Як прибрати зморшки під очима швидко і ефективно

Боротьба з першими симптомами старіння для жінки починається з самої ніжної зони – області навколо очей. Шкіра навколо них малоэластичная і тонка. Тут з'являються перші вікові перетворення утворюються набряки, шкіра втрачає свіжість. І постає питання, як прибрати зморшки під очима.

Як з'являються перші зморшки

В області очей верхній шар шкіри дуже тонкий – близько 0,5 мм. Навколо очей трохи м'язів, які підтримують пружність, і невелика кількість сальних залоз. Шкіра повік легко розтягується і піддається руху – ми моргаємо, сміємося, жмуримося, розмовляємо, будуємо гримаси. В результаті на шкіру навколо очей припадає більша, іноді надмірне навантаження.

Причинами появи зморшок в цій області можуть бути неправильне харчування, гормональні збої (зниження рівня естрогену), шкідливі звички (куріння, алкоголь, недосипання), порушення обмінних процесів, неякісний догляд або його відсутність.

Все це призводить до того, що шкіра навколо очей вже з 25-30 років піддається появи нерівностей, складок і перших зморшок. Як прибрати зморшки під очима? За допомогою спеціального, правильно підібраного, систематичного догляду, гімнастики, масажу, салонних та інших процедур.

Догляд за шкірою навколо очей

Як і шкірі всього особи, ділянок навколо очей потрібен комплексний догляд. Він включає в себе 3 етапи: очищення, зволоження та живлення, тонізування.

Очищення

Видалення макіяжу з очей кожен день має стати твердим правилом. Для цього два ватних тампона змочують молоком чи іншою рідиною для зняття макіяжу (маслянистою, двофазної) і накривають ними очі на 40-60 секунд, потім видаляють косметику рухами зверху вниз. Рухи не повинні розтягувати, травмувати шкіру.

Зволоження та харчування

Для цих цілей використовуються спеціальні гелі та креми, схвалені офтальмологами. Не можна використовувати для повік крем, призначений для інших цілей. За складом вони сильно відрізняються, і може виникнути роздратування і лущення.

Крем для очей потрібно наносити точково, в невеликій кількості, від зовнішнього століття до перенісся. Ні в якому разі його не можна розмазувати.

Тонізація

Екстракти різних рослин у вигляді тоніків та лосьйонів освіжають і заспокоюють шкіру. Змочіть засобом ватяні диски і прикладіть до очей на 5-10 хвилин. Ефект буде помітний відразу.

Косметика

Косметика від зморшок навколо очей повинна бути «активною», що працює, якісною. В її складі повинні бути зволожуючі компоненти та інгредієнти, які впливають на вироблення колагену, регенерацію шкіри. Важлива складова такої косметики ‒ гіалуронова кислота. Вона затримує вологу всередині шкіри і добре зволожує її.

Корисними вважаються екстракти шовку і рослин, кераміди, вітаміни А, Е, С, алантоїн, пептиди, ефірні масла і інші речовини. У складі кремів потрібно уникати гормонів, гліцерину. У денний крем для шкіри навколо очей повинні обов'язково входити сонцезахисні фільтри. Крем для цієї чутливої зони не може бути дешевим.

Наноситься він уранці і перед сном, але в невеликій кількості, щоб уникнути набряклості повік. Дуже корисні також маски, сироватки і концентрати, які активно борються зі зморшками. Речовини, що входять до їхнього складу, надають шкірі еластичність і пружність, підвищують захисні властивості і розгладжують її.

Гімнастика

Гімнастика для очей необхідна для зміцнення очних м'язів, посилення здатності до швидкого фокусування і поліпшення зору.

Всі вправи виконуються сидячи з прямою спиною. Рухи здійснюються лише очима.

Детальніше про гімнастику для очей ви дізнаєтеся з відеоуроку:

Прибираємо зморшки навколо очей [курс ФІТНЕС ОСОБИ]

Народні засоби

Народні засоби для позбавлення від цієї проблеми відомі вже давно. Вони не можуть замінити основний догляд, але стануть відмінним доповненням до нього.

Ось, якими властивостями володіють найбільш популярні та корисні речовини:

  • Сік алое відмінно зволожує. Наносьте його в нерозведеному вигляді подушечками безіменних пальців м'якими рухами.
  • Петрушка розгладжує дрібні зморшки, надає шкірі пружність. Потрібно подрібнити її в кашку, накласти в марлевих серветках на очі на 20 хв.
  • Оливкова олія робить шкіру пружною, добре зволожує її, синтезує колаген, дозволяє позбутися навіть від давніх зморшок, є натуральним антиоксидантом. Його потрібно наносити тонким шаром на 15 хв. перед сном подушечками пальців, залишки потім промокнути серветкою.

