Лимон і мед для схуднення: рецепти напоїв

Дієтологи рекомендують котрі худнуть доповнити свій раціон цитрусами або одягають, особливо велику користь в процесі позбавлення від зайвої ваги приносить лимон. Сонячний фрукт містить речовини, що стимулюють розщеплення жирів і поліпшують обмін речовин. Поєднання лимона з медом не тільки допомагає схуднути, але також є прекрасним народним засобом для підвищення імунітету.

Що таке схуднення

Це зниження маси тіла, що проводиться для боротьби з ожирінням за медичними показаннями або особистої ініціативи людини з метою підвищення фізичної привабливості, поліпшення якості життя. Здорове схуднення – це те, при якому вага йде повільно, без використання жорстких методів. Лікарі категорично проти прийому таблеток, які, за запевненням виробника допомагають усунути ожиріння без зміни режиму харчування. Крім того, слід уникати строгих дієт, які обіцяють втрату кілограмів за кілька днів. Оптимальна швидкість схуднення – 3-5 кг в місяць.

Корисні властивості меду та лимона для схуднення

Якщо під час дотримання збалансованої дієти вживати різні засоби, приготовані з лимона і меду, схуднення буде відбуватися в кілька разів швидше. Кислий фрукт має наступні корисні властивості:

  • стимулює, відновлює обмінні процеси завдяки вмісту вітаміну С;
  • ефірне масло лимона пригнічує апетит, тому дієта переноситься значно легше;
  • розщеплює зайві жирові відкладення завдяки дії органічних кислот і пектину;
  • лимонна кислота видаляє з тіла токсини, шлаки, інші продукти розпаду.

Мед володіє великою кількістю корисних властивостей, які не тільки сприяють втраті зайвої ваги, але і підвищенню захисних властивостей організму. За допомогою продукту:

  • в організмі вільні радикали нейтралізуються, що звільняються під час дієти при розпаді молекул жиру;
  • відбувається контроль надходження в кров цукру, завдяки чому у тих, хто худне людини відсутнє відчуття голоду і відкладенню жирів в проблемних зонах;
  • містяться в продукті вітаміни і мінерали не дають організму ослабнути в процесі схуднення, живлячи його необхідними речовинами;
  • прискорюється метаболізм (що теж забезпечується речовинами, що містяться в бджолиному продукт);
  • у людини підтримується рівень енергії, що забезпечується наявність великої кількості фруктози і глюкози в меді.

Як лимон і мед допомагають схуднути

Вживання даної суміші додає бадьорості, запобігає розвитку депресії і погіршення самопочуття. Оскільки під час схуднення калорійність меню скорочується, мед дає клітинам організму близько 22 найважливіших мікроелементів. Вченими доведено, що люди, які постійно ласують цитрусовими набагато рідше страждають ожирінням. При виникненні в тканинах застійних явищ розвиваються набряки, відбувається водний дисбаланс. Набряки прогресують, коли в тілі відкладається багато жиру. При цьому мед з лимоном для схуднення дасть термогенний ефект, що допоможе скоротити вагу.

Секрети застосування

Лише при грамотному підході до дієти можна домогтися стрункої фігури, зберігши власне здоров'я. Згідно відгуками, лимон з медом для схуднення покращує результат будь-якого способу боротьби із зайвою вагою, допомагаючи скинути на 0,5-1 кг більше в тиждень. Щоб домогтися очікуваного ефекту, важливо дотримуватися правила вживання цих продуктів:

