Глюкофаж Лонг 500 для схуднення - інструкція по застосуванню і склад, форма випуску та ціна

У гонитві за стрункою фігурою деякі жінки готові йти на все, навіть приймати препарати, які для цього не призначені. Головний фактор використання Глюкофажа 500 Лонг – цукровий діабет другого типу, але дівчата використовують його для схуднення. Такий вибір обумовлений тим, що препарат стимулює виведення цукру, показаний при патологічному ожирінні. Застосування препарату для схуднення здоровими людьми не рекомендується лікарями.

Склад і форма випуску Глюкофаж Лонг 500

Препарат випускається французькою фармацевтичною компанією MERCK SANTE. Медикамент представлений у формі овальних білих таблеток. Активна речовина складу – метформіну гідрохлорид, якого на одну таблетку припадає 500 мг. Додаткові компоненти:

  • мікрокристалічна целюлоза;
  • гіпромелоза;
  • повідон;
  • кармеллоза натрію;
  • стеарат магнію.

Функції Глюкофаж Лонг 500

Активна речовина складу метформін знижує рівень цукру в крові, який підвищується при прийомі їжі. Це природний процес з включенням в нього підшлункової залози. Вона виділяє інсулін, який нейтралізує глюкозу до жирових клітин. Активна речовина метформін продукує підвищення рівня синтезу глікогену, діє на фермент глікогенсинтетазу, підвищуючи транспортну ємність переносників глюкози мембранного типу.

Препарат бере участь у розщепленні цукрів, корекції та нормалізації ліпідного обміну. Функції таблеток:

  • прискорює виведення простих цукрів з продуктів харчування,
  • нормалізує процеси метаболізму і травлення;
  • захищає органи шлунково-кишкового тракту від токсинів і шлаків;
  • створює ідеальні умови для спалювання жирового прошарку, виведення холестерину.

Гіпоглікемічний препарат приймається перорально, входить у групу бигуанидов, знижує вміст глюкози в плазмі крові. Так як ліки не є стимулятором секреції інсуліну, то гіпоглікемія не настає. Глюкофаж Лонг збільшує чутливість рецепторів, розташованих на периферії, до інсуліну, утилізацію цукру клітинами. За рахунок інгібування процесів глюконеогенезу і глікогенолізу знижується вироблення глюкози печінкою, а її всмоктування в кишечнику сповільнюється.

Результати від прийому Глюкофаж Лонг 500 для схуднення

Пацієнти, які приймали таблетки Глюкофаж Лонг 500 мг для схуднення, відзначали, що препарат допомагає впоратися із зайвими кілограмами. Такі ефекти пояснюються діями ліки:

  1. Нормалізує рівень цукру в крові. Препарат зменшує підвищену концентрацію глюкози і залишає на колишньому рівні нормальну.
  2. Прискорює процес окислення жирних кислот. За рахунок цього поліпшується процес травлення, більш повно засвоюються мінерали і вітаміни.
  3. Глюкофаж Лонг не дає засвоюватися натуральним вуглеводів і солодощів, тому в організмі не накопичуються зайві порожні калорії і не зростає обсяг інсуліну. За рахунок цієї схеми калорії не переробляються в жир, а виробляється інсулін зменшує апетит і довго не дає проявлятися почуттю голоду.
  4. Нормалізує жировий (ліпідний) обмін – бере під контроль розщеплення вуглеводів до жирів.
  5. Не допомагає спалити вже накопичену жировий прошарок – для цього потрібно займатися спортом і обмежувати харчування.
  6. Нормалізує роботу підшлункової залози.
  7. Для отримання потрібного результату необхідно збалансувати кислотність шлункового соку, не допускати перевантажень, тому що накопичення молочної кислоти негативно впливає на ефект від препарату.

