Як легко і швидко схуднути в домашніх умовах

Багатьом дівчатам дуже непросто підтримувати свою фігуру в відмінному стані. Одні представниці прекрасної статі виснажують себе жорсткими дієтами, інші – тренуються в спортзалі до повної знемоги. Такий підхід неправильний. Якщо хочете домогтися якісного результату, тоді робіть все поетапно, поступово включайте в своє життя нові обмеження, стежте за тим, щоб кількість спожитої їжі було одно енергетичним витратам організму.

Що таке схуднення

Людина втрачає кілограми цілеспрямовано (здійснюючи спеціальні дії: дотримується дієти, займається спортом) або ненавмисно. Останнє явище приставляє собою проблему, відбувається з причини наявності захворювань: туберкульоз, цукровий діабет, нервова анорексія, тиреотоксикоз, надниркова недостатність, виразковий коліт, порушення прохідності кишечника.

Часто про схуднення говорять, як про цілеспрямоване спалюванні жирів. Перед тим як зрозуміти, як правильно худнути, дізнайтеся, що представляє собою процес втрати зайвих кілограмів. Пам'ятайте, що жир знаходиться в жирових клітинах. При схудненні людина позбавляється не від клітин, а від жиру, що знаходиться в них. Чим більше жиру міститься в клітинах, тим більший розмір вони мають: клітини розтягуються.

Щоб стати власницею стрункої фігури, потрібно вивільнити жир з клітин. Для цього необхідний дефіцит енергії в організмі. В даному випадку в кров надходять особливі речовини (ферменти, гормони), які переходять до жировим клітинам і вивільняють жир. Щоб створити дефіцит енергії, потрібно дотримуватися дієти, займатися спортом (біг, плавання). При такому підході жир транспортується в м'язи і там згорає. Легке схуднення буде відбуватися при необхідній кількості ферментів, кисню. Якщо речовин недостатньо, то жир перетвориться в енергію і відкладеться.

Як схуднути швидко і легко

Часто в умовах сучасного життя людина не приділяє належну увагу своєму здоров'ю, тому швидко, легко, результативно скинути вагу не вдається. Складно постійно дотримуватися якоїсь дієти, регулярно відвідувати спортзал. Якщо ви поставили за мету скинути вагу, то запам'ятайте основні принципи успішного схуднення:

  • Збалансоване харчування: меню повинне містити велику кількість білкової їжі, слід регулярно вживати чаї для чищення організму. Пам'ятайте, що при зменшенні кількості споживаної їжі енергії має витрачатися більше. Організуйте дробове харчування (не менше 4 разів на день), не їжте в пізню годину.
  • Спортивні вправи.

Подумайте над мотивацією. Для чого потрібно схуднути: щоб стати здоровим або зачарувати коханої людини, оточуючих людей. Існує кілька правил налаштування мислення:

  • Уявіть, як зміниться життя без зайвої ваги.
  • Щодня говорите собі, що ви гідні красивої фігури.
  • Знайдіть однодумців: рідні, друзі повинні підтримувати – так легше досягти результату.
  • Заведіть щоденник: напишіть план і відзначайте досягнення.
  • Спокійно ставтеся до зривів. Не карайте себе, від помилок ніхто не застрахований. Незмінно продовжуйте діяти згідно з наміченим планом.
  • Нагороджуйте себе за успіхи: зробіть те, про що давно мріяли (пам'ятайте, що торти, тістечка, фастфуди під забороною). Сходіть в театр, на улюблене кіно, купіть сукню.

Людина стрімко худне при вживанні переважно білкової їжі. Харчуйтеся курячим м'ясом, сиром, нежирними морепродуктами, овочами, яйцями. При такому підході організм не буде страждати від нестачі вітамінів, потрібних мікроелементів. Зазначені продукти розподіляйте згідно з встановленим планом споживання. Зразкове меню на день має бути таким:

  • На сніданок підійде нежирний свіжий сир (150 г), зелений чай.
  • Перекушувати можна зеленим яблуком.
  • На обід відварити курячу грудку (150 г).
  • Полуденок складається з нежирної ряжанки (10 г).
  • Увечері їжте рибу на пару (підійде тунець, сьомга близько 200 г), овочевий салат.