Ще можна робити теплий компрес перед сном. Для цього нагрівають 1 ст. л. оливкової олії (краще на водяній бані) до 40º С. Потім змочують у ньому ватні тампони і накладають їх на очищену шкіру навколо очей на 40 хв. Обличчя миють холодною водою. Повторюють 14 днів підряд, потім – 1-2 рази в тиждень.

  • Кокосове масло зменшує кількість зморшок, запобігає появі нових. Нанесіть його на шкіру навколо очей в невеликій кількості круговими масажними рухами, не розтягуючи шкіру.
  • Огірок знімає набряки, освіжає і бореться з першими зморшками. Тонкими пластинами накладається на 15-20 хв.
  • Картопля добре зволожує, живить, підтягує шкіру, прибирає мішки під очима. Натріть сиру картоплю на дрібній тертці. До 1 ст. л. отриманої маси додайте жирні вершки. Розподіліть її на марлевих серветках і накладіть на область навколо очей 30 хв. Потім вмивайтеся теплою водою.
  • Білий хліб добре бореться з дрібними зморшками, підтягує шкіру. Шматочок хліба замочити в молоці. Отриману кашку нанесіть рівномірно на шкіру навколо очей на 15 хвилин, потім змийте теплою водою. Якщо додати до масці оливкової олії, лимонного або касторової олії, ефект буде приголомшливим.
  • Банан відмінно зволожує і живить, розгладжує зморшки. М'якоть банана потрібно розтерти в кашку, змішати з 2 ч. л. розтопленого вершкового масла. Суміш ретельно перемішати і нанести на область навколо очей на 20 хв. Змити теплою водою.

Інші ефективні методи боротьби з «гусячими лапками» представлені у відео «Як прибрати зморшки під очима в домашніх умовах»:

Чарівні очі без «гусячих лапок» - Все буде добре - Випуск 557 - 02.03.2015 - Все буде добре

Масаж

Ефективним способом позбавлення від зморшок навколо очей і продовження молодості шкіри служить самомасаж.

Виконувати його треба по очищеній шкірі з невеликою кількістю крему. Ефективний масаж по японській техніці. Всі рухи повинні бути легкими і плавними, не можна зміщувати і затискати шкіру, щоб уникнути її травмування і деформації.

Техніка виконання японського масажу представлена у відео

Японський масаж обличчя

Правильне харчування в боротьбі зі зморшками навколо очей

В основі живлення для пружною і красивою шкіри без зморшок повинні лежати продукти з багатим вмістом колагену, вітамінів і мінералів:

  • м'ясо, особливо індичка;
  • риба жирних сортів;
  • морська капуста;
  • салати з свіжих овочів (моркви, капусти, помідор) з зеленню;
  • продукти, багаті на вітамін С (чорниця, шипшина, цитрусові);
  • продукти з сої.

Позбавлення від зморшок апаратними методами

Іноді, перепробувавши всі домашні засоби для позбавлення від зморшок, ми вдаємося до салонним процедурам. Які ж методи сучасної косметології допоможуть впоратися з цією проблемою?

  1. Мезотерапія – введення під шкіру спеціальних поживних і зволожуючих речовин, які допомагають виробляти еластин і колаген, розгладжуючи зморшки.
  2. Фотоомолодження – застосування спеціального світлового імпульсного випромінювання, що сприяє відновленню природних процесів та вироблення колагену.
  3. Ботокс – введення спеціального препарату, який знижує активність мімічних м'язів.
  4. Контурна пластика – введення спеціальних наповнювачів природного і синтетичного походження (гіалуронової кислоти, акрилу, силікону).

Профілактика появи зморшок

Для запобігання появи зморшок під очима важлива профілактика та турбота про себе, які включають наступні заходи:

  • Повноцінний здоровий 8-годинний сон.
  • Обов'язковий відмова від шкідливих звичок.
  • Скорочення часу перебування на сонці.
  • Зниження мімічної активності (стримування емоцій).
  • Вживання 6-8 склянок води в день, умивання прохолодною водою.
  • Правильно підібраний регулярний догляд.

Свіжі і відпочили очі – найкраща прикраса обличчя. Вони виражають наші емоції та почуття, переживання, наш внутрішній світ. І нам потрібно подбати про те, щоб вони довго ще залишалися молодими і красивими.

Що нового і корисного ви дізналися з цієї інформації? Поділіться власними рецептами усунення зморшок під очима в коментарях внизу сторінки.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!