Протерта малина з цукром на зиму

Ягідне варення вимагає тривалої термічної обробки, проте це не єдина заготівля на зиму, яку можна приготувати з малини. Ягода, перетерта з цукром, є смачним і дуже ефективним протизастудним засобом. Зберігати таке ласощі потрібно в холодильнику.

Чим хороша малина на зиму з цукром без варіння

Малинова заготовка має не тільки яскравий, приємний аромат і солодкий смак, але також дуже корисна. У свіжих ягодах міститься величезна кількість вітамінів і природних кислот. Всього 100 г ласощі забезпечує людину третю добової норми аскорбінової кислоти. При варінні ягоди руйнується не тільки вітамін С, але і інші корисні компоненти. Заморожені плоди втрачають свої смакові якості. На відміну від інших заготовок, перетерта малина з цукром на зиму зберігає цілющі властивості і може служити природним імуномодулятором і антиоксидантом.

Як протерти малину з цукром на зиму

Щоб приготувати десерт, краще використовувати невеликі (по 500 мл) банки, які попередньо повинні бути простерилізовані. Роблять це різними способами – за допомогою духовки, СВЧ-печі, над парою. Закривають ємності спочатку чистим папером, а після капроновими кришками, обданными окропом. Які інгредієнти знадобляться:

  • свіжа стигла малина – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1500-1800 р.

Готується протерта малина з цукром на зиму так:

  1. Перш ніж перетирати плоди, очистіть їх від сміття. Після викладіть малину в глибоку чистий посуд, присипте цукром (не намагайтеся скоротити калорійність, знижуючи кількість цього інгредієнта, важливо, щоб його пропорції були більше для тривалого збереження заготовки).
  2. Подрібніть малину до стану пюре з допомогою товкачика або за допомогою блендера.
  3. Відставте отриману масу на півгодини, даючи ласощів час настоятися (цукрові крупинки повинні повністю розчинитися в соку). Щоб не втрачати час, можете простерилізувати тару і просушити банки.
  4. Протерту малину з цукром розкладіть по ємностях, щільно закривши попередньо прокип'яченими кришками. Готове ласощі зберігайте в холодних умовах, оптимально – в холодильнику. Подавайте протерту заготовку до чаю або додавайте в випічку.

Відео: рецепт малини протертою з цукром на зиму

https://youtu.be/SjIhlOQKQ5U

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!