Маска для очей в домашніх умовах: ефективні рецепти

Якщо почитати метод застосування більшості засобів для обличчя, можна помітити таку фразу: «уникати області нанесення навколо очей». Справа в тому, що кошти, призначені для особи, можуть пошкодити тонкий епідерміс цій області, тому маска для шкіри навколо очей повинна бути особливого, спеціального складу. Таку маску можна купити в магазині косметики або аптеці, але ціни на них, як правило, найвищі, а склад наповнений всілякими консервантами. Маска для очей в домашніх умовах обійдеться набагато дешевше і з більшою ймовірністю не викличе алергію.

Що таке маска для очей

Догляд за шкірою повік має свої особливості. Так як дерма цієї частини особи містить менше колагену, вона швидше втрачає свою пружність і еластичність. Крім цього, шкіра тут більш суха з-за меншої кількості сальних залоз. Тому маски на очі повинні бути особливого складу, включати зволожуючий, живильний і отчищающий компоненти.

Правила використання

При неправильному використанні домашніх засобів, можна викликати подразнення шкіри, алергічні реакції та ін Щоб не знижувалася ефективність і процедура не насіла шкоди, обов'язково дотримання правил застосування:

  • Попередньо протріть обличчя мицеллярной водою.
  • Наносьте засіб по масажних лініях, від внутрішнього куточка ока до зовнішнього, рухаючись за годинниковою стрілкою і навпаки.
  • Перед застосуванням необхідно провести тест на алергію, якщо через 20 хвилин ніяких реакцій не було, продукт безпечний.
  • Кращий час для використання – вечірній, приблизно за 2 години до сну.
  • Якщо склад, приготований в домашніх умовах, має рідку консистенцію, можна використовувати спеціальні серветки, ватні диски, марлеву тонку тканину.
  • Завжди необхідно дотримуватися правил гігієни. Перед процедурою ретельно вимити руки і всі беруть участь інструменти.
  • По завершенні процедури вмиваються теплою водою або трав'яним відваром, наносять зволожуючий крем.

Кращі рецепти

Відгуки про застосування засобів в домашніх умовах допомагають на чужому досвіді виділити найкращі та найпопулярніші інгредієнти для приготування косметики. Для догляду за чутливою областю століття частіше використовують:

  • сирі овочі (картопля, морква, огірки тощо);
  • молочні та кисломолочні продукти;
  • свіжа зелень;
  • яйця;
  • трав'яні відвари;
  • ягоди і фрукти;
  • лікувальні рослини;
  • злаки, горіхи та бобові (волоський горіх, мигдальне молочко, квасоля, гречка тощо);
  • желатин;
  • рослинні масла.

Маска від зморшок навколо очей

Дуже поширеною проблемою є зморшки, так звані " гусячі лапки. Щоб складочки стали менш помітні, необхідний інтенсивний догляд в домашніх умовах, який включає в себе дотримання гігієни особи, правильне харчування, відмова від шкідливих звичок, правильний режим дня, зволоження і делікатне очищення дерми. При комплексному підході ефективність проявлять омолоджуючі маски для очей, які можна приготувати в домашніх умовах.

З петрушки

Маска для очей від зморшок з петрушки має цілий ряд корисних властивостей. Вітаміни В 3 і РР насичують дерму киснем і покращують кровообіг. Вітамін Н бере участь у виробленні колагену, що надає шкірі пружність і допомагає помітно позбавитися від зморшок. Вітамін С, якого в петрушці в 4 рази більше, ніж у лимоні, також надає омолоджуючу дію.

Інгредієнти:

  • свіжа подрібнена петрушка – 3 ч. л.;
  • абрикосове масло – 2 ч. л.

Застосування:

  1. Подрібнену зелень змішати з абрикосовим маслом.
  2. Пом'яти суміш ложкою, щоб петрушка стала м'якше і дала сік.
  3. Нанести на область навколо очей.
  4. Через 15-20 хвилин змити прохолодною водою.

