Як лікувати цукровий діабет корою осики

Однією з найбільш складних, невиліковних хвороб ендокринної системи визнаний цукровий діабет. За весь час вивчення цього захворювання знайдені тільки ефективні методи терапії, але не лікування. Кора осики при цукровому діабеті – один із способів лікування недуги, що пропонує народна медицина. Головне завдання будь-якого препарату при цьому захворюванні – знизити рівень цукру в крові, який надмірно виводиться разом з сечею з-за порушення роботи підшлункової залози.

Лікувальні властивості кори осики

Унікальні властивості кори осики пояснюються тим, що коренева система дерева йде глибоко під землю. Це дозволяє стовбура і гілок насичуватися цінними, рідкісними видами мікроелементів. Використовувати пропонують тільки кору осики при цукровому діабеті, але цінним хімічним складом володіють ще нирки, деревина. По цінності мікроелементів у цього дерева немає конкурентів, тому йому знайшли застосування для лікування різних захворювань.

Користь

Крім того, що кора осики використовується для зниження цукру в крові, вона є природним аналогом найсильніших протизапальних препаратів. Це пов'язано з наявністю у складі глікозидів (саліцин, популін і т. д.), дубильних речовин, ферменту салицилазы, ефірних масел. Крім цукрового діабету за допомогою кори осики лікують зубний біль, гастрит, простатит, ревматизм, запалення нирок, легенів, суглобів, цистит і геморой. Хімічний склад дерева багатий такими мікроелементами:

  • йод;
  • цинк;
  • кобальт;
  • залізо;
  • нікель;
  • молібден.

Осика нормалізує функцію жовчовивідної системи, допомагає вилікувати сифіліс, туберкульоз шкіри, подагру. Якщо додати екстракт дерева в крем, це буде сприяти швидкому загоєнню саден, опіків і ран. До того ж мазь може використовуватися для лікування лишаю, екземи, псоріазу або фурункула. Максимальну користь від застосування кори осики при цукровому діабеті можна отримати на початкових стадіях захворювання.

Шкоду

Як правило, прийом кори осики переноситься легко, за короткий час приносить полегшення хворому, проте є деякі протипоказання і для цього лікарського засобу. Варто пам'ятати, що засіб має в'яжучим ефектом, тому людям зі схильністю до запорів, застою в кишечнику використовувати його не можна. Відмовитися від кори осики слід людям з дисбактеріозом, хронічними захворюваннями шлунка. Оптимальним варіантом буде провести консультацію з лікарем, який зможе визначити безпека прийому настою або відвару.

Лікування цукрового діабету корою осики

Засіб успішно використовується для лікування від діабету 2 типу. Всі народні рецепти написані з розрахунком на те, що кора осики буде правильно зібрана:

  • Наприклад, максимальну кількість корисних елементів у дерева з діаметром стовбура до 10-14 див.
  • Зрізати кору потрібно на початку весни за допомогою спеціальної методики.
  • Спочатку шукається ділянку стовбура без пошкоджень, краще абсолютно гладкий, далі потрібно вирізати шматок 11 см в довжину і ширину, акуратно зняти його з осики, скручуючи як рулон.
  • Потім кору сушать в духовій шафі і під сонячними променями, зберігають у темному місці.

Відваром

Існує кілька способів того, як приготувати відвар кори осики для лікування 2-типу діабету. Головним завданням залишається стабілізація рівня цукру в крові: для цього необхідно пити по 100 мл відвару щоранку. Варіантів приготування відвару кілька, тому можна вибрати той, який вам зробити буде простіше. Головне – почати приймати його ще на перших етапах хвороби і не затягувати з терапією.

Варіант 1:

  1. Наберіть 1,5 склянки осикової кори.
  2. Висипте в каструлю, залийте її так, щоб вода ледве приховувала засіб.
  3. Кип'ятити на середньому вогні протягом 30 хв.
  4. Вимкніть вогонь, закутайте каструлю в рушник або ковдру.
  5. Дайте настоятися відвару 15 годин.
  6. Процідити крізь марлю.
  7. Приймати по 100-150 мл вранці та ввечері.

Варіант 2:

  1. Подрібніть кору.
  2. Столову ложку кори заваріть в 1 склянці окропу.
  3. Дайте настоятися протягом ночі.
  4. Процідіть (використовуйте марлю або хірургічну шапочку).
  5. Додайте води, щоб був повний стакан (тільки кип'яченою).
  6. Пийте потроху (2-3 глотка) у період з 6 ранку до такого часу наступного дня.

Настоянкою

Такий спосіб доступний, зробити засіб самостійно просто:

  1. Поломайте на шматочки (дрібні) свіжу кору осики.
  2. Залийте засіб водою у співвідношення 1:3.
  3. Дайте настоятися протягом 12 годин.
  4. Пийте натщесерце по 100-200 мл кожен день.

Відео: як швидко знизити цукор в крові народними засобами

Цукровий діабет. Кора осики при цукровому діабеті.

Відгуки про застосування осикової кори

Ігор, 34 рокиДавно шукав варіант, як знизити рівень цукру в крові за допомогою народних засобів. Хотілося використовувати натуральні препарати. Допомогла настоянка кори осики. Вона набагато смачніше, ніж відвар з цього кошти, тому перевагу віддав їй. Полегшення приходить швидко, що дуже важливо при діабеті.
Надія, 30 роківНедавно зіткнулася з цим неприємний діагнозом – цукровий діабет. Я дотримуюся дієти, намагаюся нічого забороненого не вживати. Для профілактики регулярно п'ю відвар з осики. Впевнена, що цей засіб не дає моєму цукру «взбушеваться» і зіпсувати мені життя.
Олег, 29 роківЗупинив свій вибір на цьому відварі, тому що він містить тільки натуральні елементи. П'ю його в якості профілактики, думаю, що завдяки цьому не відчуваю особливих складнощів з нормалізацією цукру в крові. Хоча варто визнати, що смак напою не дуже приємний, але всі хороші ліки гірчать.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!