Стрижка каскад на середні волосся жіноча


Чи може одна і та ж стрижка легко укладатися в зачіски на кожен день і до свята, приховувати недоліки і підкреслювати кращі риси обличчя? Так, може. Як? Подробиці тут.

Бажання постійно змінюватися і бути завжди на висоті притаманне всім жінкам. Кожна з нас має свої секрети створення стильних образів. Але думка більшості дівчат сходиться в тому, що саме широке поле для зміни образів може дати стрижка каскад на середні волосся. Давайте розберемося, кому підходить каскад, як його носити, і в яких випадках краще відмовитися від нього.

Переваги «каскаду»

Принадність каскаду в тому, що навіть без укладання жіноча зачіска завжди виглядає акуратно і свіжо. Рідкісні або просто тонкі локони без укладання мають непривабливий і недоглянутий вигляд. Форму вони тримають тільки при сушінні феном з використанням пінки, лаку або інших подібних засобів. Для власниць таких волосся ступінчаста стрижка – прекрасний вихід, який дозволяє зберегти довжину, роблячи зачіску більш об'ємною.

Завдяки «рваним» кінчиків волосся м'яко лягають, як би перетікаючи з одного рівня в інший. Звідси і походить назва стрижок такого типу. Навіть якщо висушити голову без фена, зачіска буде пишною. У каскаді особливо помітна краса мелірованого волосся.

Особливості каскадних стрижок для різних типів особи


За допомогою такої стрижки можна, не вдаючись до пластичної хірургії, візуально підкоригувати форму обличчя. Для цього просто потрібно підібрати для себе підходящий варіант.

Якщо особа має витягнуту форму, то обрамляють його волосся стрижуть за вилиці. Так «витягнутість» буде менш помітна, і обличчя буде виглядати по-іншому.

Круглолицим жінкам стилісти, навпаки, рекомендують залишати передні волосся, до плечей.

Правильно підібрана зачіска – також прекрасний спосіб трохи змінити зовнішність. Наприклад, якщо у вас важкий підборіддя, то рівна широка чубчик зробить цей момент менш помітним.

Для того щоб очі здавалися більш виразними, використовують варіант косий чубчик.

Якщо природа наділила вас дрібними рисами обличчя, вам ідеально підійде коротка рвана чолка. Вона зробить образ завершеним і ефектним, ви будете виглядати оригінально.

Порада: якщо у вас густе хвилясте волосся, краще відмовитися від «каскаду» – різні рівні все одно не буде видно, а зачіска буде виглядати надмірно об'ємної і незграбною.

Як зробити каскад

Стрижку на середні волосся роблять декількома способами, але в основному багато фахівці виконують її, орієнтуючись на контрольну пасмо волосся на маківці голови.

Спочатку голову потрібно зволожити. Відокремлюємо пасмо волосся на маківці і остригаем її довжиною приблизно 8-10 сантиметрів. Пасмо, що лежить поруч з контрольною, витягуємо в бік особи і рівняємо контрольної довжині. Так робимо і з усіма іншими пасмами. Після того обробки всіх волосся потрібно перевірити і при необхідності підкоригувати симетричність зачіски. Закінчуємо стрижку филировкой кінчиків кожного рівня.

Ознайомитися з технікою виконання жіночої стрижки каскад детальніше ви можете, переглянувши відео.

Техніка стрижки каскад: відео урок

Стрижка каскад (драбинка) на середні і довгі волосся

Як виконувати укладання каскадної стрижки


Оскільки стрижка універсальна, її укладають різними способами, і в результаті виходить безліч оригінальних образів. Обсяг надають за допомогою фена і круглої гребінця великого діаметру. Кінчики загинають як всередину, так і назовні.

Каскад – дозволить вам фантазувати, створюючи стильні і різні зачіски на кожен день, не змінюючи кардинально ні довжину, ні колір волосся.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!