Ліпофілінг

Пластичні хірурги стверджують, що головне – народиться щасливим, а вони потурбуються про вигляду людини. Сучасна медицина пропонує величезні можливості для зміни зовнішності. Ліпофілінг – найпоширеніший метод контурного моделювання тіла. Широкий діапазон варіантів застосування зробив цю процедуру популярною у всьому світі. За допомогою такого методу коректується не тільки особа, але і все тіло.

Особливості процедури

Операція по корекції обличчя і тіла з допомогою власного жиру дуже популярна. У перекладі з грецької «липо» позначає жир, а «відчуття» – заповнювати. Для цієї операції паркан жиру береться з допомогою тупоносой голки з підшкірної тканини живота і внутрішньої сторони стегон, там ховається самий корисний матеріал для омолодження, тому що:

  • він має потрібну структуру;
  • не містить зайвих анатомічних утворень;
  • добре приживлюється в області введення;
  • операція з допомогою жирового матеріалу дає довгостроковий ефект;
  • багатий столбовыми клітинами, які сприяють омолодженню.

Операція проводиться не тільки для омолодження шкіри, яка зазнала віковим змінам. Вона призначається і за медичними показаннями, наприклад, для корекції шрамів і рубців власним жиром, при цьому пацієнт отримує довічний результат. Для проведення процедури немає вікових обмежень, її можуть проводити як дорослим людям, так і в дитячому віці.

Основні зони липофилинга

Всі частини тіла у жінки схильні до вікових змін, сприяє цьому уповільнення обміну речовин, зменшення обсягу підшкірного жиру, неправильний спосіб життя. Відбитки старіння і в'янення помітні на таких зонах:

  • особа (нижні повіки, вилиці, щоки, скронева область, губи, носогубні складки, підборіддя);
  • груди;
  • кисті рук;
  • сідниці;
  • стегна;
  • гомілки.

Особа

З віком шкіра обличчя стає сухою, стоншується, з'являються зморшки і западинки, тому що відсоток жирової тканини під шкірою зменшується. Людям з такими яскраво вираженими проблемами необхідна операція по коректуванню дефектів особи. Для виправлення контурів потрібно не більше 25 мл жиру. Він корисний для особи тим, що:

  • в жировій тканині багато вітамінів;
  • жир покращує вироблення колагену і еластину, від яких залежить молодість шкіри;
  • власний жир не викликає алергічних реакцій і запалень;
  • суха шкіра швидше старіє, тому наявність жиру в підшкірних шарах запобігає поява вікових змін.

Губи

Ще кілька років тому популярним методом збільшення губ був Ботокс, силікон. Зараз ліпофілінг цієї частини особи – поширена процедура в косметичній пластичної хірургії. За допомогою такої операції легко домогтися наступних результатів:

  • збільшення губ, після операції з використанням власного жиру вони виглядають природно, на відміну від застосування ін'єкцій Ботокса або гіалуронової кислоти;
  • зміни форми губ за допомогою жиру;
  • омолодження: позбувшись від зморшок, шкіра на губах стає гладкою, чуттєвої, як в молодості;
  • контури губ стають більш чіткими, завдяки рівномірному розташуванню жиру під поверхнею цієї зони.

Повіки

Якщо у вас темні кола під очима або набряки, які не зникають при використанні кремів, масок, компресів, в такому випадку варто звернутися за консультацією до пластичного хірурга. Після огляду структури вашої шкіри лікар може запропонувати зробити корекцію нижніх повік шляхом введення жиру в підшкірні борозни, обходячи слізні залози. Верхню повіку теж іноді потребує коригування і підтяжки.

Щоки і скули

Якщо у вас недолік обсягу тканин на обличчі або є бажання зробити його більш виразним і яскравим, то це досягається шляхом операції по корекції щік та підборіддю. За допомогою такої процедури відновлюються контури особи. Ці маніпуляції нерідко можуть бути альтернативою пластичної хірургії. Корекція скул і щік проводиться під місцевою анестезією протягом однієї години.

Носогубні складки

Починаючи з тридцяти років, у жінок і чоловіків нерідко з'являються носогубної складки в зоні, що надає втомлений вигляд, видає справжній вік. Позбутися від них допомагає операція по корекції таких складок. Завдяки заповненню власним жиром небажаних зморшок в цій області, ви легко досягнете не тільки чіткого і рівного контуру обличчя, але і омолодите шкіру навколо губ.

Груди

Для збільшення грудних залоз донедавна використовували силіконові імплантати, які вставлялися через великі розрізи. Зараз груди можливо підкорегувати і збільшити за допомогою власного жиру, введеного ін'єкційно через прокол. Розмір голки, яку закачують сировину в груди, всього 2 мм, місця проколів швидко гояться і стають непомітними. Жир вводиться під молочну залозу або в м'яз над грудьми. Збільшують груди тільки на 1 – 1,5 розміру, тому що такий імплантат приживається не на 100%, деяке його кількість розсмоктується. Існує безліч способів, як збільшити груди вдома.

Кисті рук

Якщо ви наносите бездоганний макіяж, доглядаєте за волоссям, фігурою, але кисті рук невблаганно видають ваш справжній вік – це не привід для розладу. Сучасна медицина придумала спосіб омолодження шкірної поверхні на цих ділянках тіла, коли жирові тканини переносяться під шкіру під місцевою анестезією. Результат зберігається на 5 – 8 років. Переваги застосування такого омолодження на кистях рук:

  • процедура безболісна, проводиться під місцевим знеболенням;
  • в результаті розгладжуються зморшки;
  • операція не порушує працездатність;
  • швидкий реабілітаційний період;

Гомілки і сідниці

Багато жінок незадоволені обсягом своїх сідниць і гомілок, але не мають бажання або можливості займатися спортом для їх корекції. Їм простіше звернутися до пластичного хірурга, щоб за допомогою власного жиру поліпшити форми. Такий матеріал – відмінний наповнювач для невыраженных сідниць, т. до. його засвоєння відбувається на 100%. З допомогою липофилинга легко коригується асиметрія стегон і гомілок.

