (за заявами виробників), тому явних протипоказань та побічних ефектів від їх вживання не виявлено. Можлива індивідуальна непереносимість компонентів і наступні реакції при передозуванні: втрата волосся, атрофія яєчок, гінекомастія, фемінізація. Не рекомендуються тестобустеры молодим людям до 23 років, які страждають захворюваннями серця, підвищеним артеріальним тиском та нирковою недостатністю.

Рейтинг тестостероновых бустерів

Ринок БАД для спортивного харчування наповнений товарами різними виробниками, які, по суті, пропонують обмежений спектр бустерів (хоча найменувань препаратів більше декількох сотень). Порівняльний рейтинг тестобустеров не можливий через те, що вони діють виключно індивідуально, а клінічні випробування найчастіше суперечать один одному.

Інгібітори ароматази

Блокаторів гормонів надниркових залоз на ринку представлено багато (Анастрозол, Brutal Anadrol Biotech, Летрозол). Будь-який з них не дає вироблятися естрогену, що автоматично підвищує рівень тестостерону. Величезним плюсом препаратів є компенсація важких курсів анаболічних стероїдів. Приміром, Анастрозол в залежності від здоров'я спортсмена, може повністю блокувати роботу гормонообразующего ділянки надниркових залоз.

Цей же ефект несе в собі серйозну небезпеку, якщо не контролювати тривалість курсу. У разі низької концентрації гормону, який буде блокуватися (естрогену), почнуться серйозні побічні ефекти (гальмування м'язового зростання, зниження лібідо, депресії, зниження міцності кісткових тканин). Прийом інгібіторів повинен ретельно контролюватися спортивним лікарем.

Tribulus

Дані тестобустеры засновані на змісті трибулус террестрис – рослини з вираженим тестостеронгенерирующим ефектом. Компаній виробників безліч, середні ціни приблизно однакові і безпосередньо залежать від вмісту активної речовини в одній капсулі. Крім того, існують препарати від маловідомих представників, які випускають абсолютно ідентичну продукцію без яскравої упаковки та реклами, які за ціною на порядок дешевше відомих аналогів.

Для прикладу можна привести Трибулус Террестрис (Maxler, Німеччина). До складу входить виключно витяжка рослини (Tribulus). Вплив на організм спортсмена виключно індивідуально. Використовувати можна не більше 4-х тиждень з перервою на місяць для компенсації вживання стероїдів. Інші препарати мають точно таку ж ефективність. Тому питання, який трибулус найефективніший, не має сенсу.

Тамоксифен

Антиестрогенний фармакологічний препарат, який блокує виробництво організмом естрогену, тим самим збільшуючи природне утворення тестостерону. Головне його застосування – лікування і терапія раку молочної залози. Окремо варто уточнити, що препарати цієї групи заборонено комбінувати з Тренболоном, Нандролоном і подібними засобами (анаболічними стероїдами).

Ціна на бустери тестостерону

У різних виробників ціни на тестостеронові бустери не відрізняються різноманітністю і знаходяться на одному рівні для кожної дозування. Окремо потрібно згадати вартість на медичні препарати, які приймаються для активації тестостерону. Їх ціна може значно змінюватись навіть у межах одного регіону, тому що присутня державний акциз на фармакологічні товари. Нижче представлені приблизні ціни на популярні бустери.

Назва бустера

Тип впливу/активна речовина

Середня ціна по Москві, руб.

1

Анастрозол

Інгібітор ароматази

1560

2

Brutal Anadrol Biotech (90 капсул)

Інгібітор ароматази

1100

3

Летрозол (2,5 мг/30 шт.)

Інгібітор ароматази

2000

4

Трибулус (від будь-яких виробників)

Трибулус террестрис

1500

5

Тамоксифен 20 мг

Тамоксифену цитрат

280

Як вибрати бустери тестостерону

Вибір БАДа або препарату даного типу залежить від особистої переносимості вживає людини і умов застосування (комбінація зі стероїдами або сольний вживання). Всі інші обмеження цілком умовні. Кожен тренер в спортивному залі буде рекомендувати те, що подобається йому, але не факт, що це підійде конкретному бодибілдеру. Тому краще перед покупкою проконсультуватися з профільним лікарем, особливо при наявності хронічних захворювань.

Відео

Хімія тіла. Тестостеронові бустери

Відгуки

Сергій, 32 рокиКупив бустер тестостерону в аптеці (Трибулус від Макслер), щоб приймати його між тренувальними стероїдними циклами для підтримки форми. Знайшов банку всього за 800 руб. Дія не таке виражене як у стероїдів, але це і зрозуміло. Молоді до 20 років категорично не рекомендую, тому що у них свого тестостерону вистачає з головою. Таблетки відмінні.
Ігор, 26 роківЗ приводу Трибулуса довго і детально розбиралися усім співтовариством. Прийшли до висновку, що він допомагає 50 на 50, тобто – комусь дає прибавку до тестостерону, а кому-то ніякого ефекту. Цілком можливо, що може залежати від виробника (протестували тільки 5 фірм), але загальна тенденція така – кому як пощастить.
Олег, 30 роківНевеликий сеанс викриття. ZMA не піднімає тестостерон, не провокує його вироблення, не блокує ароматазу. Це простий комплекс вітамінів і мікроелементів, який добре бадьорить і тримає спортсмена в постійному тонусі. У ньому немає жодного елементу, який би працював як тестобустер або інгібітор естрогену.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!