Стрижка сэссун на короткі волосся жіноча

Коротковолосым дівчатам буває важко підібрати собі ідеальну стрижку, адже, порівняно з володарками середньої і великої довжини волосся, варіантів набагато менше. Якщо хочеться, щоб зачіска виглядала незвично, підкреслювала риси обличчя і робила волосся візуально густіше і об'ємніше, ідеальний спосіб – підстригтися в стилі сэссун. Ця вишукана зачіска чудово підходить до ретро, гранжу, діловому і романтичному образу, а кілька видів укладання гарантують різноманітність і допоможуть зачісці вписатися майже в будь-який імідж. Нижче читайте про сэссун і техніці її створення.

Кому підходить стрижка сэссун

Вперше ця стрижка була створена у Франції, відомим у ті часи перукарем Відалом Сэссуном, в честь кого отримала свою назву. Особливості французької вимови зумовили кілька варіацій написання прізвища автора зачіски російською (сессун, сессон, сессон), з них ніяка не буде помилкою. Спеціально для Мірей Матьє знаменитий перукар придумав цю стрижку. Образ співачки ще раз доводить, наскільки універсальної може бути така зачіска: вона підходить для звичайного життя і створює чудовий сценічний образ.

Але перед тим як увійти в салон на стрижку сэссун, потрібно зрозуміти, чи буде вона гармоніювати з типом особи. Кому підійде оригінальна зачіска:

  • Овальне обличчя. Власниці цієї форми, яку прийнято вважати ідеальною, можуть не турбуватися про те, що стрижка буде виглядати погано.
  • Трикутне. Сэссун прикриє великий лоб і візуально врівноважить форму особи.
  • Витягнуте. Довге обличчя стрижка «вкоротити», зробить більш витонченим.
  • Квадратне. Зачіска сэссун згладить риси квадратного особи, особливо добре буде виглядати її злегка подовжений вигляд.
  • Кругле. Дівчатам з цією формою краще відмовитися від такої зачіски, сэссун зробить обличчя ще менше і кругліше.
  • Повне. Стрижка здатна тільки більше підкреслити повні щоки, тому від сэссуна повновидим жінкам краще утриматися.
  • Пишні, густі волосся. На такому типі шевелюри ретро-стрижка буде виглядати ідеально.
  • Тонкі волосся. Стандартний вигляд зачіски виглядає на тонких волоссі «блідо», але разом з филировкой виглядає добре.

У цієї стрижки для короткого волосся є незаперечні переваги, завдяки яким зачіска залишається улюбленою більшістю жінками. По-перше, це універсальність: сэссун підкреслює молодість і красу юних дівчат, а жінкам старшого віку або навіть літнім дамам візуально прибирає кілька років. По-друге, стрижка не вимагає серйозного догляду і тривалих ранкових укладок, що робить її привабливою для тих, хто поспішає на роботу або не має можливості довго стояти перед дзеркалом. Волосся з нею завжди виглядають доглянутими, акуратними.

Головні риси класичного варіанту сэссун – напівкругла чубчик, плавність ліній, чіткі контури по краях, але сучасні методики стрижок передбачають і більш цікаві варіанти. Наприклад, нерідко цю ретро-зачіску майстри виконують з косою чубчиком, а отфилированные кінці додадуть волоссю текстуру і легкість. Зробити її оригінальною допомагає фарбування волосся: мелірування, колорування придатними або незвичайними квітами.

Схема і техніка виконання

Роблячи популярну стрижку сэссун, слід пам'ятати про те, що вона на коротких пасмах вимагає частого відвідування перукаря, який буде коригувати чубчик і довжину, щоб та діставала тільки до середини потилиці. Довіряти свою копицю волосся варто тільки професійному майстру. Технологія виконання вимагає досвіду і постійної практики: стрижка-сэссун передбачає особливий поворот ножиць, градуювання. Крім того, хороший перукар ідеально адаптує зачіску під риси обличчя.

