Кращі сечогінні для схуднення в домашніх умовах

Якщо жінка незадоволена своєю фігурою, має зайву вагу, можна спробувати постройнеть, використовуючи сечогінні для схуднення, які виведуть зайву рідину з організму. Вони можуть бути натуральними або синтетичними. Як і будь-які препарати, при неправильному прийомі або зловживанні вони можуть виявляти побічні ефекти. Разом з сечею виводяться з організму солі натрію і калію. Останній мікроелемент відповідає за нормальну роботу серцево-судинної системи. Тому такий спосіб схуднення дуже небезпечний, не варто зловживати сечогінними препаратами.

Чи можна пити сечогінні для схуднення

Препарати, що допомагають вивести рідину, широко застосовують у спорті. Вони дійсно допомагали скинути зайві кілограми. Важливо знати, що діуретики повинен призначати тільки лікар. Ефект схуднення наступає за рахунок того, що з м'язових тканин виводиться рідина. Не заповнюючи водно-сольовий баланс, організм страждає зневодненням. Підшкірний жир при цьому залишається незмінним, сечогінні препарати не володіють здатністю розщеплення ліпідів.

Щоб вплинути на жировий прошарок, необхідно підібрати індивідуальне низькокалорійне харчування, плюс тренувати тіло фізичними навантаженнями. Схуднення за допомогою діуретиків носить тимчасовий характер, тому краще приймати сечогінні засоби за призначенням, наприклад, щоб вивести зайві солі та нормалізувати високий тиск. При сильних набряках тіла лікар призначає курс прийому таких медикаментів.

Користь і шкода сечогінних засобів

Будь-які сечогінні засоби для схуднення в організмі людини блокують всмоктування рідини та мікроелементів у нирках. За короткий проміжок часу утворюється велика кількість сечі, після її виведення вага істотно знижується. При припиненні прийому таблеток вага повертається, так як випита вода швидко засвоюється організмом.

Велика користь від таких препаратів при захворюванні видільної системи, при загальному отруєння, адже діуретики призначають, щоб очистити організм від токсинів. Навіть при деяких захворюваннях серця можуть використовуватися ці медикаменти. Обмеження в прийомі сечогінних засобів мають люди з захворюваннями печінки та хронічною нирковою недостатністю. Вживання сечогінних без використання інструкції до застосування призводить до серйозних побічних ефектів.

Як приймати сечогінні для схуднення

Щоб не нашкодити собі, потрібно дотримувати наступні правила:

  • Перед тим, як приймати сечогінні засоби для схуднення, варто обстежитися, переконатися, що проблем зі здоров'ям немає. Проконсультуватися з лікарем, який допоможе індивідуально підібрати ті сечогінні медикаменти, які підійдуть для цього пацієнта. Щоб контролювати свою вагу, потрібно щодня в певний час зважуватися, так можна буде побачити і показники водного балансу.
  • Краще віддати перевагу природним сечогінним продуктів, які будуть не тільки вирішувати проблему, а й збагачувати організм вітамінами, зміцнюючи при цьому здоров'я. Це можуть бути трав'яні збори, з допомогою яких можна заварити смачний чай. Кавуни, дині, журавлинний сік, каву. Використовуючи ліки з сечогінним ефектом, потрібно дотримуватися інструкції. Не варто забувати, що при прийомі препаратів, потрібно пити багато очищеної води (до двох літрів на добу).
  • Щоб уникнути зневоднення, не можна зловживати солоними стравами. З-за цього в тканинах буде затримуватися рідина, що і призведе до проблеми. Солона їжа шкідлива і для нирок.
  • Сечогінні при схудненні можуть взаємодіяти з іншими препаратами, тому, якщо користувач користується ще якимись ліками, краще проконсультуватися з лікарем і з'ясувати їх сумісність.
  • Навіть самий хороший сечогінний засіб для схуднення не потрібно приймати на ніч. Це буде заважати нормальному відпочинку.

Таблетки

Діуретики можуть випускатися у формі таблеток. Сечогінні ліки для схуднення поділяються на: салуретики, калійзберігаючі діуретики, осмотичні діуретики.

Назва препарату

Форма випуску

Дози

Строки прийому препарату

Протипоказання

Фуросемід

Таблетки 50 шт.