Маска з лляного насіння

Останнім часом, в косметології дуже багато говорять про користь лляного насіння. Насіння льону має хороший ліфтинг ефект. Після варіння, виходить лляної кисіль, в якому містяться всі корисні властивості насіння. Щоб підкоригувати складу під свій тип шкіри, можна додавати до інгредієнтів масла, молочні продукти, овочі.

Інгредієнти:

  • насіння льону – 3 ч. л.;
  • кип'ячена вода – 0,5 склянки.

Застосування:

  1. Насіння льону попередньо подрібнити в кавомолці.
  2. Залити насіння окропом.
  3. Поставити на маленький вогонь. Варити 10-15 хвилин.
  4. Отриману суміш остудити, нанести на серветку або ватний диск, прикласти на віки.
  5. Змити водою через 15-20 хвилин.

Зволожуюча

Такі рецепти підходять для всіх типів шкіри, збагачуючи її вологою і поживними речовинами. Зволожуюча маска для очей в домашніх умовах включає в свій склад жирні молочні продукти, фрукти, яєчний жовток, рослинні олії. Навіть якщо у вас немає проблем з сухістю, зволожуючі маски все одно будуть дуже корисні і стануть відмінною профілактикою в боротьбі з мімічними зморшками.

Маска з яєчним жовтком

Яйця – неймовірно цінний продукт. Яєчний жовток містить речовину ретинол, який активно живить епідерміс, регулює роботу сальних залоз, допомагає шкірі стати більш еластичною і пружною за рахунок активного зволоження. Як допоміжна речовина в масках з яєчним жовтком, приготованих в домашніх умовах використовують рослинні олії, що служить додатковим зволоженням.

Інгредієнти:

  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ч. л.

Застосування:

  1. З сирого яйця вийняти жовток.
  2. Перетерти жовток з оливковою олією.
  3. Нанести на повіки, за допомогою серветки, ватного диска.
  4. Змити теплою водою через 15-20 хвилин.

Сметанна з петрушкою

Молочні продукти славляться своєю користю для особи, в тому числі для області навколо очей. Сметана дбайливо доглядає за ніжною дермою, зволожуючи і живлячи. Петрушка покращує кровообіг, знімає запалення і добре зволожує. Такий рецепт тонізує і усуває ознаки втоми з очей. Застосовувати можна як у вечірній, так і в ранковий час.

Інгредієнти:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • петрушка – 1 гілочка.

Застосування:

  1. Подрібнити листя петрушки і злегка пом'яти їх.
  2. Змішати сметану з петрушкою.
  3. Дати настоятися 5 хвилин.
  4. Наносити легкими рухами, що вбивають.
  5. Змити теплою водою через 15 хвилин.

Маска від синців і мішків під очима

Синці під очима завжди надають людині нездоровий вигляд. Причинами такого явища служать перевтома, кисневе голодування, малорухливий спосіб життя, авітаміноз, шкідливі звички, неправильне харчування. Крім цього, синці бувають генетичною особливістю людини, якщо, наприклад, він має дуже тонкої шкіри. Щоб зменшити цей косметичний дефект в домашніх умовах, можна застосовувати маски на основі трав, сиру, кефіру, огірків, картоплі.

Картопляна маска від синців під очима

Одна з найпопулярніших масок у боротьбі з синцями – на основі картоплі. Варіацій такої маски в інтернеті безліч. В якості інгредієнтів додають рослинні олії, молоко, вершкове масло. У даному рецепті сирої картопля змішується з кефіром, завдяки чому область навколо очей отримує додаткове зволоження. Кефір можна замінити на кисле молоко або сир.

Інгредієнти:

  • картопля – ½ шт;
  • кефір – 1 ст. л.

Застосування:

  1. Сирий картопля промити, почистити, натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
  2. Додати в картопляну м'якоть кефір.
  3. Наносити на область навколо очей проти годинникової стрілки.
  4. Тримати маску на обличчі 15 хвилин.
  5. Змити теплою водою.

З волоських горіхів

Про користь горіхів в раціоні людини давно відомо. Горіхи багаті білком, фолієвою кислотою, каротином, калієм. Про застосування волоських горіхів в домашній косметології відомо не багатьом. Між тим, цей горіх допомагає боротися з темними колами під очима, відмінно живить дерму, прибирає сліди втоми і недосипання. Допоміжні інгредієнти в такому рецепті – лимонний сік і оливкову олію. Сік лимона дає відбілюючий ефект, а масло зволожує область навколо очей.

