Лікувальні властивості блакитної глини - склад, застосування в рецептах для лікування і домашніх косметичних засобів

Блакитна глина являє собою багатофункціональний та універсальний речовина, яке за властивостями вважається ефективним і корисним, багатющий складу його допускає використання в лікувальних цілях у медичній практиці. Унікальний порошок блакитного забарвлення може навіть позмагатися у битві з онкологічними захворюваннями. Вона виступає затребуваною в косметологічній практиці.

Склад

Є джерелом величезної кількості різних мікро - і макроелементів. Велика кількість людей вважають, що своїм хімічним складом воно не поступається багатьом овочам і фруктам. Видобувається в різних природних місцях, тому можливо відмінність за хімічним елементам, в залежності від місцевості добування та умов зберігання. Склад блакитної глини:

  • Алюмосилікати (солі).
  • Оксид алюмінію, оксид кремнію.
  • Група мінералів каолініту.
  • Монтморилоніту та інше.

Властивості

Про властивості природного речовини, здатності його лікувати багато патології відомо ще з давніх часів. Єгипетська красуня Клеопатра використовувала глину для поліпшення шкіри у вигляді масок. Відшукати це речовина легко в магазинах. Ефективність його на кілька порядків перевищує вартість:

  1. Терапевтичні характеристики попереджають утворення акне.
  2. Сприяє знебарвленню темних плям на шкірному покриві.
  3. Сприяє зміцненню і пружності шкіри.
  4. Покращує циркулювання крові.
  5. Розповідає омолоджуючу дію.
  6. Сприяє позбавленню від целюліту (антицелюлітний препарат).
  7. Має протизапальну і антисептичну дію.
  8. Властиві адсорбуючі характеристики.
  9. Нормалізує роботу сальних залоз.
  10. Характерний відбілюючий ефект.
  11. Сприяє тканинної регенерації.
  12. Обумовлює надходження кисню до тканин.
  13. Антиревматичні характеристики.
  14. Очищення організму від токсинів.
  15. Стимуляція росту волосся.
  16. Покращує роботу імунної системи.

Застосування блакитної глини

З-за своїх численних властивостей вона має широкий спектр застосування:

  • Хронічні захворювання суглобів.
  • Патології хребетного стовпа.
  • М'язові захворювання.
  • Патології НС.
  • Травмування.
  • Хвороби жіночих генітальних органів різної форми.
  • Запальні явища в органах ШКТ.
  • Гемозаболевания і онкологія (доброякісні, злоякісні новоутворення).
  • Патології ЛОР-органів.
  • Очні хвороби.
  • Захворювання ендокринної системи (цукровий діабет).
  • Судинні захворювання (набряки).
  • При лікуванні шкірних хвороб (акне).

Лікування блакитною глиною

Головний принцип її дії укладено поліпшення процесів обміну речовин в організмі. Абсолютно не має значення, як використовувати глину, всередину (натщесерце) або в якості примочок, ванн, ванн і компресів. Сучасна медична практика визнає її цілющі характеристики, тому вона отримала широке застосування в різних напрямках.

Застосовується природна речовина для коректування фігури (при схудненні), для волосся (нормалізація властивостей), додає ніжність та пружність шкірного покриву. Придбати її неважко у більшості аптечних кіосків і навіть супермаркетів. Лікування блакитною глиною в домашніх умовах легке, ефект від використання не поступається дорогим маніпуляцій.

Для особи

Настійно рекомендується перед застосуванням визначитися з типом шкіри обличчя — жирна, комбінована, суха. Для сухої передбачається застосування зволожуючих добавок, для жирної — навпаки. Аналізуючи мінеральний склад (макро - і мікроелементи) речовини, слід підкреслити косметичні ефекти:

  • видаляє втому і прояви недосипання (як антидепресант);
  • сприяє розгладженню зморшок (омолодження);
  • нормалізуються сальні залози;
  • звужує розширені шкірні пори;
  • звільняє шкірні покриви від вугрів;
  • сприяє відновленню еластичності, м'якості, пружності шкірного покриву;
  • сприяє відбілюванню шкіри, усунення веснянок, пігментних плям;
  • покращує колір шкіри особи;
  • сприяє зменшенню рубцевої тканини, регенерації саден.

Для зубів

Натуральна блакитна глина знайшла своє активне використання в стоматологічній практиці. У цьому випадку стоматологи рекомендують застосовувати глиняний сметаноподобный розчин. Його слід нанести на поверхню ясен, витримати приблизно 15-20 хв. Допускається втирання цієї кашки в поверхню ясен. Процедура сприяє зниженню кровоточивості ясен.

