Лазерне видалення татуювання

Багато людей не замислюються про те, що якщо татуювання набридне, то звести її буде дуже складно. Навіть з сучасним рівнем технологій видалення з деяких частин тіла тату є трудомістким процесом. На сьогоднішній день пропонуються кілька видів виведення малюнків на тілі, але найефективнішим вважається шліфування лазерним променем.

Коли показане видалення тату лазером

Виведення тату лазером застосовують з різних причин. Найголовніша – малюнок більше не влаштовує людини. Він стає невпевненим у собі, намагається сховати його під одягом. В молоді роки багатьом хочеться ексцентричними татуюваннями привернути до себе увагу, але в зрілі роки прикраса втрачає свою актуальність. До того ж шкіра з роками старіє і обвисає, тому тату може змінитися до невпізнання, і буде виглядати синім негарною плямою.

Швидше всього лазерного видалення татуювання піддаються люди зі світлою шкірою. Малюнки на грудях, руках, ногах і сідницях прибираються легше, ніж на інших частинах тіла. У місцях малого скупчення підшкірного жиру зображення вивести дуже складно, але якщо вони були нанесені багато років тому, то видалення татуювань лазером пройде швидше. Справа в тому, що сучасні майстри застосовують більш стійкі чорнила, так і розміри татуажу набагато збільшилися.

Як відбувається видалення татуювань

Як відбувається процес зведення малюнка? Видалення лазером – це напрямок світлового потоку на певний колір. В результаті такого впливу кольорові ділянки розбиваються на фрагменти. Від того, як глибоко чорнило проникли під шкіру і наскільки вони були якісними, залежить кількість повторних впливів. Це дозволить остаточно прибрати з поверхні епідермісу пофарбований ділянку.

Процедура лазерного видалення татуювання починається з тесту на визначення виду лазера і на чутливість шкіри до його впливу. Тривалість сеансу залежить від площі зображення. За бажанням клієнта може використовуватися місцева анестезія. Прибирати тату променем не дуже боляче, адже він діє тільки на фарбу, руйнуючи її, а мікрочастинки виводяться з організму природним шляхом через лімфосистему. Для позбавлення від глибокого й великого зображення може знадобитися до 10 сеансів, які проводяться з проміжком в місяць.

Яким лазером проводять видалення тату

Майстри вибирають лазер для видалення тату, в залежності від складності пофарбованого ділянки. Для багатоколірних зображень можуть використовуватися кілька способів виведення. Простіше вивести однотонну чорну татушку – це може зайняти одну процедуру. Деякі зображення виводяться більше року. Лазерне видалення татуювання робиться кількома методами:

  1. Зведення зображень рубіновим лазером. Працює за принципом селективної фотокавитации. Швидко виводить фарби чорного, зеленого, синього кольору. Не здатний впливати на тату, пігмент яких знаходиться глибоко в дермі.
  2. Позбавлення від малюнка александритовым лазером. Відмінно прибирає неглибокі зображення темного кольору. Не видаляє помаранчеву і червону фарбу.
  3. Видалення татуювання неодимовим лазером. В основі лежить лазерна фотокавітація. Впливає на дерму хвилями різної довжини, тому виводить глибокі і різнокольорові ділянки. Це спосіб – самий дорогий.
  4. Зведення малюнка на тілі эрбиевым лазером або СО2. Застосовується ефект лазерної вапоризації. Швидко прибирає тату, зроблені на поверхні шкірного покриву, але можуть залишитися рубці.

Скільки коштує зведення татуювань лазером

Позбутися від малюнка на тілі за допомогою променя обійдеться дорого. Лазерне видалення татуювання в сучасних клініках в середньому коштує 300-400 рублів. Ціна вимірюється в квадратних сантиметрах. Якщо потрібно вивести зображення декількох тонів, тоді будуть використовуватися різні апарати, а вартість послуги може збільшитися. Для великих за розміром пофарбованих ділянок шкіри багато салони роблять цінові знижки: чим більше малюнок – тим дешевше ціна за 1 кв. див.

Має протипоказання лазерне видалення тату

Люди, які думають про те, як звести татуювання лазером, повинні знати про можливі наслідки процедури. Найпоширеніше побічне явище після лазерної корекції – пігментація шкіри. Нерідко після сеансу у людей активується герпес, висипання, чхання і блювота. Що стосується протипоказань, то зводити татуювання цим способом не можна людям з наступними показаннями:

  • цукровий діабет;
  • епілепсія;
  • вагітність та лактація;
  • наявність кардіостимуляторів або протезів;
  • захворювання шкіри (екзема, псоріаз);
  • інфекційні хвороби;
  • гіпертонія, ішемія, аритмія;
  • свіжий загар.

Відео: зведення тату в клініці

Лазерне видалення небажаної татуювання

Відгуки

Руслан, 32 рокиУ молоді роки я робив безліч бездумних вчинків, і набив собі багато незрозумілих для мене сьогодні татух. Зараз ходити в діловому костюмі і з черепом на зап'ястку не дуже солідно, тому зважився на зведення татуювання за допомогою лазерного променя. Процедура болюча і неприємна. Пройшов вже 3 сеансу, але зображення проглядається.
Анна, 24 рокиЗводила чорно-біле зображення кішки з плеча лазерним обладнанням. Вистачило одного сеансу, так як чорна фарба була вигоріла і неякісна. Болі сильної не відчувала: така ж, як і при нанесенні малюнка. Результат мені дуже сподобався! Після того, коли опік (червона пляма) пройшов, навіть шраму не залишилося.
Лариса, 19 роківЗ колишнім хлопцем наробили татух з іменами, а зараз, коли виходжу заміж за іншого, написи стали неактуальними. Запропонували вивести лазерним променем. Я витримала лише одну процедуру, оскільки біль для мене була нестерпною. Букви трохи посвітлішали, але не зникли. Так і не змогла зважитися на повторний сеанс. Спробую забити іншим малюнком.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!