Дієтологи пропонують величезну кількість легких, швидких дієт, але перевірити їх ефективність на практиці дуже складно. Відчутний результат ви досягнете через 3 дні (багато дівчат стверджують, що вдається схуднути швидко і ефективно в домашніх умовах на 4 кг), якщо застосуєте таку дієту:

  • Ранок починається зі склянки напою з чистої води, 1 ст. л. меду, 5 крапель лимонного соку. Через 15 хвилин випийте зелений чай.
  • На обід з'їжте нежирне м'ясо (індичка, курка), овочі. Вага продуктів не повинен перевищувати 400 р.
  • Вечеря складається з склянки відвару білокачанної капусти або нежирного кефіру.

Якщо хочете худнути, не відчуваючи гострого почуття голоду, то можна застосовувати «м'які» дієти. Однією з таких є наступна (розрахована на 5 днів):

  • Вранці випивають склянку мінеральної води без газу, через 15 хвилин какао з медом.
  • Обід складається з риби або курки (200 г), овочів (300 г).
  • Полдничайте напоєм з води, лимонного соку та меду.
  • Вечеря складається з овочевого бульйону.

Крім чітких схем і методик, що існують основні правила, що сприяють досягненню мети. Рекомендації для легкого, швидкого скидання кілограмів наступні:

  1. На сніданок випивайте склянку свіжовичавленого апельсинового соку. Протягом дня пийте воду.
  2. Велика частина калорій повинна бути отримана до обіду.
  3. В якості перекусу використовуйте фрукти, горіхи (волоський, мигдаль, фундук), сухофрукти.
  4. Правильно плануйте день: повинно бути не менше 4 прийомів їжі.
  5. Після кожного прийому їжі чистити зуби: так ви надовго позбудетеся від почуття голоду.
  6. Замість перегляду телевізора, вибирайте прогулянку на свіжому повітрі. Щодня гуляйте не менше 1 години (20 хвилин ходьби знижують апетит, підвищують відчуття насиченості організму).
  7. Висипайтеся: здоровий сон нормалізує метаболізм, уві сні розщеплення жирів відбувається активніше, ніж при пильнуванні.
  8. Відмовтеся від шкідливих звичок: це стосується спиртного, куріння, надмірного вживання солінь, маринадів, гострої їжі.
  9. Часто проводите прибирання будинку: не забувайте, що, прибираючи у квартирі, ви інтенсивно рухаєтеся, що дуже важливо при схудненні.
  10. Якщо з'явилося бажання «з'їсти щось смачненьке» – понюхайте яблуко, банан, м'яту. Дослідження показали, що люди, які користуються цим методом, менше хочуть їсти.
  11. Використовуйте кольоротерапію: дивіться на синій – він пригнічує апетит. Уникайте червоного, жовтого, оранжевого відтінків на кухні: ці тони стимулюють споживання їжі.
  12. Намагайтеся підніматися на верхні поверхи не на ліфті, а пішки.
  13. Готуйте їжу вдома, не купуйте напівфабрикати. Якщо немає можливості з'їсти щось домашнє, то краще вжити фрукт.
  14. Для сервірування столу використовуйте посуд невеликих розмірів.
  15. Збільште кількість овочів в стравах: збагачуйте їжу морквою, кабачками, баклажанами, помідорами, капустою.
  16. Не вживайте продукти з білої муки з додаванням цукру – вони підвищують кількість глюкози в крові, призводять до збільшення ваги.
  17. Не вживайте багато білого рису, замінюйте його коричневим.
  18. Не пийте молоко (або замініть на знежирене, соєва).
  19. Перед купівлею продуктів вивчайте їх калорійність, купуйте продукцію з мінімумом калорій (замість цукру застосовуйте мед, традиційний сир замінюйте на знежирений Рікотта, молочний шоколад – на гіркий з 80% вмістом какао-бобів).

