Як зробити желе з желатину

Ласунам, які люблять поласувати легкими десертами, сподобається домашнє желе, яке можна виготовити з допомогою желатину. Компонент не має смаку і запаху, тому готове блюдо буде мати аромат ягід або фруктів, з яких зроблено. Десерт виходить дуже смачним, красивим і корисним.

Як робити желе

Солодкість у вигляді желе дуже популярна у всьому світі, оскільки є не тільки смачним, але і корисним продуктом. Приготувати його можна з використанням желатину, пектину або агар-агару. Ці компоненти допомагають досягти необхідної консистенції. Щоб десерт вийшов смачним, потрібно слідувати деяким правилам, як готувати желе:

  • Не використовуйте для виготовлення солодощі ємності з алюмінію. У такому посуді маса може потемніти і утворити специфічний присмак.
  • Поліпшити смакові якості страви допоможе додавання невеликої кількості вина або соку лимона.
  • Запобігти утворенню желатинових грудок можна, якщо наливати його в посуд з теплою дном. Кращим варіантом вважається поставити ємність на водяну баню.
  • Застигати продукт повинен всередині холодильника. З субстанції потрібно зробити пружну, щільну масу, а не заморозити, тому не ставте її в морозилку.

Багато господині купують готові порошки, оскільки готувати з них просто. Різниця полягає в користь продукту. В домашніх умовах можна придумати безліч варіантів: желейну основу готують із сиропів, молока, сметани, вершків, алкогольних напоїв, соків, компоту, лимонаду та інших солодких напоїв (дитині сподобається десерт з Кола). В якості наповнювача додавайте різні фрукти (яблука, груші, апельсини, ананаси, лимони), ягоди (агрус, вишня, червону смородину, виноград, полуниці), шматочки суфле із сиру.

Продукт можна використовувати як самостійну страву. Заготовлений на зиму солодкість рекомендується застосовувати для розведення морсів і приготування киселю. Якщо не консервували компот, розмішайте невелику кількість желе з водою. Продукт застосовується для прикраси і наповнення кондитерських виробів: тортів і тістечок. Желе привносить легкість і є яскравим кольоровим елементом декорування.

Як розводити желатин

Важливою частиною процесу, як зробити желе з желатину, є розведення згущувача. Правильні пропорції допоможуть швидко створити смачний десерт:

  • Важливо дотримання правильних пропорцій. Розводити желатиновий порошок потрібно з розрахунку 5 г на 50 мл води.
  • Заливати кристалічна речовина необхідно кип'яченою водою, яку попередньо потрібно остудити. Набухати желатин буде від півгодини до 40 хвилин.
  • Отриману субстанцію нагрівайте за допомогою водяної бані. Процес повинен здійснюватися до тих пір, поки порошок не розчиниться повністю.
  • Готовий желюючий компонент слід змішати з основою для десерту (компотом, соком, молоком).

Як зробити желе в домашніх умовах

Робити солодкість, яка має натуральний смак і аромат, краще на власній кухні. Процес її приготування не трудомісткий, не займе багато часу. Рецептів страви можна знайти величезну кількість, все це у зв'язку з різноманітністю інгредієнтів, які підійдуть для використання. За основу можна взяти варення, сік або компот.

Як зробити желе з соку

Для приготування желейної солодощі на сокової основі вам знадобляться наступні компоненти:

  • фруктовий або ягідний сік – 1 л;
  • желатин – 4 ч. л.

Як приготувати покроково желе з желатину з сокової основою:

  1. У склянку насипте желатинові кристалики, залийте соком доверху. Залиште на 20 хвилин, щоб желатин набух.
  2. Змішайте субстанцію з іншою рідиною в емальованому посуді, поставте на вогонь. Поки сік нагрівається, помішуйте його. Дочекайтеся початку закипання, щоб кристали повністю розчинилися.
  3. Готову прозору суміш розлийте по формочках, остудіть при кімнатній температурі, поставте в холодильник до повного застигання.

Як приготувати фруктове желе

Для солодкого десерту з фруктовим наповнювачем знадобляться наступні складові:

  • желатин харчовий – 4 ч. л.;
  • сік – 400 мл;
  • фрукти – за смаком;
  • цукровий пісок.

Покрокова інструкція, як зробити фруктове желе:

  1. Залийте желатиновий порошок 1 ст. холодної води, дайте йому набрякнути протягом години.
  2. Влийте в каструлю сік, додайте набряклу желатинову масу. Спробуйте суміш на смак, якщо вона здасться несолодкою, додайте потрібну кількість цукрового піску. Поставте суміш на вогонь, нагрівайте до розчинення цукру і желатину, постійно помішуючи.
  3. Розлийте половину отриманої субстанції за формами, додайте шматочки фруктів. Потім, залийте все, що залишилася основою.
  4. Остудіть десерт в кімнатних умовах, помістіть в холодильник для застигання.

Як зробити желе варення

Спосіб, як зробити желе з желатину з варенням, потребує використання складових:

  • вода – 1 ст.;
  • варення – 2 ст.;
  • желатин – 5 ч. л.

Технологія, як приготувати желе варення:

  1. Відокремте сироп від варення ягід (якщо вони є). Перший компонент розбавте водою.
  2. Розведіть желатин у відповідності з рекомендаціями на упаковці.
  3. Набряклі желатинову масу покладіть в каструлю і нагрівайте, поки вона не стане рідкою.
  4. Додайте сироп з варення і ягоди, перемішайте.
  5. Розподіліть готову субстанцію за формами. Залиште для застигання у холодильник на пару годин.

Відео: фруктове желе в домашніх умовах з желатином

фруктове желе в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!