Види нарощування волосся - плюси і мінуси, наслідки, правильний догляд та косметичні засоби

За відгуками, нарощене волосся мають мінуси і плюси, різні наслідки. Дівчата і жінки вдаються до нарощування, коли їх власна шевелюра не влаштовує довжиною, об'ємом або якістю. Процедура вимагає ретельності виконання, кваліфікації майстра і не може проводитися самостійно. Ознайомтеся з етапами нарощування, доглядом за волоссям.

Що таке нарощене волосся

Під нарощуванням розуміється косметична процедура, що допомагає збільшити об'єм або довжину волосся. Вона полягає в кріпленні сталок (штучних або натуральних) до власних. Довжина нарощеного волосся залежить тільки від бажання клієнтки. Метою процедури називають естетичні міркування. У неї є мінуси, плюси, наслідки і особливості проведення.

Види нарощування волосся

У косметології виділяють лише три види нарощування. Серед них йде підрозділ на методи нарощування:

  1. Холодне нарощування – фіксація пасм клеєм або намистинами, без термічного впливу. Ділиться на стрічкове (до коріння клеїться стрічка), іспанське нарощування (світлий кріплення для фіксації), з використання металевих виробів (скріплюють свої пасма з нарощеними), бразильське (обернення косичками).
  2. Гаряче нарощування – пасма кріпляться за допомогою спеціальної смоли, нагрівається для клейкості. Підрозділяється на італійську технологію нарощування (кріплення розігрітій смолою), англійську технологію (використання клейового пістолета).
  3. Ультразвукове – клей топлять не високою температурою, а ультразвуком, це відноситься до апаратних процедур.

Плюси і мінуси

При проведенні процедури варто враховувати плюси і мінуси нарощування волосся, які її супроводжують:

  1. Переваги: надання ефектного обсягу, довжини до 70 см, швидкий недорогий процес, можливість кардинальної зміни зачіски.
  2. Недоліки: нарощені ділянки видно, потрібен спеціальний ретельний догляд і періодична корекція, пасма сплутуються, свої пасма відчувають додаткове навантаження, випадають.

Наслідки

Від професіоналізму майстра і використовуваних матеріалів залежать наслідки нарощування волосся. Їх негативна сторона полягає в наступних факторах:

  • опіки, подразнення волосистої частини голови;
  • відчуття тяжкості, головні болі;
  • випадання нарощених пасом разом з власними;
  • травмування фолікул;
  • волосся стають рідкими, слабкими, ламкими, тонкими, січеться.

Ціна на нарощене волосся

Нарощувати пасма можна тільки у майстрів, які підтвердили свою кваліфікацію. У салонах краси Москви і Санкт-Петербурга діють зразкові ціни:

Спосіб кріплення

Довжина

Ціна, рублів

Гаряче капсульне нарощування

200 пасом по 40 см

34000

Корекція нарощених локонів

150 пасм

Вісім тисяч сімсот п'ятдесят

Зняття

Від 180 пасм

3000

Холодне стрічкове

80 стрічок по 40 см

24000

Корекція по мірі зростання

80 стрічок

9250

Зняття

80 стрічок

2500

Догляд за нарощеним волоссям

Дівчатам, які пройшли процедуру нарощування, корисно знати, як доглядати за нарощеними волоссям:

  • расчесывайтесь щіткою тричі на день;
  • придбайте професійні засоби по догляду;
  • мийте голову під душем, сушіть дбайливо, природним шляхом, але не гарячим феном;
  • при купанні в басейні надягайте шапочку;
  • не відвідуйте солярій, лазні, сауни;
  • користуватися щипцями і плойками для укладання нарощених пасом можна, але на безпечній відстані від капсул;
  • хімічна завивка під забороною;
  • не ходіть під прямими сонячними променями без головного убору.

Як мити

Для щоденного миття нарощених пасом виберіть спеціальний шампунь з нейтральним рівнем кислотності (рН). Наносьте шампунь, розбавивши дозу для намилювання водою, щоб засіб краще і рівномірно розподілилася. Під час миття не тріть, не викручуйте пасма, не робіть різких рухів руками. Не можна мити голову, закинувши вниз, під краном або в тазику. Вода повинна стікати зверху вниз, тому застосовуйте тільки душ.

При нанесенні бальзаму зачіпайте тільки середню частину і кінчики, але не коріння. Уникайте попадання спреїв і кондиціонерів на місця кріплення. Не приймайте ванну з розпущеним довгим волоссям, краще заплетіть їх у косу. Не закручуйте голову в рушник відразу після миття – промокніть довжину і дайте висохнути природним шляхом. Не лягайте спати з мокрим розпущеними пасмами.