Як схуднути в домашніх умовах

Для досягнення хорошого результату використовуйте комплексний підхід. Не думайте, що виключно за допомогою правильного харчування або спорту можна легко і швидко скинути вагу. Поєднуйте різні методики, внести щось нове у звичний спосіб життя. Крім харчування і фізичних навантажень, при схудненні використовуються:

  • Лазня або сауна. Натирайте тіло медом або сіллю, коли паритеся: при такому підході починається рясне потовиділення, яке триває після виходу з лазні, тому заворачивайтесь в простирадло, банний халат. Описану процедуру (натирання сіллю, медом) не проводите, якщо на шкірі є подряпини, інші пошкодження.
  • Креми для корекції фігури: наприклад, термоактивний крем, який сприяє нормалізації метаболізму, поліпшення циркуляції крові.
  • Спеціальний одяг: шорти, штани, пояси, кофти. При її використанні посилюється ефект від вправ: сильно розігрівається підшкірна жирова прошарок.
  • Масаж, що розслаблює, покращує стан шкіри, нормалізує метаболізм. Для виконання самомасажу використовуйте спеціальні масажери. Щоб проводити процедуру у ванній, купіть насадку на душ: під час прийняття ванни масажуйте своє тіло.
  • Ванни: медові, содові, гірчичні, трав'яні, морські, з ефірними маслами, екстрактами. Популярний рецепт: в 1 л теплої води розчинити 150 г соди, 2 ст. л. морської солі, після чого суміш вилити у ванну з водою. Робіть відвари хвойних нирок, деревію, розмарину, звіробою, грициків, додавайте до складу ароматичні олії м'яти, піхти, лимона, пачулі. Рекомендується приймати ванни 2 дня за півгодини до сну, після чого робити 2-денну перерву.
  • Обгортання з використанням олій, бруду, меду, глини, водоростей (для процедури використовується плівка). Якщо хочете домогтися зменшення обсягу стегон, талії – проводите 3-4 сеансу з проміжками в 2 дні. Щоб прибрати целюліт, робіть обгортання після ванни з сіллю або содою, коли шкіра розпарені.

Харчування

Для легкої і швидкої втрати надмірної ваги використовуються всілякі дієти або правильне збалансоване харчування, спеціальні настої, чаї. Якщо вживати здорову їжу, то організм нормалізує свій стан, швидко очиститься від токсинів. Очищаючі чаї допоможуть позбавитися від відчуття голоду. При дотриманні дієти дотримуйтеся наступних правил:

  1. Ні в якому разі не голодуйте: між основними прийомами їжі робіть легкі перекуски (їжте горішки, сухофрукти, пийте трав'яні настої).
  2. Розмір порції не повинен перевищувати 200 р.
  3. Виключіть з раціону углеводсодержащую їжу: не їжте солодке, висококалорійне.
  4. Велика частина раціону повинна складатися з фруктів і овочів.
  5. Включайте в меню продукти з великим вмістом клітковини: крім овочів і фруктів, споживайте бобові, горіхи, зерна, цільнозерновий хліб, овес, ягоди.
  6. Продукти слід варити, запікати, обробляти парою.
  7. Використовуйте сіль, цукор по мінімуму.
  8. Дотримуйтесь режим: не їжте після 19:00.
  9. Їжте вдома, не дивіться в цей час телевізор, не працюйте за комп'ютером, не відволікайтеся на сторонні звуки. Приділяйте прийому їжі 15-20 хвилин.
  10. Ретельно пережовуйте їжу.
  11. Не переїдайте. Пам'ятайте, що почуття ситості приходить через 15 хвилин після їжі.
  12. Перед їжею випивайте склянку чистої води.
  13. Раз на тиждень робіть розвантажувальні дні: споживайте мінімум калорій, здійснюйте очищаючі процедури.