Інгредієнти:

  • меліса – 3 шт.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – ½ ч. л.

Застосування:

  1. Волоські горіхи подрібнити в кавомолці до стану борошна.
  2. Змішати масло, лимонний сік і горіхову борошно.
  3. Настояти суміш протягом 20 хвилин.
  4. Нанести на повіки на 10 хвилин.
  5. Змити теплою водою.

Від набряків

Частіше набряклість верхніх і нижніх повік зустрічається вранці. Тому доцільним буде застосування протинабрякових засобів в першій половині дня. З набряками в домашніх умовах добре борються рецепти на основі відварів трав: м'яти, липи, ромашки. Добре підійде і універсальна маска з сирої картоплі. Якщо набряки з'являються регулярно, краще всього проконсультуватися у свого лікаря на предмет прихованих захворювань.

Трав'яні відвари

Від набряків допоможе позбутися косметичний лід, приготований в домашніх умовах, відварів лікувальних трав. Такі процедури добре підходять для чутливої і тонкої шкіри. Крижані кубики зменшують запалення, зміцнюють судини, покращуючи кровообіг в тканинах. Заморожені трав'яні відвари добре заспокоюють шкіру, зменшуючи подразнення.

Інгредієнти:

  • меліса – 10 г;
  • ромашка – 10 г;
  • липа – 10 г;
  • череда – 10 р.

Застосування:

  1. Всі трави заварити окропом в емальованому посуді і залишити настоюватися на два години.
  2. Одержаний трав'яний чай розлити по формочках для заморозки льоду і на ніч помістити в морозилку.
  3. Щоранку протирати обличчя крижаними кубиками.

Картопля від набряків

Відварну картоплю допоможе екстрено впоратися з набряклістю. Цей засіб можна застосовувати як компреси за допомогою марлі або іншої пористої тканини. Слід знати, що відварну картоплю в боротьбі з набряками застосовують не більше 1 разу в тиждень. Після двох місяців застосування слід спробувати інший рецепт, через звикання ефективність знижується.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.

Застосування:

  1. Відваріть картоплю в мундирі до готовності.
  2. Готовий овоч очистіть від шкірки, остудіть до кімнатної температури.
  3. Розімніть картоплю з олією, при необхідності підливайте масло.
  4. Нанесіть пюре на нижні і верхні повіки на 15-20 хвилин.
  5. Змийте засіб теплою водою або трав'яним відваром.

З алое

Ліфтинг-маски для очей в домашніх умовах часто включають в себе такий компонент як алое. Сік цієї рослини чинить протизапальний, відбілюючий, зволожуючий і захисний ефект. Для приготування краще всього підійдуть нижні листя. За тиждень алое краще не поливати, оскільки в ньому накопичитися більше корисних речовин. Зірвані листя ще на добу поміщають у холодильник. Після цього можна приступати безпосередньо до приготування.

Інгредієнти:

  • сік алое – 2 ч. л.;
  • йогурт – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.

Застосування:

  1. З підготовлених листя алое віджати сік.
  2. Всі інгредієнти змішати.
  3. Нанести на повіки в 2 шари і витримати 15 хвилин.
  4. Вмитися теплою водою.
  5. Нанести зволожуючий крем.

З медом

Мед універсальний у своєму застосуванні. Він підходить для будь-якого типу шкіри і надає всебічне дію. Завдяки своїй структурі, він утворить на шкірі тонку плівку, не дозволяючи волозі випаровуватися. Мед – природний антисептик. Добре підтягує, розгладжує шкіру, допомагаючи боротися з в'ялістю і мімічними зморшками. Величезний спектр мікроелементів тривалий живильний ефект. Одна з важливих умов успішної процедури – якість меду. Продукт повинен бути натуральним і з дотриманням правил зберігання. Поєднання меду і молока роблять шкіру бархатистою і ніжною.

Інгредієнти:

  • мед – 3 ч. л.;
  • молоко – 1 ст. л.;
  • кориця – 1/2 ч. л.