Показання до проведення

Корекція дефектів за допомогою власного жиру проводиться за різними показаннями. Як відзначають пластичні хірурги, найбільш часті причини, за якими звертаються пацієнти:

  • хочуть омолодити шкіру;
  • бажають позбутися від зморшок;
  • мріють скорегувати дефекти фігури;
  • їм необхідно усунути дистрофію тканин;
  • хочуть позбутися від асиметрії жирового прошарку.

Як проходить процедура

Операція з пластику за допомогою власного жиру проводиться під місцевою або загальною анестезією, в залежності від обсягів коригованої зони. Хірург виконує такі дії:

  1. Розмічаються зони на проблемних місцях, в які буде вводитися заповнюється матеріал.
  2. Відбувається розмітка зон, з яких буде проводитися паркан жирової тканини.
  3. Знеболюється ділянку тіла, службовець донором для матеріалу (жиру).
  4. З допомогою невеликого проколу голкою, яка називається канюля, набирається матеріал (підшкірний жир).
  5. Паралельно збирається кілька мілілітрів крові, щоб виділити з неї плазму. Надалі жир і плазму змішують протягом 10 хвилин.
  6. Поки готується розчин, хірург знеболює зону, яка буде коригуватися жиром.
  7. Підготовлена жирова тканина плазма вводиться невеликими кількостями під шкіру ділянки, які потребують корекції.

Реабілітаційний період

Приживлення пересаджених клітин відбувається протягом 3-4 тижнів. В цей час пацієнти не помічають неприємних відчуттів, але потрібен особливий підхід до гігієни оперованих зон. З допомогою спеціальних засобів обробляється шкіра в місцях, куди вводився жирової матеріал. Хірурги радять виключити косметику з агресивними складовими і віддати перевагу натуральній. Кінцевий результат буде видно по закінченні цього періоду. Він протримається 2-3 роки, але це індивідуальний момент, який залежить від якості жиру пацієнта.

Протипоказання

Перед проведенням липофилинга пацієнт проходить консультацію з пластичним хірургом і обстеження на наявність протипоказань. Ось їх перелік:

  • запальні процеси в зонах, у які планується вводитися жир;
  • порушення серцево-судинної діяльності, якщо планується операція під загальним наркозом (місцева анестезія знімає це питання);
  • інфекційні захворювання;
  • гострі респіраторні вірусні інфекції;
  • онкологія.

Скільки коштує ліпофілінг у Москві

Ціна на пластику в Москві залежить від обраної клініки і виду здійснюваної операції. В середньому вартість процедури разом з парканом жиру така:

  • корегування контурів особи – від 45000 до 70000 рублів;
  • збільшення грудей – від 190000 до 231000 рублів;
  • корекція гомілки – 75000 рублів;
  • збільшення сідниць – 120000 рублів.

Відео: думка лікарів про процедуру липофилинга

У відео нижче хірург доступною мовою розповість про історію виникнення процедури, про її переваги перед іншими способами коригування дефектів зовнішності, можливі ускладнення. Ви дізнаєтесь, що агресивному хірургічного втручання є альтернатива – омолодження контурів обличчя і тіла власним жиром. У ролику наочно показаний весь хід операції в реальному часі, розкрито тонкощі процесу. Дізнавшись про те, коли рекомендується така маніпуляція, ви зможете визначитися, чи потрібна така процедура у вашому випадку.

Ліпофілінг: особливості процедури

Фото до і після проведення процедури

Одним із важливих правил, що прописується в договорі між клінікою пластичної хірургії і пацієнтом, є проведення фотосесії до і після операції. Фотографування здійснюється з різних ракурсів, на білому фоні і при хорошому освітленні. Робиться це для того, щоб оцінити результати після проведеної операції. Разом з лікарем пацієнт порівняє стан проблемних зон до та після процедури.

Відгуки

Катерина, 37 роківПісля того, як я закінчила годувати свою дитину грудьми, мої молочні залози втратили свою привабливість, на півтора розміру стали менше. Мене це дуже засмучувало, тому я звернулася до пластичного хірурга. Він розповів мені про процедуру ліпофілінга, що це таке я дізналася на собі. Операція повернула мені юні форми і пружність молочних залоз.
Марія, 40 роківПісля 35 років контури моїх губ стали розмиватися і виглядали нечіткими. Вміст помади і косметичного олівця при використанні затікало в дрібні зморшки навколо губ. Недовго думаючи, я вирішила зробити корекцію цієї зони за допомогою пластики. Лікар виконав все акуратно: взявши трохи жиру з живота, пересадив в шкіру губ. Після операції вони у мене виглядають як в 18 років – гладкими і чуттєвими.
Людмила, 60 роківЯ все життя стежила за своєю зовнішністю, не допускала старіння шкіри, користувалася кремами, відвідувала косметолога. Кілька років тому так сталося, що ці кошти перестали допомагати, і мені довелося звернутися в клініку пластичної хірургії, де мені зробили корекцію контуру обличчя липофилингом, з допомогою мого жиру. Після операції вилиці придбали колишній обсяг, круги під очима зникли. Я щаслива.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!