Тим, хто бажає схуднути швидко і легко, важливо ознайомитися з корисними продуктами. Ваш раціон може складатися з:

  • води:
  • фруктів (особливо цитрусові, ананаси, авокадо);
  • свіжих овочів;
  • кефіру;
  • гіркого шоколаду з вмістом какао від 75%;
  • круп (використовуйте каші без цукру на сніданок);
  • горіхів;
  • морепродуктів, риби;
  • страв з нежирного м'яса (курки, індички);
  • молочних низькокалорійних продуктів (пам'ятайте, що кальцій дуже необхідний при схудненні);
  • продуктів з твердих сортів пшениці;
  • кореня імбиру;
  • зеленого чаю;
  • овочевих бульйонів, супів.

Вживайте виключно здорову їжу. Щоб швидко і легко схуднути, відмовтеся від:

  • смаженого, мучного (тістечка, торти, тістечка), солодкого (молочний шоколад, печиво та інші борошняні солодощі);
  • чіпсів, фастфудів;
  • алкоголю;
  • майонезу, гострих соусів (замініть на нежирну сметану, оливкова, лляна олія);
  • кави (збуджує апетит);
  • газованих напоїв (замініть на чисту воду).

Ванни з содою

Вище вже говорилося про прийняття ванн для зниження ваги. Варто докладно розібрати один з поширених способів схуднення – використання ванни з содою, яка розслабляє, стимулює обмін речовин, покращує стан шкіри. Рецепт приготування такої ванни:

  • Змішайте харчову соду (300 г) з морською сіллю (0,5 кг).
  • Розчиніть суміш в склянці з теплою водою.
  • Вилийте рідину у ванну з набраною водою (температура води повинна бути комфортна, 28-39 градусів).

Приймайте ванну ввечері за півгодини до сну. Не варто очікувати від прийняття ванн для схуднення вражаючого результату. Пам'ятайте, що даний спосіб – пасивний, процедура використовується як додаткова до основного комплексу заходів для схуднення. Кінцевий результат залежить від тривалості прийому таких ванн. Не забувайте, що приймати ванну рекомендується 2 дні поспіль, після чого робити 2-денну перерву.

Домашні чаї

Ефективно худнути можна з використанням низькокалорійних продуктів, спеціальних напоїв. Купуйте і заварюйте спеціальні чаї. Ефективними вважаються:

  • Зелений чай – стимулює обмінні процеси, усуває набряки, нормалізує масу тіла. Антиоксиданти, що містяться в складі, допомагають поліпшити стан шкіри, позбавитися від токсинів (зелений чай особливо рекомендований колишнім курцям). Вживайте напій без цукру 2 рази в день. При покупці звертайте увагу на якість товару: купуйте не пакетований варіант, а чай розсипом (такий продукт містить більшу кількість корисних елементів).
  • Імбирний чай – ефективно знижує вагу, бадьорить, тонізує, служить відмінною заміною традиційному кави. Такий напій пригнічує відчуття голоду, за рахунок чого ви зможете успішно обмежити щоденний раціон. Готовий чай продається в аптеках. Крім того, можна купити корінь імбиру, подрібнити його і заварити. Пийте чай за годину до прийому їжі. Додайте лимон, мед.
  • Чай з корицею – спеція активізує жиросжигание.

Варто перерахувати загальні позитивні фактори зазначених напоїв. Вживаючи їх:

  • Людина стає бадьорим, енергійним.
  • Стимулюються обмінні процеси.
  • Поліпшується робота шлунка.

