Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах - покрокові рецепти приготування в духовці і мультиварці з фото

Даний субпродукт має високу жирність, але і містить велику кількість мікроелементів, вітамінів, які знаходяться в природній формі. Свинячий паштет після приготування буде містити біологічно важливі компоненти, оздоровлюючі, що живлять організм людини, які легко засвоюються і довго зберігаються.

Як приготувати паштет із свинячої печінки

Для створення смачної закуски вам потрібно купувати тільки свіже субпродукт. Печінка повинна бути червоно-коричневого кольору, без згустків крові, плям, мати гладку поверхню. Зверніть увагу, щоб не було забруднених жовчю місць, менше жовчних проток. Щоб приготувати паштет із свинячої печінки, її спочатку добре промивають, знімають оболонку (плівку).

Паштет з печінки свинини може гірчити. Щоб цього уникнути, необхідно вимочити м'ясо в холодній воді, кілька разів змінити рідина. Рекомендується бланшувати субпродукт перед приготуванням. Для цього потрібно нарізати печінку великими шматками, опустити в підсолену воду, варити 5 хвилин. Далі відкиньте м'ясо на друшляк, обполосніть прохолодною водою. Після цього печінка буде соковитою, м'якою і не гіркою.

Паштет із свинячої печінки в мультиварці

Приготування цієї смачної закуски на бутерброди може бути виконано кількома способами. Один з варіантів – мультиварка, прекрасний і дуже зручний прилад, який цінують усі господині. Він допомагає готувати величезну кількість різних страв в домашніх умовах без особливих зусиль. Паштет із свинячої печінки в мультиварці допомагає досягти необхідного стан субпродукту, після якого можна легко за допомогою подрібніть необхідно домогтися консистенції. Не потрібно коптити кухню сковородою або гріти духовкою, все виходить швидко і просто.

Паштет із свинячої печінки, запечена в духовці

Як правило, доводять до потрібного стану закуску вже після того, як обсмажити або протушат м'ясо, але в даному варіанті все робиться навпаки. Паштет із свинячої печінки, запечене в духовці має бути заздалегідь подрібнений до однорідного стану і тільки потім його запікають, розклавши по формочках. На відміну від класичного приготування при такому варіанті закуску можна подавати відразу у гарячому вигляді, не потрібно чекати поки вона охолоне. Частина частування можна з'їсти відразу, а другу відправити в холодильник на зберігання.

Паштет із свинячої печінки в банках

Багато господинь запасаються на зиму помідорами, огірками, але такий засолкою вже нікого не здивуєш. Можна в домашніх умовах приготувати паштет із свинячої печінки в банках. В якості додаткових компонентів, як правило, беруть гриби, цибулю і свіжі овочі, спеції, трави. Перед закриттям банки обов'язково потрібно простерилізувати в мікрохвильовій печі або духовці. З посуду вам ще знадобляться кришки, велика закривається ємність, блендер або м'ясорубка, терка. Надалі просто дотримуйтесь одному з рецептів, який буде наведено нижче.

Печінковий паштет із свинячої печінки в домашніх умовах – рецепт

На полицях магазинів можна знайти вже готову це частування за прийнятну ціну. Однак більшість господинь хочуть знати, як робити паштет із свинячої печінки в домашніх умовах. Найчастіше самостійна готування обходиться набагато дешевше, ніж переплата за упаковку в супермаркеті. Існує класичний рецепт печінкового паштету з свинячої печінки, але є і варіанти з додаванням додаткових спецій, овочів для надання потрібних смакових якостей. Ви можете самостійно коригувати кількість інгредієнтів, спираючись на особисті переваги, головне – зберегти пропорції.

Паштет із свинини в домашніх умовах

Час приготування: 1-1,5 години.
Кількість порцій: 15.
Калорійність страви: 145 ккал/100 г.
Призначення: закуска.
Кухня: європейська.
Складність приготування: середня.

Паштет із свинини в домашніх умовах можна готувати мультиварці або духовці, але в будь-якому випадку алгоритм дій схожий. Обов'язково потрібно придбати хороший шматок ліверу, тому що порченное м'ясо сильно вплине на смак. Нижче призведе рецепт паштету з свинячої печінки, який також включає сало і свіжі овочі. Знадобиться сковорода побільше, щоб на ній тушкувати все компоненти.