1-2 рази на день з інтервалом 6 годин.

Призначаються індивідуально залежно від скарг пацієнта.

У першому триместрі вагітності, гіпоглікемії, захворюваннях нирок.

Гідрохлортіазид

Таблетки 20 шт.

Приймають Не розжовуючи після їжі 1-4 таблетки з інтервалом 6 годин.

Необхідну дозу і курс прийому призначає лікар.

Люди, що страждають цукровим діабетом, захворюваннями нирок, вагітності і лактації.

Гіпотіазид

Таблетки 20 шт.

Дозування 25-50 мг на добу після їжі.

Прийом препарату від трьох до семи днів, курс прийому призначає лікар.

Люди з підвищеною чутливістю до компонентів препарату.

Індапамід

Таблетки 30 шт.

Прийом ліків по 1 таблетці в день.

Курс лікування призначає лікар.

Захворювання печінки, вік до 18 років, подагра, вагітність, лактація.

Лазикс

Таблетки 40 мг.

Прийом 20-80 мг на добу.

Курс прийому призначає лікар.

Протипоказаний людям з порушенням роботи печінки, нирок, в літньому віці прийом препарату тільки за призначенням лікаря.

Трави

Деякі рослини можуть володіти сечогінною дією. Їх використання – це більш безпечний метод схуднення або позбавлення від набряків. Головне правило збору трав – це проростання їх в екологічно чистій зоні. Не можна рвати рослини поблизу трас або залізничних шляхів. У народній медицині є великий список рослинних діуретиків, найефективнішими вважаються:

  • чебрець;
  • ромашка;
  • береза;
  • хвощ польовий;
  • мати і мачуха;
  • шавлія;
  • цикорій.

Сечогінний чай

Для нешкідливого схуднення можна використовувати спеціальні сечогінні чаї. У них входять трав'яні збори популярних рослин. Такі напої допомагають не тільки схуднути, але і очиститися від шлаків, вони відпускаються без рецепту в будь-якій аптеці. Спосіб вживання таких фіточаїв – це 1-2 рази на добу з 3 курсу. Перерва, між якими 2 місяці. Один курс становить 120 днів. До складу рослинного збору можуть входити:

  • листя сени;
  • лимонник;
  • корінь женьшеню;
  • перстач гусяча;
  • ведмежі вушка;
  • хвощ польовий.

Сечогінні продукти харчування

Виводити зайву рідину з організму без використання дієти можна за допомогою сечогінних продуктів для схуднення. Наприклад, кавун – ягода дуже смачна, крім корисних речовин, в склад входять рослинні кислоти і солі калію. Недорогий продукт легко засвоюється, при цьому ще й корисний, покращує стан, допомагає схуднути. Легкий спосіб скинути вагу – це включити в меню абрикос і диню, виноград і вишню, вони допомагають вивести з м'язів зайву рідину.

Який сечогінний засіб краще для схуднення

Синтетичні сечогінні небезпечні для схуднення, їх потрібно підбирати з обережністю. При неправильне застосування без консультації лікаря можуть бути судоми через зневоднення плюс порушення роботи внутрішніх органів. Можна використовувати натуральні чаї з трав і продукти для покращення самопочуття та виведення надлишкової рідини з організму.

Відео: Діуретики для схуднення

Сечогінні таблетки і засоби для схуднення - Вся ПРАВДА

Відгуки

Марина, 21 рікМаю проблеми надлишкової ваги, вирішила спробувати сечогінні трави для схуднення у вигляді чаїв. Пропила місяць і схудла на 1 кг. При цьому я виключила з раціону все солодке. Результат мене влаштовує, тому буду продовжувати його пити, чергуючи курси вживання. Раджу тим, хто хоче схуднути пити такі чаї.
Віта, 37 роківМрію схуднути за допомогою кавуна, і винограду, вони прекрасні сечогінні засоби. Протягом двох тижнів вживала ці продукти і сиділа на овочевій дієті, схудла на 2 кг. Таке схуднення очищає організм від шлаків, допомагає краще себе почувати. Такий спосіб схуднення не приносить шкоди, тому його варто включити дівчатам, які мріють схуднути.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!