Як розчісувати

Перед миттям нарощені пасма потрібно підготувати. Розчешіть їх масажною гребінцем з натуральних матеріалів з рідкими зубчиками. Це допоможе уникнути статичної електрики і заплутування. Після миття злегка просушіть довжину і розчешіть, притримуючи біля коріння, щоб уникнути високого тиску в місцях кріплення стрічок або капсул. Дозволяється злегка просушити теплим повітрям фена довжину і акуратно прочесати. Розчісувати мокре волосся небажано, навіть спеціальної гребінцем.

Як сушити

Якщо ви миєте голову на ніч, то ні в якому разі не лягайте спати з мокрими або вологими пасмами. Вони заплутаються, утворюють килими, які неможливо розчесати. Після миття дбайливо промокніть нарощені пасма сухим рушником, не накручуючи його на голову. По можливості сушіть волосся природним шляхом, без фена. На практиці це вдається рідко, тому можна застосовувати фен у режимі подачі холодного повітря. Не направляйте потоки на капсули, починайте сушити з кінчиків, поступово просуваючись вгору. Після висихання перевіряйте руками, не залишилося вузликів.

Забарвлення нарощеного волосся

Бажано думати про фарбуванні нарощених пасом до нарощування, так менше клопоту. У цьому разі майстер окремо фарбує волосся клієнтки в потрібний відтінок і окремо накладні. Якщо дівчина захотіла змінити колір після процедури, зверніться до фахівця. Самостійне фарбування може дати непередбачуваний результат. Нарощені пасма забарвлюються швидше натуральних локонів, для них застосовується слабкий розчин, а фарба наноситься на капсули.

Засоби догляду за нарощеним волоссям

Після проведення нарощування дівчатам доведеться змінити косметику і підібрати засоби догляду за нарощеними волоссям. Знадобиться спеціальний нейтральний шампунь, заспокійливий і живильний бальзам, незмивний спрей для довжини (допомагає уникнути заплутування), масло для кінчиків і маски для зміцнення і живлення коренів (не дають рідним волосся випадати).

Шампунь

Щоб добре промивати голову, знадобиться придбати м'який шампунь для нарощених волосся. Він повинен бути нейтральним, мати в складі дбайливі мылящиеся основи, без агресивних компонентів і силіконів. Популярні бренди:

  • Keune Design – підійде для забарвлених пасм, усуває забруднення, насичує вітамінами і мінералами, захищає від термічного впливу, додає шовковистість, еластичність;
  • Constant Delight – надає блиск і еластичність, делікатно очищає за рахунок натурального складу;
  • Barex – спеціальний шампунь для стрічкового нарощування, усуває заплутаних, надає природний блиск, усуває зайву жирність;
  • Yves Rosher – миючий засіб зміцнює коріння, перешкоджає утворенню посічених кінчиків, не здатне пошкодити капсули;
  • Estel – м'яко очищає шкіру, містить натуральний протеїн, екстракт камелії китайської і фруктові кислоти, захищає від впливу сонячного випромінювання.

Маски для нарощених волосся в домашніх умовах

У догляді за волоссям добре використовувати народні маски, зроблені самостійно в домашніх умовах:

  1. Змішайте п'ять столових ложок натурального йогурту, яйце, чайну ложку льняного масла і пару столових ложок порошку какао (не треба, якщо ви блондинка). Маску нанесіть на довжину сухого волосся, уникаючи коріння, залиште на півгодини, потім змити шампунем.
  2. Додайте до яєчного жовтка пару ложок меду, оливкової олії, збийте. Розподіліть по довжині, залиште на півгодини.
  3. Підігрійте склянку кефіру на водяній бані до комфортної температури, змочіть пасма, через півгодини вимийте.

Відео

Як доглядати за нарощеними волоссям?Каже ЕКСПЕРТ

Стрижка та текстурування нарощеного волосся

Нарощування волосся. Як вибрати волосся для нарощування. Як доглядати за нарощеними волоссям.

Відгуки

Ганна, 34 рокиВ тому році я отримала невдале нарощування волосся. Майстер неправильно розрахувала навантаження на мої тонкі пасма і прикріпила замість 50 стрічок 80. Через тиждень шкарпетки я стала страждати від головних болів, моторошно свербіла голова. Стрічки довелося зняти, коли волосся стали випадати від будь-якого дотику. Досі я лечу випадання.
Кіра, 27 роківУ мене завжди було коротке волосся, але мені захотілося експериментів. Відрощувати їх було довго, тому я вдалася до нарощування. Мені сподобався ефект – це виглядало натурально, капсули були дрібні і не виділялися біля коренів. Проносила я пасма три місяці, потім зняла. Можливо, в наступному році повторю експеримент.
Неллі, 30 роківЯ вже п'ять років ношу накладні пасма з перервою на пару місяців. Я задоволена своїм майстром, вона робить мені холодне нарощування, яке виглядає природно. Я ставлю завивці волосся і спеціальними щипцями, і фарбуванню – їм нічого не робиться. Випадання теж не помітила, вважаю це заслугою перукаря і її кваліфікації.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!