Застосування:

  1. В мед додати корицю і злегка розігріти на водяній бані.
  2. Влити молоко.
  3. Наносити легкими масажними рухами.
  4. Витримати на шкірі 10 хвилин.
  5. Змити відваром ромашки за допомогою ватного диска.

Огіркова

Цей зелений овоч широко застосовується в косметології. З екстракту огірка виробляють різні креми, гелі, тоніки. Домашні рецепти з огірка полюбилися багатьма за вибілюючий ефект і простоту в приготуванні. Огіркова м'якоть допомагає боротися з мішками під очима, освіжає погляд, тонізує шкіру, глибоко отчищает. Огірок не викликає алергій, не має протипоказань і побічних явищ.

Інгредієнти:

  • огірок – 1/3 шт.;
  • ряжанка – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1/2 ч. л.

Застосування:

  1. Огірок очистити від шкірки.
  2. Подрібнити овочі в блендері або потерти на самій дрібній тертці.
  3. Змішати огіркову м'якоть з ряжанкою і оливковою олією.
  4. Втерти складу легкими рухами у шкіру.
  5. Тримати 15-20 хвилин.
  6. Змити відваром ромашки або теплою водою.

Картопляна

Найчастіше картопля застосовують з метою позбутися від темних кіл і синців під очима. Це під силу картопляного крохмалю. До складу картоплі ще входить цілий ряд корисних для шкіри речовин. Аскорбінова кислота захищає від вільних радикалів, перешкоджаючи старінню шкіри. Вітаміни групи В допомагають боротися зі зморшками, підсилюючи вироблення колагену. Вітамін К дає відбілюючий ефект, зменшуючи пігментацію.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 шт.;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • кефір – 1 ч. л.;
  • борошно – по необхідності.

Застосування:

  1. Картоплю помити, почистити і натерти на дрібній тертці.
  2. Жовток відокремити від яйця.
  3. Змішати жовток з картоплею.
  4. Якщо консистенція виходить занадто рідкою, додати борошно.
  5. Наносити на повіки на 15-20 хвилин.
  6. Змити теплою водою.

Поживна з вівсяними пластівцями

Ніжній шкірі навколо очей необхідно додаткове харчування, щоб дерма не стоншувалася, і не було видно судини. Вівсяні пластівці з цим завданням справляються на відмінно. Збагачені вітамінами, вони делікатно доглядають і живлять шкіру. Для досягнення більшої ефективності в якості додаткових інгредієнтів використовується мед і масло обліпихи. Для людей з підвищеною жирністю шкіри, рекомендується додати трохи сметани.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • обліпихова олія – 1 ч. л.;
  • сметана (для жирної шкіри) – 1 ч. л.

Застосування:

  1. Вівсяні пластівці перемолоти на борошно в кавомолці.
  2. Додати до пластівців мед, масло і сметану.
  3. Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
  4. Легкими масажними рухами наносити на повіки по масажних лініях.
  5. Витримати 15 хвилин.
  6. Змити водою або свіжим відваром ромашки.

Тонізуюча з кропом

Добре освіжить шкіру і позбавить від слідів втоми кріп. Листя і стебла цієї рослини містять ефірні олії, аскорбінову кислоту, каротин, ніацин, вітаміни А і E. Всі ці складові в комплексі дають повноцінний догляд. Особливо корисно таке засіб буде в теплу пору року, коли робота сальних залоз підвищена. Для більшого тонізуючого ефекту перед нанесенням суміш охолоджують в холодильнику 1-2 години.

Інгредієнти:

  • кріп – 1-2 гілочки;
  • гранатовий сік – 1 ч. л.;
  • шпинат – 2-3 листочка;
  • йогурт – 1 ч. л.

Застосування:

  1. Шпинат і кріп разом зі стеблом подрібнити блендером.
  2. Змішати отриману пасту з гранатовим соком і йогуртом.
  3. Рівномірно розподілити масу на область навколо очей.
  4. Тримати 15 хвилин, потім змити теплою водою.