Показання до застосування Глюкофаж Лонг

У медичній практиці Глюкофаж призначений для лікування діабету. Показання до застосування:

  • Цукровий діабет 2 типу (не інсулінозалежний), що супроводжується ожирінням. Слід поєднувати з фізичними навантаженнями і дієтою, іншими гіпоглікемічними препаратами.
  • Підвищений рівень цукру (підтримуюча монотерапія) без ознак ожиріння і при діагностованому цукровому діабеті.
  • Надмірна вага без цукрового діабету – призначається тільки ендокринологом або терапевтом у поєднанні з дієтою і необхідним рівнем фізичного навантаження.

Протипоказання

Препарат з обережністю прописується при виконанні важких фізичних навантажень, тому що це може призвести до кетоацидозу. Застосування Глюкофажа Лонг 500 для схуднення має ряд протипоказань. До них відносяться:

  • ниркова недостатність – зважаючи можливого загострення хвороби і загальної інтоксикації;
  • порушення функції нирок – лихоманка, зневоднення, тривала діарея, отруєння, гострі інфекції, безперервна блювота;
  • серцева, легенева недостатність, проведені операції на серці або легенів;
  • травми печінки;
  • низькокалорійна дієта, містить менше 1000 ккал в день;
  • вагітність, грудне вигодовування (лактація);
  • кетоацидоз;
  • гострий інфаркт міокарда;
  • вік до 18 і старше 65 років;
  • алкоголізм, гостра інтоксикація алкоголем;
  • індивідуальна непереносимість компонентів складу.

Як приймати Глюкофаж Лонг 500 для схуднення

Таблетки з метою зниження ваги приймаються раз в день, оскільки метформін є речовиною з тривалим засвоєнням і тривалою дією. Перші 3-5 днів приймається по 1 таблетці на добу. При надмірній вазі понад 20 кг і сприятливої реакції на препарат можна збільшити дозу до 2 капсул (1000 мг/добу). Глюкофаж приймається вранці або вдень разом з прийомом їжі, запивається склянкою води. Курс лікування становить 3 тижні, потім робиться перерва на 2 місяці.

Якщо приймати таблетки для схуднення без перерви, їх ефект значно знижується. Після добре перенесеного первинного курсу дозволено повторювати прийом у збільшеній дозі. Максимальної добової дозуванням стане 2000 мг метформіну у два прийоми з інтервалами між ними не менш 8 годин. Під час лікування необхідно пити більше води, щоб вивести продукти розпаду ліки нирками без токсичного впливу.

За місяць до планованого зачаття потрібно відмовитися від прийому таблеток. Якщо ж під час лікування метформіном настала вагітність, то слід терміново звернутися до лікаря. Відмінити прийом таблеток потрібно і за два дні до проведення рентгенограми з використанням контрастних речовин на основі йодисті сполук. Лікування відновлюється через два дні після процедури. Ще ряд особливих вказівок щодо застосування препарату для схуднення:

  1. За рахунок кумуляції метформіну у пацієнтів може наступити лактацидоз (накопичення токсичних речовин), що веде до летального результату при відсутності невідкладного лікування. Випадки виникнення ускладнень яскравіше виражені у хворих на цукровий діабет на тлі ниркової недостатності. Тривале голодування і прийом алкоголю можуть погіршити стан.
  2. Симптоми лактацидоза: задишка, болі в животі, гіпотермія, кома.
  3. Відмінити прийом метформіну потрібно за 2 доби до хірургічного втручання, а через два дні після відновити.
  4. Перед початком прийому слід визначити рівень сироваткового креатиніну або його кліренс щоб уникнути прояви ускладнень роботи нирок.
  5. Обережність прийому Глюкофажа для схуднення слід дотримуватися при поєднанні з гіпотензивними препаратами, діуретиками, протизапальними засобами нестероїдної групи. Не рекомендується приймати таблетки при бронхолегеневої інфекції, інфекційних захворюваннях сечостатевих шляхів.
  6. Прийом препарату не впливає на здатність концентруватися, ясно мислити, тому управління транспортом і небезпечними механізмами не забороняється.