Як схуднути за тиждень

Поширюється величезна кількість різних дієт, але, яка підійде вам – про це варто подумати дуже серйозно. Люди відрізняються індивідуальними особливостями організму, тому не завжди одна дієта підходить всім без виключення. У складі можуть бути продукти, які загострять наявні захворювання. Перед тим як почати дотримуватися дієту, проконсультуйтеся з лікарем і дієтологом. Можливо, в раціон потрібно внести якісь поправки. Нижче варто навести «м'які» дієти.

Монодієти

Цей швидкий спосіб схуднути в домашніх умовах підійде для тих, хто не має серйозних захворювань. Тривалість дієти – 3-7 днів. Цього терміну вистачає, щоб позбутися від 3-10 кг. На ефективність способу впливає вид дієти, особливості організму людини, його вік, початковий вага: часто чим він вище, тим швидше спалюється жир. Відмінність монодієти в тому, що людина вживає якийсь один продукт: яблука, огірки, кефір. Мінуси – різкий перехід на інший раціон (це стрес для організму), мізерне меню, яке провокує стомлюваність, дратівливість.

Перед застосуванням монодієти обов'язково запитайте рекомендацій у лікуючого лікаря. Великою популярністю користуються такі дієти, рецепти швидкого схуднення:

  • Рисова– триває 3-10 днів, використовується пропарений або бурий рис. Вариться каша на воді без додавання солі, цукру. Можна пити зелений чай, чисту воду. При тривалій дієті вмикайте овочі, фрукти, кефір.
  • Вівсяна – триває 5-10 днів, застосовується прісна вівсяна каша на воді. Урізноманітніть раціон киселем з вівсянки, зеленим чаєм.
  • Огіркова – тривалість 3 дні. Додатково їжте цибулю, зелень, рослинне масло, помідори, селера, яблука, яйця. Для заправки страв використовується перець (паприка), куркума, томатна паста, соєвий соус.
  • Бананова – триває 3-7 днів, використовуються банани і нежирне молоко. У день можна пити 5-6 склянок молока і з'їдати стільки ж за кількістю бананів.

Короткочасні дієти

Питання, чи можна схуднути на 2-10 кг за тиждень, є одним з найпоширеніших. Вдома це зробити реально і легко, якщо дотримуватись певних рекомендацій. Популярні і ефективні дієти:

  • Гречана– триває 1-2 тижні, вживається гречка і нежирний кефір. Увечері крупа заливається гарячою водою, вранці каша вже готова до вживання. Сіль і цукор не додавайте. Вдень пийте кефір і чисту воду.
  • Кефірна – триває 3 дні. Якщо потрібно продовжити термін дієти, то протягом 5 днів включіть в раціон фрукти, крім кефіру. На цей же час можна розтягнути і іншу кефірну дієту з включенням фруктів, овочів, м'яса курки.
  • Яблучна – триває 1-2 дні, організовуються розвантажувальні дні, вживаються яблука, чиста вода.

Схуднення без дієт в домашніх умовах

Якщо ви не є шанувальником дієт, то можна обійтися без них. Враховуйте, що деякі поправки раціону необхідно буде зробити. Для цього їжте корисні продукти, виключіть шкідливі страви. Крім того, дотримуйтеся рекомендацій, які наведені вище. Змініть шкідливі звички на корисні: не обійтися без регулярних занять спортом. Дізнайтеся, які вправи є ефективними і простими.

Спеціальні вправи

Якщо регулярно не виконувати фізичні навантаження, то бажаний результат прийде не скоро. При заняттях спортом швидко і легко скидається зайва вага, поліпшується стан шкіри, форми тіла. При відсутності можливості ходити в спортзал можна тренуватися вдома. Перед кожним заняттям проводите розминку, щоб розігріти м'язи. Далі виконується тренування: біг на місці, обертання обруча, махи руками, стрибки (часто застосовується скакалка) та інші вправи.