  1. Віддайте перевагу натуральному, свіжому меду. Зацукрований продукт не підходить для схуднення.
  2. Під час боротьби з ожирінням дотримуйтеся здорового, збалансованого раціону. Як мінімум, слід обмежити споживання цукру, мучного, смаженого, жирного, гострого.
  3. Обов'язково ведіть активний спосіб життя, доповнюйте дієту фізичними навантаженнями - пробіжкою, тривалою ходьбою, комплексом гімнастичних вправ вранці, відвідуванням басейну, пр.
  4. Відмовтеся від вживання їжі не пізніше 19 годин. Увечері можна виключно легкі напої за годину до сну (наприклад, чай з лимоном і медом).
  5. Воду для приготування останнього варто брати кип'ячену, фільтровану або мінеральну без газу, але обов'язково кімнатної температури (не холодну або гарячу і, тим більше, не окріп), щоб не зруйнувати корисні властивості продуктів.
  6. Після кожного прийому кислого плоду важливо полоскати рота содовим розчином, що допоможе запобігти руйнуванню зубної емалі.
  7. Дієту із застосуванням меду та лимона продовжують не довше 2 тижнів, після роблять перерву, інакше можна нашкодити організму.
  8. Перед вживанням з цитруса видаляються кісточки: вони агресивно діють по відношенню до слизової оболонки шлунка і тонкого кишечника, дратуючи його.

Рецепти

Існує велика кількість різноманітних рецептів ефективних засобів для схуднення, основними компонентами в яких виступають мед і лимон. Класичний напій вимагає використання виключно цих двох інгредієнтів, але є й інші варіанти сумішей для боротьби із зайвою вагою, які передбачають додавання інших продуктів. До найбільш ефективних засобів відносяться наступні:

  1. Мед, часник і лимон при схудненні. Чайну ложку продавленого часникового зубчики заливають склянкою окропу, залишаючи під кришкою на годину. Після в ємність додають 1 ст. л. лимонного соку і 1 ч. л. бджолиного продукту. Засіб приймають по 1 ч. л. натщесерце перед сніданком, воно сприяє розвантаженню організму, виявляє легку послаблюючу дію, стимулює процес спалювання жирів.
  2. Коктейль із зеленим чаєм. Концентрований напій з лимоном і медом (на 1 ст. 1 ч. л. бджолиного продукту і 1 зубчик цитруса, які додають в чай, охолола до кімнатної температури) слід пити зранку в кількості 250 мл. Цей засіб чудово покращує обмін речовин.
  3. Оливкова олія, лимон і мед для схуднення. В кашку з тертої часточки лимона і чайної ложки меду додають 1 ст. л. масла. Засіб приймають вранці натщесерце. Незважаючи на його неприємний смак, воно дуже ефективно для боротьби із зайвою вагою, оскільки активує видалення шлаків з організму, крім того, засіб усуває запалення органів травлення.
  4. Суміш з селерою. Коктейль готують з 200 г овоча, який стоїть дрібно порізати або подрібнити за допомогою блендера. Компонент заливають лимонним соком, додають 1 ч. л. меду і 100 мл чистої води. Інгредієнти збивають блендером, після чого потрібно випити коктейль. Приймають засіб для схуднення тричі на добу за 15 хвилин до прийому їжі.

Напій з меду та лимона

Результат дводенної дієти з вживанням коктейлю дуже помітний: худнуть втрачають від 1 до 3 кг ваги. Довше дотримуватися наведену нижче схему схуднення не рекомендується, щоб виключити можливу шкоду для організму. Забороняється подібна дієта людям з проблемами нирок, шлунка, печінки, сечового міхура. Краще вживати жиросжигающие напій на вихідних або у відпустці, оскільки він має виражену сечогінну ефектом.

Вода з лимоном і медом для схуднення готується за таким рецептом: сік 15 плодів змішується з 3 літрами чистої води і 50 г меду. Вживати напій потрібно протягом усього дня, а вранці він замінює сніданок. Раціон худне протягом цих 2 діб повинен містити мінімум калорій. При виникненні почуття голоду рекомендується випивати чергову порцію коктейлю.

