Курка в духовці на пляшці

Смажена птиця вже кілька десятиліть залишається головним святковим блюдом в нашій країні. У кожної господині свій рецепт: хто обмазує курочку майонезом, хтось сметаною, хтось запікає на крупної солі або обертає жирним беконом. Курка в духовці на скляній пляшці готується забавно і весело, і виходить дуже смачною і ніжною.

Як запекти курку в духовці на пляшці

Для реалізації цього незвичайного рецепту вам знадобиться звичайна скляна тара (наприклад, пляшка з-під пива чи лимонаду) або невелика банку. Використовувати пластикову ємність не можна - вона розплавиться в грубці від жару! Суть цього смачного рецепта: в тому, щоб посадити курку (цілком) на горлечко банки, як ніби замість кришки. Ємність слід попередньо наповнити водою. Під час приготування птах просочиться вологою всередині, і вийде дуже м'якою.

Деякі варіації такого рецепта передбачають використання не води, а пива або вина: тоді у курячого м'яса буде особливий ніжний присмак, адже з'явиться ефект маринаду. Крім того, можна змастити шкіру рослинним маслом (щоб птах вийшла більш рум'яної), додати сіль, часник, улюблені трави і спеції.

Приготування курки в духовці на пляшці з водою

Смачна курка на пляшці в духовці вийде, якщо ви виберете тушку невеликого розміру, інакше вона ризикує впасти з банки. Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • птах;
  • вода - 200 мл;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • сіль;
  • рослинна олія - 2 ст. л.

Якщо ви не знаєте, як готувати ароматну птицю, щоб м'ясо повністю просякло травами і вологою, почніть з самого простого рецепту. Робіть так:

  1. Тушку випатрати (якщо вона продавалася не обробленої), ретельно промити.
  2. Банку наповнити водою на дві третини. Покласти у воду лавровий лист і чорний перець.
  3. Натерти тушку сіллю, злегка змастити рослинним маслом (тоді скоринка буде хрустіти). Посадити так, щоб курка не зісковзнула з горлечка.
  4. Поставити в духову піч, прогрітий до температури 190 градусів. Запікати приблизно 40 хвилин.

Курка на пляшці з пивом в духовці

Оригінальний рецепт передбачає використання замість води світлого пива. Крім того, можна спробувати замінити його запашним білим вином. Вам знадобиться:

  • курка цілком;
  • пляшка світлого пива (0,5 л);
  • суміш улюблених спецій.

Дотримуйтесь інструкції крок за кроком:

  1. Выпортошите і промийте тушку.
  2. Відкрийте пляшку. Відлийте половину пива в окремий посуд - воно стане в нагоді пізніше.
  3. Посадіть курку на шийку і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів.
  4. Через 20 хвилин збризкайте (або облийте) птицю пивом, змішаним із сіллю і спеціями.
  5. Залиште ще на 20 хвилин. Тоді курка в духовці на пляшці вийде м'якою і смачною.

Як смачно приготувати курку в духовці з картоплею

Дуже зручно одночасно робити гарнір до птиці. Деякі люблять фарширувати її картоплею чи капустою, але набагато швидше і простіше виходить страва, якщо гарнір залишається зовні. Вам знадобиться:

  • курка - 1 кг;
  • картопля - 5-6 шт.;
  • оливкова олія - 3-4 ст. ложки;
  • сіль, трави.

Готуйте за таким алгоритмом:

  1. Промийте тушку. Її можна залишити цілком або заздалегідь розрізати на порційні шматки. Це залежить від ваших уподобань.
  2. Підготуйте форму для запікання, яку потрібно буде вистелити фольгою, щоб сік і жир не забруднили посуд. Крім того, фольга відбиває тепло, завдяки чому страва готується швидше.
  3. Ретельно вимийте картоплю (чистити не треба), розріжте бульби навпіл.
  4. Розкладіть у формі шматки курки і картоплю упереміш (як на фото).
  5. Залийте оливковою олією сухі і свіжі трави, залиште на 10-15 хвилин настоятися. Потім полийте цим соусом страву, посоліть.
  6. Поставте в духову піч, запікайте 40 хвилин.

Дізнайтеся, як приготуватикурку в духовці цілком за іншими рецептами.

Відео: як смачно запекти курку в духовці на пляшці

Рецепти з куркою в духовці дуже різноманітні, і кожна господиня може вибрати варіант, який підходить для неї та її сім'ї. Навіть приготування за допомогою пляшки може мати варіації, адже запечену так птицю можна обмазати маслом або майонезом, приправити травами і вибрати відповідну рідина для заповнення скляній ємності. Головне вибирати тушку відповідного розміру.

Таке гаряче підходить не тільки для святкового обіду, але й для щоденного домашнього раціону, адже це блюдо майже не вимагає витрат часу і сил. Господиня може поставити птицю запікатися і займатися своїми справами. Крім того, м'ясо не треба попередньо маринувати: вона просочиться ароматними парами рідини з духовки, а додати у воду ви можете ті спеції, які подобаються найбільше. Деякі люблять класти туди стручок гострого перцю і зубчик часнику.

Як запікати курку в духовці цілком

Курка на пляшці (+ крошка-картошка)

Як зробити курку в духовці на пляшці або банці

Курка на пляшці

Курка на банку з соусом з фініків

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!