Для стегон і сідниць

При наборі зайвих кілограм жир на цих частинах тіла з'являється швидше. Якщо потрібно привести стегна і сідниці в порядок, робіть наступне:

  • Випади вперед і бічні. З положення стоячи робиться один крок вперед, тулуб опускаєте як при присіданні, спина рівна, вперед йде нога утворює прямий кут, коліно не виходить за носок стопи. Друга нога зігнута і коліно знаходиться в сантиметрі від підлоги. Бічні випади: однією ногою «крокувати» у бік, таз опускається паралельно підлозі, друга нога зігнута, коліно не виходить за носок. Для ускладнення тренування в руки візьміть пляшки з водою або гантелі. Зробіть 3-4 підходи по 15-20 повторів на кожну ногу.
  • Присідання– робіть їх у стіни. Ноги розставлені на ширині плечей, п'ятами і спиною притискайтеся до стіни. Присідайте плавно, ковзаєте спиною по стіні. Для ускладнення під спину можна підставити гімнастичний м'яч; опускатися в присед, намагаючись утримати м'яч. Виконуйте 3-4 повтори по 15 разів.
  • Махи ногами вперед і назад: по черзі правою і лівою ногою махаете, напружуючи сідниці. Махи убік з положення стоячи навпочіпки: нога зігнута в коліні, стопа пряма, тягніться стопою до стелі до моменту, коли відчуваєте найбільшу напругу в сідниці. 20-25 махов на ліву і 20-25 на праву ногу.

Для живота

В даній області жир відкладається у багатьох любителів смачно поїсти. Щоб спалити жир, скористайтеся наступними вправами (виконуйте через годину після їжі, після тренування не їжте близько години):

  • Опускайте і піднімайте таз, лежачи на лопатках. При цьому ноги зігнуті в колінах, лопатками зіпріться на диван, лавку. Опускайте таз, ноги при цьому нерухомі і зафіксовані і виштовхує наверх. 3-4 повтори по 20 разів. Щоб спалити більше калорій, покладіть на бердра зверху гантельку або пляшку з водою.
  • Лежачи робіть крутите «велосипед» або махати ногами в сторони по типу «ножиць».
  • Вправа берпи спалює багато калорій. З прямих ніг, присідаєте, доторкаючись руками до підлоги, відкидаючи назад ноги, руками упираєтеся в підлогу як в положенні планка, грудьми доторкаєтеся до підлоги, далі ноги підтягуєте до грудей і вистрибуєте наверх. Виконувати 1 хвилину, в останніх підходах прискорюючись.

Харчові добавки для зниження ваги

Фармацевтичні фірми випускають різні за складом продукти. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем, уважно ознайомтеся з інструкцією:

  • Карнітон– джерело L-карнітину, прискорює метаболізм, підвищує витривалість, знижує стомлюваність. Рекомендується застосовувати для зниження ваги, при підвищених розумових, фізичних навантаженнях. Випускаються таблетки, розчин. Вживайте по 1 таблетці щодня, по 1 мл розчину під час їжі. Прийом препарату – не більше 1 місяця.
  • Ідеал– медикамент для швидкого і легкого зниження ваги. У складі є екстракти ревеню, касії, соєве молоко. Щодня вживається 1 доза, тривалість прийому – 4-6 тижнів. Склад перешкоджає всмоктуванню жиру, надає проносне дію. Багато відгуки на препарат позитивні, люди кажуть, що за 2 місяці медикамент допомагає позбутися від 5-7 кг ваги.
  • Турбослім– біологічно активна добавка, з допомогою якої можна притупляти апетит. У складі є екстракти папайї, гуарани, червоні водорості, бромелайн. Щодня, вранці або ввечері вживайте по 1 капсулі на протязі 1-2 місяців.
  • Фитомуцил – натуральний склад, пригнічує апетит. Рекомендується вживати по 2-3 пакетики щодня. Порошок розчиняється у воді. Курс триває не довше 1 місяця.
  • Фаза 2 – знижує всмоктування вуглеводів, підійде для людей, що віддають перевагу їжу, багату вуглеводами. Прийом – по 1 таблетці 3 рази в день. Курс – 1 місяць. Можливі побічні ефекти у вигляді печії, болю в кишечнику, розлади травлення, метеоризму, діареї, запорів, недостатнього засвоєння вітамінів організмом.