Читайте поетапний майстер-клас з фото з технології виконання ретро-стрижки:

  • Добре розчешіть волосся, починаючи з маківки і до кінчиків. Ззаду розділіть волосяний покрив на зони: спочатку зробіть вертикальний проділ, потім горизонтальний, а після два діагональних, щоб вийшов трикутник, як на картинці. Тім'яні та потиличні зони слід заколоти.
  • Візьміть центральну пасмо з вільних волосся в потиличній зоні. Підстрижіть її, використовуючи техніку нульовою відтяжки. Далі ви будете відштовхуватися від цієї пасма. Підрівняйте так само всі решту волосся, спочатку ліворуч, потім праворуч.
  • Зніміть шпильки з волосся потиличної зони, рівняючись на базову пасмо, підстрижіть їх. Довжина повинна бути на один сантиметр більше інших локонів.
  • Розчешіть волосся з тім'яної зони, відокремте частина попереду для чубчика і кілька пасом зі сторін скронь. Почніть стригти чубок – потрібно, щоб довжина була трохи нижче брів.
  • Скроневі пасма пострижіть, використовуючи техніку косого зрізу, щоб отримати плавний перехід від чубчика до основної маси волосся.
  • З решти неподстриженных волосся зніміть шпильки, добре пройдіться по ним гребінцем і підрівняйте, щоб зачіска придбала цілісний вигляд. Попросіть клієнта потрясти головою: так ви побачите, залишилися десь неопрацьовані ділянки. При необхідності підрівняйте. Готово!

Варіанти укладки, зачіски

Після елегантності і акуратності, які надає волоссю гарна стрижка, головним її плюсом жінки вважають відсутність необхідності робити постійні укладання, що вигідно відрізняє сэссун від багатьох інших зачіски на короткі волосся. Щоб виглядати добре, вранці потрібно лише розчесати пасма і при бажанні пальцями збити їх біля коріння. Але укладати ретро-стрижку можна і навіть потрібно, якщо хочеться поекспериментувати з образом. Кілька цікавих варіантів укладання оригінальної зачіски:

  • Чіткість ліній. Для створення укладання знадобиться для завивки, термозахист і лак, якщо хочеться надовго зафіксувати результат. Як робити: висушіть волосся, нанесіть трохи захисного спрею, проведіть праскою по поверхні пасом, щоб отримати ідеально рівну поверхню на них. Готову стрижку сэссун трохи збризніть лаком. Ця зачіска чудово підійде для щоденного носіння, походу на святковий захід, для ділової зустрічі. Використовуйте аксесуари, щоб підкреслити образ: стрічки, обідки.

  • Класична укладання для сэссун в стилі Мірей Матьє. Цей спосіб надає стрижці ще більшої акуратності, елегантності. Щоб скористатися ним, потрібно мати велику гребінець з феном. Злегка зволожене волосся почніть просушувати, розчісуючи їх усередину.

  • Легка хвилястість або грайливі кучері. Щоб надати сэссун недбалості, скористайтесь плойкою з невеликим діаметром або бігуді, створюючи романтичний образ. Ви можете злегка підкрутити пасма, додавши зачісці ніжні, зворушливі риси, або зробити кучерики, які будуть привертати увагу, радувати оточуючих. Результат злегка збризніть лаком, щоб укладання довго трималася.

  • Гранж. Для цієї зачіски використовувати пінку для волосся, лак, створюючи «творчий безлад на голові.

Відео по створенню стрижки на коротке волосся

Тим, хто ще не мав досвіду підстригання оригінальної зачіски сэссун, важко буде зрозуміти технологію стрижки з фото та описом. Щоб краще орієнтуватися в методі її створення, варто подивитися докладний навчальне відео. Досвідчений перукар наочно показує, як правильно стригти волосся, як тримати ножиці і робити проділи, необхідні для виконання зачіски. В кінці ви побачите, що виходить акуратна, витончена, елегантна стрижка для невеликої довжини локонів, яка підкреслює риси обличчя дівчини. Дивіться ролик з гарним майстер-класом від досвідченого перукаря:

Стрижка "Сессон"

Фото стрижки сэссун на короткі волосся із чубчиком і без 2019 року

Мода на ретро повернулася ще кілька років тому – в 2019 році вони теж не здають своїх позицій. Зачіска сэссун стрижеться з напівкруглою чубчиком, яку при бажанні дівчина може заколоти або прибрати тому укладальними засобами. Щоб побачити, як виглядає елегантна стрижка, яким рисам обличчя підходить найбільше, дивіться фотопідбірку з моделями цього року:

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!