Дієта для схуднення в 12 років дівчинці

Малорухливий спосіб життя підлітків, велика кількість смачною, але нездорової їжі призводить до того, що питання, як схуднути в 12 років дівчинці стає актуальнішою для школярів із зайвою вагою. Процес схуднення юних осіб вимагає делікатного підходу. Важливо, щоб дитина отримувала з продуктів всі необхідні поживні речовини для нормального розвитку, але при цьому позбавлялася від надмірної ваги. Досягти результату можна тільки одним шляхом – правильне харчування, поєднане з фізичною активністю.

Причини дитячого ожиріння

Надмірна вага – це проблема не тільки дорослих, а й підлітків. Перед початком схуднення важливо виявити передумови, за якими у дівчинки виник зайву вагу. Важливо усунути першопричину, щоб схуднути. Дитяче ожиріння може бути спричинене різними факторами:

  • неактивний спосіб життя;
  • незбалансоване харчування;
  • порушення обміну речовин;
  • спадковість або особливості організму;
  • порушення розвитку;
  • наслідування дорослим;
  • захворювання ШКТ.

Можна худнути в 12 років дівчинці

Коли вибирається дієта для 12-річної дівчинки, слід ретельно продумувати раціон, щоб не нашкодити організму в період гормональної перебудови. Уникнути негативних наслідків допоможе медичний контроль. Важливо оцінювати стан свого тіла і необхідність схуднути об'єктивно. Навіть худі діти вважають себе повними і товстими, обростають комплексами. Часто ставши жертвами нав'язаних телевізійних образів і стереотипів, дівчатка починають голодувати, доводячи до серйозних проблем зі здоров'ям. Така дієта для 12-річної дівчинки для схуднення не припустима.

Коли проблема зайвої ваги реальна, голодувати теж не можна. Зростаючий організм повинен отримувати необхідну кількість білків, жирів і вуглеводів. Кілограми повинні губитися повільно. Перше правило, яке дасть відповідь на питання, як схуднути 12-річній дівчинці, - щоденна фізична активність. Нехай це буде елементарні вправи з поступово зростаючим навантаженням або заняття в спортивному гуртку, головне - рухатися.

Дієта для 12-річної дівчинки

При дотриманні певних правил у харчуванні навіть проста дієта для дитини 12 років в домашніх умовах дасть швидкий результат. Скинути вагу і досягти бажаного ефекту допоможуть наступні рекомендації:

  1. Відмовтеся від шкідливої їжі: чіпси, сухарики, цукерки, фастфуд, здоба.
  2. Додайте в раціон більше свіжих овочів, фруктів, ягід.
  3. Для приготування використовуйте мінімум масла, відмовтеся від смажених і жирних страв.
  4. Пийте не менше 2 літрів води в день.
  5. На сніданок їжте ситні і корисні продукти: гречану, вівсяну, рисову або іншу кашу (виключаючи манку), фруктовий сік.
  6. На обід готуйте овочі, м'ясо, рибу, крупи.
  7. Для вечері підійде кисломолочна продукція, фрукти.
  8. Щоб схуднути, робіть харчування частим, уникайте переїдання, дотримуйтесь режим харчування.
  9. Робіть здорові перекуси: фрукти, овочі, горіхи, йогурти та інше.

Не чекайте миттєвих результатів. Жоден дієтолог не дасть рекомендації, як схуднути в 12 років дівчинці за тиждень або два. Важливий комплексний підхід. Здорове харчування в дуеті з фізичними навантаженнями неодмінно дасть результат, нехай і не відразу. Для зростаючих дівчаток вага може навіть стояти на місці, а зростання при цьому збільшуватися. У результаті з'явиться тонка талія і стрункі ніжки. Для високих пампушок важливо змусити свій організм повільно втрачати кілограми. У такому разі вдасться схуднути без шкоди для здоров'я.

Відео: схуднення для підлітків

Як схуднути підлітку . Поради і раціон [Workout | Будь в формі]

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!