Народні засоби

Пам'ятайте, що кошти, що використовуються з давніх часів, надають потужний вплив на організм, якщо дотримуватися правила їх використання. Деякі способи схуднення в домашніх умовах універсальні, якісь- мають протипоказання (наприклад, активоване вугілля), тому обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Поєднуйте нижченаведені поради для схуднення в домашніх умовах зі здоровим харчуванням, спортом, лазнею, масажем (у тому числі для особи, щоб прибрати друге підборіддя, зняти набряк), обгортанням і тоді зможете досягти бажаного.

Яблучний оцет

Це засіб для схуднення в домашніх умовах з давніх часів використовується для спалювання жиру. Вживаючи оцет до прийому їжі, продукт не дає жирів відкладатися в проблемних зонах. Продукт допомагає:

  • Очистити організм від токсинів без використання жорстких дієт.
  • При розщепленні наявного жиру (виводить холестерин, сприяє перетравлювання вуглеводів).
  • Оздоровленню ШЛУНКОВО-кишкового тракту (кислота пригнічує бактеріальну і патогенну флору, грибок, за рахунок чого вирішується проблема дисбактеріозу, нормалізується метаболізм).
  • Зменшити тягу до солодкого, знизити апетит.

Пийте оцет за 30 хвилин до їжі, три рази в день: 1 ст. л. на склянку води. Зазначена доза є одноразовою. Щодня потрібно випивати 3 склянки суміші. Якщо дозу збільшити, то це призведе до опіків і подразнення ШКТ. При прийомі продукту відстежуйте свій стан. При появі печії, алергії, тяжкості в животі потрібно скоротити зазначену дозування (вживайте 2 склянки рідини, скоротіть обсяг до 1 чайної ложки). Використовуйте оцет не більше 7 днів, після чого зробіть тижневу перерву. Якщо потрібно продовжити лікування, то відновіть курс.

Настої трав

Заварюйте збори, використовуйте напої як доповнення до основних дієт. Ефективними травами є сечогінні (ведмежі вушка, хвощ польовий, листя брусниці, лопух), проносні, очищаючі (сіна, кріп, аніс, жостір), збільшують витрату енергії, спалюють калорії (розмарин), пригнічують апетит, нормалізують і стимулюють травлення (дягель лікарський), покращують роботу печінки, сприяють виробленню і виведенню жовчі (кукурудзяні стовпчики, барбарис, кульбаба). Перед вживанням настоїв вивчіть протипоказання.

Капустяний сік

Напій ефективно виводить токсини, шлаки з організму. Підійде тим, хто має порушення стільця, проблеми з безсонням, страждає від нервового збудження. Капустяний сік протипоказаний людям з порушеннями підшлункової залози. Спочатку вживайте сік невеликими дозами (по 1 ст. л.). Якщо організм відреагує добре, то збільшуйте дозування. Стакан соку випивають натщесерце за 30 хвилин до їжі. Курс прийому – 7-10 днів. Далі зробіть місячний перерву, при необхідності повторіть курс.

Готується сік з молодої капусти. Для 1 л соку береться 1,5-2 кг капусти. Продукт подрібнюється, сік віджимається за допомогою соковижималки або преса через марлю. Зберігайте сік в емальованому, скляному посуді в прохолодному місці 2 доби (у холодильнику зберігається близько тижня). Напій має специфічний смак, тому змішуйте його з іншими соками (морквяний, лимонний, буряковий).

Відео

ТОП ЛАЙФХАКИ ! ЯК ШВИДКО СХУДНУТИ

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!