Спеції для люля-кебаба в залежності від виду м'яса і способу готування

Соковитий, вабливий люля-кебаб з апетитною рум'яною скоринкою давно підкорив не тільки жителів Кавказу, але і багато слов'янські народи. Для цієї страви дуже важлива правильна комбінація виду м'яса і спецій. Наприклад, баранина відмінно поєднується з гострими приправами, а курка гармонує з більш ніжними прянощами. Ці тонкі нюанси дуже важливі.

Які спеції додають у люля-кебаб

Існує думка, що в оригінальному рецепті повинні бути присутніми тільки сіль і перець. Але незаперечним є те, що правильне застосування ароматних приправ завжди покращує смак страви. Крім того, прянощі приносять неоціненну користь людському організму: одні допомагають боротися з шкідливими вірусами, інші являють собою природні антиоксиданти, а треті просто покращують настрій.

Існують приправи, які покращують обмінні процеси в організмі людини, розщеплюють жири, допомагають стабілізувати рівень цукру в крові. Виходячи з усього цього, стає абсолютно ясним те, що присмачувати ними їжу необхідно. Єдина умова полягає в тому, щоб використовувати їх грамотно, так як будь-цілющий продукт при надмірному вживанні може завдати шкоди. Звідси випливає висновок, що при дотриманні простих правил можна приготувати чудовий і корисний люля з будь-якого виду м'яса:

Різновид люля-кебаб

Спеції

Класичний рецепт (з баранини)

Коріандр, базилік, зіра, чорний і червоний перець

З яловичини

Солодка мелена паприка, чорний перець

З курки

Італійські трави, чорний перець

З свинини

Червоний перець, паприка, базилік

Відео

Приготування дуже смачного і соковитого Люля-Кебаб в духовці

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!