При дотриманні заходів у харчуванні та правильному вживанні денної норми напою засіб проявляє свої лікувальні властивості в повній мірі. Так, коктейль:

  • збільшує кількість видаляються токсинів, шлаків, зайвої рідини з організму;
  • покращує загальний стан травлення, органів ШКТ;
  • прискорює обмін речовин;
  • нормалізує вміст цукру в крові;
  • очищає лимфоток;
  • стимулює вироблення шлункового соку, завдяки чому їжа краще перетравлюється і засвоюється;
  • забезпечує видалення калових покладів, каменів.

Лимонно-медовий сироп з імбиром

Одним з найбільш ефективних рецептів є суміш з імбиром. Готують засіб щодня свіже, приймаючи по 1 склянці. Рекомендований курс для боротьби з ожирінням – 5 днів. Для приготування напою потрібно вичавити лимонний сік для схуднення з половини плоду, змішати його зі 100 г тертого кореня імбиру, компоненти залити склянкою трохи охололого окропу. Після досягнення рідиною кімнатної температури в коктейль додають чайну ложку меду.

Кориця, лимон, мед

Котрі худнуть рекомендується активно використовувати цей рецепт, щоб поліпшити результат дієти. Одну чайну ложку порошку кориці заливають склянкою окропу, залишаючи на півгодини настоятися. Сюди ж додають 1 ст. л. свіжовичавленого соку цитруса і 1 ч. л. бджолиного продукту. Приймають засіб по ½ склянки зранку і ввечері перед їжею. Курс триває 5-7 діб.

Протипоказання

Лимон містить величезну кількість концентрованих органічних кислот, а мед є потужним алергеном. Завдяки цим властивостям продукти при безграмотному прийомі здатні завдати серйозної шкоди організму. Особливо обережними слід бути людям, у яких є проблеми зі здоров'ям. Протипоказаний прийом даних продуктів для схуднення тим, у кого діагностовано:

  • загострення патологій ШКТ;
  • гіпертонія;
  • ангіна;
  • міокардит;
  • порушення роботи жовчного міхура, печінки;
  • цукровий діабет;
  • будь-які форми астми;
  • індивідуальна непереносимість, алергія на лимони або мед;
  • порок клапана серця;
  • інфаркт легенів, емфізема, туберкульоз, легенева кровотеча;
  • діатез;
  • ентероколіт;
  • холецистит;
  • виразка;
  • бронхіт;
  • пневмосклероз;
  • ревматизм;
  • панкреатит;
  • гипергликодермия;
  • сечокам'яна, жовчокам'яна хвороба.

При наявності перелічених патологій, схуднення за допомогою лимона і крейди слід відкласти до повного одужання. Лікарі радять людям з такими проблемами шукати альтернативні методи боротьби з ожирінням. Ні в якому разі не можна ризикувати, інакше можна опинитися в лікарні з серйозними ускладненнями, недооцінивши високу ефективність натурального засобу для схуднення.

Відео

Як схуднути без пігулок і дієт!!! Смачний і корисний Напій для схуднення

Відгуки

Лілія, 27 роківУ мене немає серйозних проблем з вагою, але пара зайвих кілограмів присутня практично завжди. Оскільки для мене здоров'я стоїть на першому місці, то вибираю для схуднення виключно щадні методи. Вода з лимоном і медом – один з найприємніших, бюджетних і простих способів за тиждень позбутися від 1-2 кг, що було перевірено мною вже кілька разів.
Тетяна, 34 рокиЗасіб може виступати лише доповненням до дієти й спорту, так як саме по собі воно малоефективне і не дає відчутного результату. Я поєднують прийом суміші з меду, імбиру і лимонного соку натще з легкої білкової дієти по Дюкану. Плюси такого підходу – ситість, відсутність слабкості, гарне самопочуття, бадьорість.
Поліна, 23 рокиНе знала, що чай з лимоном і медом сприяє схудненню. Пила його довго вранці, оскільки від чорного чаю та кави болить шлунок. Схуднути мені допоміг спорт, а випробувані дієти залишались неефективними. Тільки регулярні фізичні навантаження допоможуть розігнати метаболізм, завдяки чому жирові відкладення почнуть іти.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!