Сумісність з іншими медикаментами

Щоб знизити можливі токсичні прояви Глюкофажа і уникнути побічних ефектів, рекомендується поєднувати прийом таблеток для схуднення з деякими ліками. До них відносяться:

  • препарати, що знижують рівень цукру, якщо їх сумісне застосування не призначене лікарем;
  • нейролептики, антидепресанти, стимулятори;
  • алкоголь і ліки, які його містять;
  • петльові діуретики;
  • антигіпертензивні (знижують тиск) кошти;
  • катіонні ліки, секретирующиеся в ниркових канальцях (Дигоксин, Хінін, Хінідин, Морфін);
  • похідні сульфонілсечовини, акарбоза, саліцилати (можливий розвиток гіпоглікемії).

Побічні ефекти

Ризик побічних ефектів після прийому Глюкофажа Лонг 500 для схуднення залишається на високому рівні. До можливих негативних ефектів відносяться:

  • розлади травлення і смаку, металевий присмак у роті, блювання, нудота;
  • шкірні висипання, виразки, свербіж, еритема, алергічні реакції (щоб їх виключити, треба починати прийом з мінімально можливою тестової дози 500 мг і потім поступово підвищувати);
  • лактацидоз;
  • нервове напруження;
  • діарея, запори, спазми в шлунку, кишечнику, коліки, болі в животі, розлади травного тракту;
  • почастішання серцебиття, болі в серці, задишка;
  • запаморочення, сліпі плями або кола перед очима, сплутаність свідомості, втрата концентрації, головний біль.

Передозування метформіном при схудненні веде до розвитку лактацидоза, що може закінчитися летальним результатом. При перевищенні дози в кілька разів потрібно терміново звернутися за медичною допомогою. Лікарі визначають рівень вмісту лактату, уточнюють діагноз і проводять симптоматичну терапію. Для виведення токсинів використовується процедура гемодіалізу.

Ціна на Глюкофаж Лонг 500

Придбати Глюкофаж таблетки можна не тільки в концентрації 500 мг. Існують і інші варіанти. Вартість їх залежить від концентрації метформіну, кількості таблеток в упаковці, рівня торгової націнки. Приблизні ціни на ліки для схуднення по Москві і Санкт-Петербургу складуть:

Тип таблеток

Інтернет-вартість, рублів

Аптечний вартість, рублів

500 мг 30 шт.

273

290

500 мг 60 шт.

407

412,3

750 мг 30 шт.

Триста двадцять шість

350

750 мг 60 шт.

504

524

1000 мг 60 шт.

687

699

Відео

метформін. метформін для схуднення та сушіння в бодібілдингу

Відгуки

Марія, 45 роківГлюкофаж Лонг для схуднення мені порадила сестра. Вона не раз брала ці таблетки курсами і позбавлялася від 5-7 кг за місяць. Мене вразив результат, але я порадилася з лікарем. Таблетки приймаються без наслідків, не викликають побічних ефектів. Я брала їх три тижні, і за цей час схудла на 4 кг. Мене вразив результат, буду повторювати курс.
Анастасія, 29 роківУ мене цукровий діабет другого типу, і перша стадія ожиріння. Терапевт прописала мені Глюкофаж таблетки, але сказала, що необхідна ще й дієта при прийомі Глюкофажа для схуднення. Я стала приймати ліки по інструкції, переглянула раціон харчування, зайнялася спортом. Поки що результат мене тішить – мінус 5 кілограмів за місяць.
Олексій, 37 роківМоя дружина нещодавно почала приймати таблетки Глюкофаж. Я здивувався, бо чув від знайомих, що його прописують діабетикам, а моя дружина не відноситься до їх категорії. Дружина сказала, що ефективно допомагають при схудненні. Вона стала приймати їх, але це закінчилося сумно. У неї розвинулося сильне отруєння, так що ледве відкачали.
Дмитро, 39 роківУ мене підвищений цукор у крові, але поки діабет не діагностовано. Я також страждаю від підвищеної маси тіла, тому звернувся до ендокринолога з проханням допомогти. Після проведення аналізів і діагностики вона призначила мені приймати препарат Глюкофаж у дозі 500 мг. П'ю його і радію, адже кілограми йдуть, а стан нормалізується.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!