Для суглобів

Ортопедична практика, ревматологія допускає ряд рецептів, як використовувати блакитну глину:

  1. Глиняний коржик. Товщина такої коржа повинна бути близько 1-1,5 см. Коржик прикладається до проблемного місця, покривши зверху поліетиленовим шматком й утепливши вовняної річчю. Витримати протягом 120 хв. Далі змити поверхню суглоба теплою водою. Лікувальний курс налічує 7-10 днів. Глину використовувати кожен раз нову.
  2. Ванна. На 5-6 л підігрітої до 300С води взяти дві столові ложки порошку, ретельно перемішати і додати у ванну, кожна процедура повинна тривати протягом чверті години. Потім змити теж теплою водою. Після такої процедури прийняти горизонтальне положення і постаратися розслабитися, тому правильно приймати перед відходом до сну.
  3. Компрес. Подрібнити до порошкоподібного стану, розвести в невеликій кількості теплої води до пастоподібної форми. Витримати суміш протягом декількох годин, далі підігріти до 40–45С і прикласти на марлевій серветці до проблемного суглобового п'ятки, зафіксувавши й утепливши вовняною тканиною. Витримати до повного висихання приблизно 30-40 хв.

При варикозі

Лікування варикозу передбачає застосування в якості комплексного препарату. У цьому випадку необхідно приготувати ванночку з підігрітою водою. Попередньо заварити в 3 л окропу 4-5 столових ложок листя берези, ромашки, кропиви. Допускається навіть тільки одна з названих трав. Остудити до комфортного тепла, розчинити 3 столові ложки глини. Додати ще підігрітої води і тримати в ній ноги приблизно 20-30 хв. Виконувати такі ванночки кожні 48 годин до поліпшення стану.

При захворюваннях шкіри

Застосовується синя глина при шкірних патологій у вигляді фурункулів, екземи або нейродерміту рекомендовані глиняні примочки. Для цього глину ретельно розвести теплою водою до кашкоподібного стану (без грудок). В теплому вигляді нанести на бавовняну тканину або багатошаровий шматок марлі і прикласти до ушкодженого ділянки на шкірному покриві, прикривши зверху серветкою. Через 60 хв компрес рекомендується зняти і промити поверхню чистою кип'яченою водою.

При натоптишах і п'яткової шпори

При утворенні на ступні натоптишів, мозолів і п'яткових шпор практикується застосування ванночки з аристократичного порошку. Для цього в 3 л гарячої води, але так, щоб не завдати опік, розчинити одну столову ложку подрібненої глини, витримати ступні протягом 15 -20 хв. Рекомендується почергове застосування компресів і ванн, обгортання. Терапевтичний курс налічує десять щоденних процедур.

Протипоказання блакитної глини

Незважаючи на довгий перелік користі синьої глини, протипоказання до використання все ж є:

  • Наявність запальних процесів у фазі загострення.
  • Кардиопатологии.
  • Ниркова недостатність (у тому числі і патології нирок на стадії загострення).
  • Гіпертонія, симптоматична гіпертензія.
  • Захворювання щитовидної залози.

Формування в постпроцедурный період гіперемії на шкірі, вираженого свербежу, поліморфного висипання вугрів сприяє застосування додаткових інгредієнтів (ефірного масла, будь-яких лікарських трав тощо), на які в індивідуальному порядку можлива алергічна реакція. Перелік протипоказань не такий вже і великий, тому кожен пацієнт може користуватися цілющим даром, проте, все повинно бути в розумних межах, після консультації у фахівця.

Відео

Маска з блакитної глини / Косметична глина / Догляд за обличчям

Відгуки

Ліля, 36 роківПридбала в аптеці глину і користувалася нею майже два тижні. Я навіть не підозрювала, який свіжої буде моя шкіра на обличчі і шиї. Додаю трохи гірчичного порошку. Стали зменшуватися дрібні зморшки і розтяжки. Її навіть приємно наносити на шкіру. Зі змиванням ніяких проблем, легко. А після втираю масло апельсина. З цим обережно, можуть бути алергії.
Міла, 28 роківПодружки весь час схиляли мене користуватися глиною. Хвалили лікувальні властивості блакитної глини. Не вірила, сперечалася з ними. Спробувала і прийшла у захват, не відразу, правда, днів через 10. Користь блакитної глини, так би мовити, на обличчя. Виглядаю молодше, шкіра яскравіше, свіже. І лупи (можливо, це себорея) менше стало. Рецепти народної медицини сильні!
Аня, 25 роківЧастина ділянок шкірного покриву постійно воспалялась. Перепробувала мільйон способів, у тому числі і салонні. Нічого не допомагало. Одного разу моя бабуся розповіла, як вони в молодості глиною позбувалися від прищів, ось я вирішила, що маска з блакитної глини для обличчя підійде. Навіть загальне самопочуття покращилося, мабуть, імунітет став краще. Її неважко і придбати!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!