Інгредієнти:

  • ріпчасту цибулю -2 шт.;
  • сіль;
  • морква – 300 г;
  • свиняча печінка – 1 кг;
  • чорний перець;
  • масло вершкове – 200 г;
  • свіже сало – 300 р.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте великими шматками сало, покладіть на розігріту сковорідку.
  2. Очистіть, помийте моркву, нарізати тонкими пластинами, потім нашаткуйте соломкою. Додайте на сковорідку (на ній вже має бути жир для смаження з сала), прикрийте кришкою.
  3. Наріжте цибулю зручним вам способом, можна кубиками або півкільцями. Додайте до морквині, перемішайте і знову накрийте кришкою.
  4. Вимийте печінку, зріжте жили, плівку. Можна заздалегідь вимочувати субпродукт у молоці/воді. Лівер розділіть на середні шматочки, додати до решти інгредієнтів, накрийте кришкою 5 хвилин тушкувати закуску.
  5. Обережно перемішайте всі компоненти, залиште ще на 30 хвилин тушкуватися. За 10 хвилин до готовності додайте за смаком сіль, перець. Перевірити готовність страви можна за відсутності сукровиці, коли ви разрезаете найбільший шматочок печінки.
  6. За допомогою м'ясорубки перекрутить готову масу двічі, щоб вийшла закуска однорідною, ніжною.
  7. Додавати вершкове масло краще в теплу масу, тоді можна просто порізати шматочками, і воно само розтане. Якщо ж паштет встиг остудитися, то слід попередньо розтопити масло.
  8. Ретельно перемішайте масу, її потрібно остудити, переклавши в іншу ємність.

Паштет з свинячого ліверу в домашніх умовах

Час приготування: 2-2,5 години.
Кількість порцій: 20-25.
Калорійність страви: 160 ккал/100 р.
Призначення: закуска.
Кухня: європейська.
Складність приготування: середня.

Паштет з свинячого ліверу в домашніх умовах вийде смачним, без гіркоти тільки за умови вибору хорошої печінки. Шукайте свіже, без плям м'ясо червоно-коричневого кольору, щоб було мінімум жив або жовчних протоків. Можна вживати цю закуску відразу ж після приготування або консервувати на зиму в банки (за вашим бажанням). Нижче представлений покроковий рецепт створення цієї страви.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • часник – 10 зубків;
  • лівер – 1 кг;
  • чорний перець горошком;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
  • серце – 1 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • лавровий лист;
  • запашний перець.

Спосіб приготування:

  1. Все м'ясо наріжте великими шматками, покладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Коли рідина закипить, злити її, промийте проточною водою субпродукти, покладіть назад в каструлю, знову закип'ятити і зменшіть вогонь до рівня, щоб вміст злегка кипіло, покладіть сіль. Додайте спеції за 20 хвилин до кінця варіння ліверу.
  2. В окрему ємність складіть крупно нарізане сало, залийте його водою і поставте на вогонь і після закипання зменшіть його. Обидві каструлі тримайте 2 години.
  3. Спочатку крупно нарізати, потім прокрутіть через м'ясорубку моркву, цибулю разом з часником.
  4. Готове сало, субпродукти відкиньте на друшляк, дайте стекти всій рідини. Потім пропустіть через м'ясорубку і змішайте з іншими компонентами. Якщо консистенція виглядає не до кінця однорідною, прокрутіть масу повторно.
  5. Складіть інгредієнти в каструлю, поставте на вогонь, тримайте до готовності лука. Можна досолити, якщо є необхідність.
  6. Далі можна розкласти закуску по стерилізованим банкам або подавати на стіл.

Смачний паштет із свинячої печінки – секрети приготування

Класичний варіант, як зробити паштет із свинячої печінки відносно простий, але займається кілька годин підготовки і самого приготування. Якщо правильно дотримуватися пропорції, то проблем виникнути не повинно. Пам'ятайте, що страва вийде набагато смачніше, якщо брати свіжий субпродукт без плям, з гладкою поверхнею. Ось ще кілька рекомендацій, як зробити смачний домашній паштет із свинячої печінки:

  1. Якщо отримана маса виглядає занадто рідкою, покладіть пару ложок борошна.
  2. Якщо готувати закуску в мультиварці, то вона вийде більш твердою. Таку закуску не мажуть на хліб, а ріжуть на скибочки.
  3. Для різноманітності перед запіканням можна покласти твердий сир до страви.

Відео: Як зробити паштет із свинячої печінки

Паштет із Свинячої печінки, самий смачний Домашній рецепт

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!