З оливковою олією

Багато засоби по догляду за шкірою в домашніх умовах рекомендують додавати оливкову олію. Це універсальний зволожуючий, живильний компонент. Найбільше оливкова олія підходить для сухої в'янучої шкірі. Використовувати необхідно тільки натуральне нерафіновану олію, яке зберігалося з дотриманням всіх правил. Для жирної шкіри не рекомендується застосовувати засіб частіше двох разів на тиждень.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1/2 ч. л.;
  • м'якоть огірка – 1 ч. л.

Застосування:

  1. Оливкова масло підігріти на водяній бані.
  2. Огірок помити, відчистити від шкірки і натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
  3. Тепле масло змішати з м'якоттю огірка і соком лимона.
  4. Наносити на шкіру 2-3 шари за допомогою серветки або ватного диска.
  5. Витримати 15 хвилин, потім змити теплою водою.

Експрес-маски

Такі домашні засоби догляду, як експрес-маски допомагають максимально швидко досягти видимих результатів. Наносити їх регулярно курсами не рекомендується, а от застосування в якості термінової допомоги перед важливим заходом буде цілком доцільно. Експрес-засоби допомагають швидко приховати сліди недосипання, зменшити запалення, прибрати темні кола.

Проти темних кіл

Темні круги з ранку під очима – проблема багатьох дівчат. Щоб приховати недосип і перевтома, можна скористатися швидкодіючим засобом з кореня петрушки і капустяного соку. Готувати засіб краще заздалегідь і залишати в холодильнику до ранку, найкращий ефект досягається при нанесенні охолодженої суміші. Приготування займе трохи більше часу, але і результат буде видно відразу.

Інгредієнти:

  • корінь петрушки – 1 шт.;
  • коріандр мелений – 1/2 ч. л.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • сік капусти – 1 ч. л.

Застосування:

  1. 2-3 капустяних листа подрібнити блендером.
  2. Вийшло капустяне пюре віджати через марлю для отримання соку.
  3. Корінь петрушки обдати окропом, потім подрібнити блендером.
  4. Змішати сметану, коріандр, капустяний сік, петрушку.
  5. Нанести на повіки на 10 хвилин.
  6. Змити за допомогою ватного диска. Вмитися теплим відваром ромашки.

Фруктова

Сумішами з ароматних свіжих фруктів особливо приємно користуватися. Фруктові кислоти здатні за короткий термін очистити дерму від глибоких забруднень і залишків макіяжу. Головним правилом застосування таких засобів є правильний вибір стиглих фруктів. Зіпсовані яблука і банани можуть завдати шкоди вашій особі, а незрілі плоди просто не дадуть ніякого результату.

Інгредієнти:

  • банан – 1/4 шт.;
  • яблуко – 1 зубчик;
  • виноградний сік – 1 ст. л.;
  • полуниця – 1 шт.

Застосування:

  1. Яблуко відчистити від шкірки і кісточок.
  2. Блендером подрібнити все вимиті фрукти.
  3. У фруктове пюре додати виноградний сік.
  4. Нанести на область навколо очей на 15 хвилин.
  5. Змити свіжим відваром ромашки.

Відео

Маски для шкіри навколо очей в домашніх умовах

Відгуки

Юлія, 27 роківБлизько півроку тому стала помічати, що вранці верхні повіки набрякають, невелика припухлість з'являється. Пройшла повне обстеження, зі здоров'ям було все гаразд, слава богу. Стала боротися з набряком кубиками заморожених трав'яних відварів. Ефект сподобався.
Марина, 42 рокиЯ користувалася маскою з алое близько місяця по 3 рази в тиждень. Хотіла, щоб «гусячі лапки» стали менш помітними, вони сильно видають вік. В'яла шкіра стала більш пружною та щільною, зморшки не так кидаються в очі. Зараз зробила перерву, щоб не було звикання. Планую продовжити застосовувати, результатом задоволена.
Лілія, 36 роківКартопляну маску вважаю незамінною! Мені її порадила свекруха ще два роки тому, коли я поскаржилася на синці під очима. З тих пір періодично їй користуюся. За моїми спостереженнями, вона рятує не тільки від синців, але і добре зволожує шкіру. Картопля завжди знайдеться будинку. Доступно і ефективно!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!